Posts

Showing posts from February, 2016

K U R U S dengan G E M B I R A

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt. Fuyo lama gile tak update blog. Haha
Baiklah, seperti yang dijanjikan, akak nak share tips kurus dari Kevin Zahri - walaupun akak sendiri belum kurus- yang dah berminggu-minggu janji tapi belum tertunai. 
Alright. So kita nak bercerita gaya cerpen ke gaya novel ke gaya karangan Bahasa Melayu?
Baiklah, 
Memandangkan yang membaca ni semua golongan pemalas tapi nak kurus, kita cerita gaya pemalas #deep
Here we go :
Q :Senaman mana yang lagi baik untuk kurus? A : Senaman dia nama nya ikut suka kau. Kalau kamu rasa jogging tu kamu suka, jogging lah. Kalau kamu rasa panjat bukit tu kamu suka, buatlah. Kalau kamu rasa skipping tu melekat di jiwa, maka buat skipping. Sebab yang pentingnya ialah, buat senaman yang kamu suka, jadi kamu tidak akan rasa terpaksa and you'll tend to do it tanpa rasa terpaksa, kamu enjoy dan kamu takkan ada ciri-ciri hangat-hangat tahi ayam. Ehem..
Q : Betul ke ais menyebabkan perut buncit? A : Tak, pemakanan kamu yan…