Posts

Showing posts from September, 2011

kasi tacap siket =)

Jolo ko saloh aku? Lepah mung g? mung tu eh, nok ngeteh ego aku.. tahu doh aku gini.. tak dok hok samo eh, hop sure, kito semo laen2 deh.. mung mikey la.. Takdok guno reko ceghito, kalu tahu doh kisoh ni meta jah.. sero supo hati nge cagho mung kecek, xseghupo mulo doh.. xdok guno kito nok deghito, sunggoh eh, sapa tido pong tok nerow.. aso hati nge cagho mung kecek, buat aku kompiuh..  Mung mikey la…
2nd.. ehem2..
Tra mung denga.. tra mung tra.. diyye maso aku tra nok kecek nge mung.. ajing ko mung ado maso aku nok luoh aso hati? Pah, maso mung kecek, setio nih, aku denga, nok sughoh mung aso,, Sapo bena aku ko mung?? supo nge ore len bakali.. baktu mung buleh wat gitu.. pah, kalu takdok ore mung nok maing, mung maghi ah kat aku?? Gitu ah aku ko mung dih?? Tra mung tengok, tra mung tra, tengok dale mato aku, maso aku kelih mung.. ajing ko mung ado?? Maso aku nok luoh aso hati.. Maah la sebak aku tok ajing, teghingak nok nulis ko mung,, ho,, saloh la ko aku.. tok kea doh aku mitok.. nok s…

tah dDio!

Tuo do’oh doh bakali.. dagu tu gak, tok cekak nak tukak doh.. tokleh nok duduk sdighi doh eh.. adoo la.. tok cagho eh  ore len nok kelih ko, nok ngato ko, ikok aku lah. Aku ketik mung ko? Aku tok ajeng agi sero ketik anok ore.. bia la.. sekali sekalo nok dok gini.. *padaha bekalikali, bekalokalo dh sero..* hmm.. Teghingak maso mmeseh nge saem aghi tuh..
Bakpo eh, kita jadik sensitive sgt loni?
Sbb kita baru nak adapt dgn situasi baru, kita baru nak jumpa dgn org2 baru, baru nak biasa-biasakan diri.. factor lain, sbb kita biasa pgg jwtn.. kita biasa hdp bz.. hdp org berjawatan n berpengaruh dgn hdp org lain tak sama.. exactly different. Sebab tu la..
Payoh weyh.. nok wak gano tok tahu .. sudoh doh la.. sudoh dh la.. AIH..
Ingat2 itu remember.. jgn lupa itu don’t forget.. saya syg kamu, I love u.. hanya kamu only u.. saya syg kamu, I love u, hanya kamu only u..
Sedih la pulok igt lagu nih.. sob3.. jak Jamey ja’pa tonggek lagi dok laye peghasae gini.. bakpo la sapa loni tokleh nak uboh2 lagi…

kaRma

Bismillahirrahmanirrahim.. Salamullah ‘alaikum warahmatuhu wabarakaatuh =) Anda tahu apa itu KARMA? Jika tidak taip ON KARMA dan hantar ke 36999. hehe  Karma tu, kalo nak diberi erti dalam bahasa aku sendiri, ialah yang sama konsepnya dengan what u give u get back.  Tapi, karma ni lebih kepada benda negatif  yang kita buat la.. Benarlah firman Allah.. setiap pekerjaan walau hanyalah seberat biji sawi, kita akan dapat balasannya.. pekerjaan baik, baikla balasannya, and vice versa..  kadang2 kita selalu menyalahkan takdir.. kenapa dan kenapa kita mendapat benda yang buruk..  tanpa sedar, mungkin tu la karma.. sebab tu la, setiap kali kita di timpa musibah, atau berlaku sesuatu yang kita taksuka, kita kenalah koreksi diri dulu terlebih dahulu. Muhasabah diri, di mana salah kita..  bukannya menyalahkan orang lain dan takdir allah bulat-bulat.. Mungkin kalau hari ni kita ditolak *ni tolak majazi, bukan tolak hakiki eh*, kita akan sakit hati.. kenapa kita yang “ hebat ” ni ditolak.. kita akan sedih…

trauma?

Image
Trauma? Takut nak lakukan sesuatu bila dah pernah jalani sesuatu yang seumpama itu tapi ia menyakitkan. Oke. Kalau sekadar menyakitkan, macam boleh la nak diterima lagi kan.. Tapi, ini, ia sangatlah dan amatlah menyakitkan! Siyesly! Ada satu hadis dari baginda SAW,mafhumnya,,  
orang yang  beriman tu takkan terjun ke lubang yang sama dua kali..




Dalam erti kata lain, orang yang beriman tu takkan melakukan kesalahan yang buat kesekian kali.. Kesalahan dan kesilapan tu lumrah la bagi setiap insan yang fitrahnya sering lupa.. Dan, buat apa kita nak ulang kesalahan kita, buat apa kita nak ulang lagi dan lagi kalau perkara tu hanyalah menyakitkan hati kita? Buat apa kita nak lalui lagi perkara tersebut kalau semua tu hanya akan menyakitkan batin, hati dan perasaan kita?? Buat apa kita nak ulangi menyakitkan hati dengan  urusan keduniaan, yang dasarnya  Allah bagi hati kepada kita untuk kita tumpahkan seluruh tumpuan dan perasaan kita hanya padanya? Buat apa??
Tapi, kadang-kadang, kita macam te…

arabian diner

Image
setelah mendapat jemputan


jom bercerita pasal d'hoteliers arabian dinner awards 2011! tak usah banyakkan tulisannya, biar gambar berbicara ! lets go~~
ni dengan kawan2~

ni budak paling sempoi~ wahidah @ wahi namanye~

yg tu kikirara ngan syue,,

pasir mas maree~



tiga lelaki "top" dalam kelas, err??

ala2 red carpet la konon~  *kitorang punye background paling lawa taw,, nak bnding ngan budak2 len*


yang ni, kosmate,,


yang tu nabila..


yang ni group dfsm part1..


putih bersih ea?

dikiiiiiiit lagi!

Image
earthlings!!!!!!!!!!!!!!! salamullah 'alaikum wbt~
hari ni 12sept,, thats means, there are 7days more to go.. go for what?  mm! for my first final paper! aha! hmm.. so, all da best for myself!
*updated!*

*then i'll share about the "arabian night diner awards and nostalgia raya dfsm ya ^^ *

kisah ni lagi~

“Wey. Salah ke kalo kita nak mintak orang hargai kita?”
Hahha. Tersentak bila diajukan soalan sebegitu rupa. Soalan yang selama ni takpernah jemu aku sendiri dok ulang-ulang tanya kepada diri sendiri… tapi hari tu, pantas pulak aku geleng kepala,, siap mulut pantas menjawab.. TAK.TAKSALAH.
ea?? Ye ke tak salah??  Entah. Aku sendiri tak pasti.. tapi, bila tanya balik hati nurani yang ada la sekelumit suci.. buat apa nak mintak orang hargai kita? Tak cukup ke dengan ganjaran pahala yang allah bagi atas segala kebaikan yang kita buat.. masih, kita nak harapkan penghargaan daripada orang kan? Hah. Dasar diri tak tahu bersyukur…tapi, masa ni la hadir si hitam mengasak nurani, kita manusia biasa.. sifat nak dihargai tu perkara normal… okay.. bagi diri sedikit keringanan.. oke. Boleh nak mintak orang hargai.. tetapi kita tak boleh nak terlalu mengharap.. orang tak selalu faham apa kehendak kita.. dan orang tak selalu mampu bagi seperti apa yang kita hajati.. terima kekurangan diri orang lain… …

cuti dh abes!

mmmmm!!
hari ni dah balik redang dah~ wuuhuu.. macam dah dapat bau je aroma kebingungan, kelelahan, kesakithatian, ketakutan, kecemasan, kemalasan, ke dan ke dan ke dan ke lagi! hmm.. cuma mengharapkan, hati yang tenang, kesihatan yang berpanjangan~~ ameeen..

jangan risau dayah,, sebulan je.. hehe.. pastu dh cuti, wuhuuuuu~~
pakcik, tiket bas 2okt ade? hehhehe~~