Posts

Showing posts from June, 2014

:: sebuah perjalanan :: EP.2

go to previous episode : previous episode maka bermula hari itu, aku mula faham. kesibukan kita dalam kerjaya atau kepimpinan sesungguhnya tidak pernah menghalang kita untuk berjaya dalam akademik. kita boleh berjaya, untuk kedua-duanya sekali. boleh. tidak ada apa yang sangat mustahil dalam hidup. 
semester tiga. kalau di awal semester satu dahulu, kemain tak mahu terlibat mana-mana, tak mahu ambik port dalam apa-apa aktiviti, tapi berlainan sekali kali ini. pasak dalam dada, sekali lagi. pelajaran nombor satu, amanah bukan nombor dua. masih lagi dengan title class rep. dan dilantik semula ke dalam Majlis Tertinggi Kelab. kali ini terpaksa menggantikan tempat seseorang yang meletakkan jawatan sebagai Exco Agama dan Kerohanian. terus dengan D'Hoteliers. aku semakin jatuh cinta dengan kelab ini. dengan perjalanannya yang menawan. dengan kesibukannya. aku suka. dan terus bersemangat sebagai seorang seki TR. azam sem ini, sudah berada di kolej Duyung. maka sesuatu yang lebih besar h…

:: sebuah perjalanan

#bismillahirrahmanirrahim
dalam hidup mereka yang kisah tentang status pembelajaran, mereka yang bermatian cuba untuk mendapatkan gred yang bagus dan mahu menjadi yang terbaik, pastinya perjalanan hidup kita pernah melalui fasa kegemilangan, sedang-sedang dan juga fasa di mana, kita di bawah. jatuh. terjelepuk. aku juga begitu. 
kejap. ayat bunyi macam novel sangat. nanti tak serunak nak bercerita. keh.
ceritanya, no offense kepada mana-mana pihak pun. sama ada yang telah hidup atau masih mati. eh? ehem.
bla dicerita tentang zaman persekolahan. yeah. perfect. memang UPSR lagi straight As. and same goes to PMR. walaupun masa tu melalui zaman-zaman yang terlampau getir. dengan kondisi kesihatan yang tidak seberapa. dengan lambakan tugas dan amanah. dengan perubahan cara hidup yang baru. namun alhamdulillah masih mampu meraih cukup 9A untuk PMR. siap masuk paper kot masa tu.
ceritanya bila naik ke tingkatan empat, aku mula diberi kepercayaan lagi. menggalas pelbagai jawatan sana sini. b…