Posts

Showing posts from March, 2011

nananana~~

Image
oke~ di tag oleh cik cty .... pasal ni :::::

It's harder than it looks! Copy to you own blog, erase my answers, enter yours and tag 5 people including the person who tagged you. Use the first letter of your name to answer each questions. They have to be real. Nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use the different answers. You can't use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question!

 so, dats da rule..
pk punya pk,, baeklah,, kita ambik yg betoi2 depan punya nama oke~ hak3.. so,, i choose ue !!!

taddaaaa~~~~ capital N..
so, let's start it~~

What is your name?
nor hidayah md. shukri

A four letter word :
none

A boy's name : naruto*kah67*

A girl's name :
nani *klasik gilax name*

An occupation : narrator

Something you'll wear :
nice blouse,, like this,,


A type of food : 
nasi goreng~~aumm !!!
Something found in the bathroom : nail *erkk??*

A place :
narathiwat~~ *hak6*
A reason for being late : nerow,, hehehe~~  *aiwah!!!…

ADA LIDAH???

bismillahirrahmanirrahim~
leluhur kita ada berpesan,,
kerana pulut santan binasa. kerana mulut badan binasa...
hmm~ yup. dats ri8!  lidah ialah senjata paling tajam yang kita punya... dgn kata2 segalanya mampu terjadi.. kdg2, kita tak tersedar yang kita sedang melukakan orang laen dgn lidah kita.. sedangkan lidah xde tulang, kan?? hebat tak ciptaan allah?? sedangkan bnda yang lembut, xbertulang n xde ape2 yang boleh  menampakkan kekuatan dia pon mampu memberi impak yang besar dalam kehidupan kita kan??
boleh bayangkan hidup anda xde lidah?? erkkk.. xkot~~ huuu~~ xsanggup !
kalo direnung sejenak, sedangkan lagi, kedudukan lidah tu begitu tersorok, dalam mulut! dilindungi lagi dgn barisan gigi,, xkira la rongak ke, jongang ke,, cantek tersusun ke.. ehehehe~~ kan??  lidah ni memang mampu bagi impak yg besar lam kehidupan kita lah. tak caye ek?? oke, cuba anda jelir lidah kat org awam?? hah. ape reaksi diorang?? n perkara basic la dalam hidup kita, tgh berbual2,, kan ke rasa sronok bila ada dgr kate2 yg manis2…

mengHUKUM bukan hak kita!

Image
oke??? tiada sesiapapun yg btol2 paham situasi seseorang itu melainkan dirinya sendiri dan ALLAH SWT !! so, org len, jgn suka judge atau mengHUKUM org len OKE !

hanya berduakah???

Image
in the name of allah~

terfikir sejenak.. bila kita terdengar ttg frasa " best friend " .. adakah bermaksud hanya utk dua orang???
beginikah terbayang dalam fikiran kita ???


hmm.. kalo aku la kan.. aku rasa bgini la pandangan sesetengah org an??
sbb ape, sbb bila dy kehilangan best dy, dy akan cari org laen..
tapi kan, bila dy dapat balik kawan dy, dy akn tggl kawan dy tu..
sbb ape? sbb bagi dy, kegembiraan bersama kawan hanya boleh dinikmati bila berdua..
isy! nauzubillah la kita wat gitu...
sampai hati kan..
masa bila dah jumpa kawan, kawan yg tengah memerlukan pon di tinggalkan..
hmm~ agak la~

guys~
dalam perhubungan ni, consider la siket ea..
jgn pentingkan diri taw.
hmm..

jom, betulkan frekuensi minda anda yang best friend bukan hanya begini,


tapi lagi manis bila begini



oke??

oke~
daa mr. blog ^^
it's all about ur mind !!!

lebur~

hmm~  patut ke ak simpan harapan lagi?? ak rasa cam tak nak simpan harapan utk sesuatu yg xtahu lagi akn jd ke tak.. n even bnda tu xde effect pape kot utk masa depan ak.. ak dah puas taruh harapan, tapi last2 kecewa.. wat pe?? lebih baik, lupakan, kalo tu hak ak, dapat la.. dah tak nak simpan harapan utk bnda2 mengarut nih ! ak dh letih ! ak dah letih terkecewa.. ak dah letih dilupakan. ak dah letih bila seolah2 sumbangan ak tak dihargai.. benarlah, utk manusia, habis madu sepah dibuang kan??? biarlah.. ak sdar sape diri ak.. ye.  kdg2, nak jugak jadik sum1 yang selfish... tapi, masa tu jugak ak tak mampu nak jadi selfish. kdg2 rasa pengorbanan.ak tak dihargai.. ak korban, ak sakit, tapi,, org len tak pandang pon.. n masa tu jugak btp sakit.. betapa penat ak nak pujuk diri sendiri.. betapa lelah ak nak pulihkan semangat. betapa ak luka hati aku bila cuba pahatkan bait ni kat hati ak. biarlah manusia tak pandang, tapi setiap bnda ad harganya di sisi Allah ! ye.. benar~
 n nak amik kesempatan ni,, nak cakap…

oke~

hmm.. msh di topik yang sama,, sal result la kan... oke.. petang smalam, oke lagi.. dah terasa kesebokan sebenarnya.. dah la stress,, cukop la 3 kali ak nak amik result abh xleh anta.. nek bas sendiri.. hoho~ tragis la jugak kan,, dh ke ntah pape bus otw ke naim, smpai ak kn amik bas ke kbmall n jalan * ala2 same cam outim dulu2~* ke skul, huh.. sebok la jugak,, dpt result pulak, agk mengecewakan,, nak balik, hujan pulak~~ dush.. meredah hujan,, xpe,, sabar lagi.. tapi, tgk2 bus stop yg dkt stesen bas trans kat depan tu dh xde,, wat??? huh ! termenangis di tepi jalan beb ~ huhuu.. xtahan dh.. terpaksa la jalan ke kbmall.. tggu bus atau teksi.. sebok2~ then, ptg tu mmg letih gilak.. sampai umah dkt kul 6.. n malam tu, baru terasa sedih.. semalam +sepagi td ak nanges... basah bantal, basah miss daisy~ huuu~~ n demam jugak td.. skang ni pon, pns lagi badan,, huu~ tp, wat cool je,, xmau layan perasaan sgt~
tekad tamau join graduasi, sbb abh tgh tak sihat, taknak sshkan abah nak anta ak g k…

sudah jelas~

bismillah~
alhamdulillah.. masih diberi ketenangan utk menghadapi satu perkara yg agk mengejutkan hari ni... mmg agk terkejut dgn result ak * but not really * frust?? yup.. agak la dgn dua subjek ni,, BAT dgn syariah.. awat la bules B?? hmm~~ mntak maa dua2 ustaz...  ustaz mat yunan & ustaz sayyidi.. serta ustzh afifah n ustzh shadiah~ ni la org kate xde rezeki kan?? xpe la.. bak kate pn norsilawati,, tuhan nak tunjuk lambat je.. tak.. aku redha.. hidayah shukri tak pape... tak sedih?? tipu la kalo kate xsedih... tapi, cuba utk jadi positif... rezeki tak ke mana... tuhan tu maha adil dan maha mengetahui, dayah insyaallah~ rezeki di depan.. terkesan dgn mcg dr ustzh nik ainun..
katenya,, xpe.. kualiti kerja awk bagus.. ustzh percaya, kak hidayah blh berjaya cemerlang dalam kerjaya...
ameeen~~ insyaallah~~ troskan berdoa utk nor hidayah md. shukri.. mekasihh utk semua..  dan mintak maaf sbb kite xleh present da best utk result spm.. sesungguhnya hanya allah dan diri ini shj tahu ape  yg telah berlaku kpd…

avoid it ^^

bismillah~
doa itu senjata mukmin..  kita mesti nakkan doa yang dimakbulkan kan??? kita sering dgr ad permohonan doa2,  contoh :::
ya allah,, atas usaha aku yang bersungguh-sungguh, aku mohon dinaikkan pangkat.. ak mohon utk naek pangkat sbb ak dh bekerja sehabis daya ak.. oleh itu, ak mohon dinaikkan pangkat setimpal dgn usaha keras ak..
pandangan anda ttg doa tersebut???
saya ad terbaca lam satu artikel,  kita dinasihatkan spy tidak berdoa dgn cara tersebut *wallahu a'lam * sbb ape?? sebab kita tak tahu, adakah kita benar2 berusaha keras, so, kalo lam doa kita mntak macam2 sbg balasan ats usaha keras kita, mgkn doa kita tidak dimakbulkan,  sbb kita sendiri yg letak syarat spy diberi kejayaan ats usaha keras kita, dan mgkin sbb kita tak berusaha keras, so,dats y doa kita tak dimakbulkan..  paham x??
guys, tuhan tu maha pemurah.. maha mendengar dan maha mengetahui.. kalo kita nak berdoa,,  just mntak dgn bersungguh2.. tak perlu kita nak ungkit balik kebaikan kita lam doa dan mntak diberi ganjaran…

thanx !

Image
bismillahirrahmanirrahim~ duh ! berdebar2 ni.. xleh habaq kat sapo eyh~~ huuuu~~ takot2 =.=! esk dh harinya... dok pk,, nak paka baju gapo?? dok pk nak g kol wapo?? n fosure la,, dok pk gano result ak?? huui~~ hmmm ! takpe la gano2 pon, xdop gred C xpo dh, huuu~
p  kalo nak buleh 9, 10, 11A pon orait agi,, heee~ n nak amik kesempatan, nak mintak maaf bebanyak kat rakan2 seperjuangan.. rakan2 sahabat2 terdekat.... especially exco asrama 2010 dan jugak ketua warden....

juga kepada saff pimpinan badar 2010

juga tak lupa kdp ustz kamel jugak,, byk menolong LPR utk tahun 2010...! syukran jazilan ustaz~~

tak lupa kpd adinda tersayang soram  ni

mekasih  byk2 adk miezah.. mntak maaf kalo ad terkasar bahasa, pernah memaksa siap kerja cpt2 ke, pernah tertegur xkena cara, tersakit hati atau sebagainya, semua2 lah !
and kepada adinda lagi dua ni,,

mas, mekasihh dakwat printer wat print surat konferensi,,  ayie,, mekasihh tolong2 kat ostel utk LPR.. mntak maaf takot ad terkasar bahasa,, terpush sgt atau tak kena c…

udah~

hmm.. so,, gitu la journal ak slama 5 tahun kat naim sampailah skarang~
xtualy, hanya bbrapa percent yang ak citer kat korang.. tu pon, kalo ad yang ase melampau, yg rasa pkare tu privacy, inbox kat kite ek.. fb ke.. emel ke.. mcg phone ke. just let me noe oke~~ ak dh pakai penapis pon, nak citer sal ape2.. ye la, sbb ad bnda tros jd rahsia atr kite2.. n ada gak yg ak nak share ng bloggers ni.. huuu~ mntak maaf andai ada tersalah bahasa, terlanjur bicara~ hope enjoy kalo melawat blog ni,, njoy baca  kisah ak,, haha. taw.. panjang2.. dh lame xwat esei kan,, haha.. lalalaa.. 
so, gitu la.. tggu n lihatlah ape yg akn berlaku selepas ni,, ape yg ak dpt utk spm ni.. hmm~ takut2 ! so, kpd mrk  yg terlibat scr langsung ataupon tidak lam memori2 ak,, trima kaseh bebanyak.. sbb sudi jd sebahagian dr hdp ak.. smg ukhuwwah kita slamanya..  ameen ^^

takku sangka begini~

n seusai spm~ mula2 mmg best utk hari2 pertama,, haha.. tapi, bila bdk2 dah start skolah,, dui~~ tggl sorang2 kat umah~ culture shok ak !!!!!!! ye la. dolu2,  biasa di kelilingi ramai org.. skang ni??? dok umah sorang2.. uih!!! xbest ! hmm.. jadik la surirumah sepenuh masa.. rugi gilak ase xwat rayuan nak masuk plkn ! hmm~ nasik dh jadi bubur~~ xde dh nak dgr suara cg ngajar lam kelas.. teringat2 masa lam kelas,, tyme tersengguk2. tyme blurr xsabar nak balik pgi belasah mknn kat dmas,,,, tyme xkaba apo,, tyme nyenyak.. tyme lucu~~ terbayang2 muka cg2 ak dgn pelbagai reaksi lam kelas,, masa f3, paling egt, sir zack dgn penuh cool tnjk jln kira kat white board.. dgn pnh cool pecet kalkulator.. masa blaja geog dgn cg mat yunus,, dok pakat kira wapo kali cg ulang citer sama,, yg paling femes, sal g pulau kapas, HAHA.. masa f4.. tringat2 ayt cg azimah,, nampak kembar cg ke?? tringat kelembutan tc zuriyana n tc rosmayati lam lab,, huhu~~ tc aniza yg caring~ sir let dgn ppotorm2~~us li dgn la…

(^^,)v sayang korang ~

haih.habis sesi skolah,, skang ni masa tyme spm dulu~

agk syedih la kan,, sb hajat di hati kami nak guna dewan baru yang serba santek tu utk spm tak kesampaian~~ jelas ng f4 yg exa last year kat ctu~~ tapi, adk2 kate kat dwn tu panas,, kipas xcukop,, haha.. so, kami2 pon xm lam kelas2 la..

uip, sape egt kat pengawas yg jaga bilik yg major 5 US tu * xegt bilik number brapa,HAHA* ?? haha.. bo bo la wat nyo,, ko nak smbg lagi? kalo nak smbg lagi, awk swoh mak awk ata pahni deh,, HAHA.. ni, sapo oyk blh wat masuk kalkulatr nak pekso admath?? mok awk?? x eh,, ckgu addmath sayo oyak,, HAHA.. brani ak jawab, HAHA.. ni hop muka supo cxg sah tu,, oke,, mana helaian yangdiceraikan tu, buleh wat baik,, wat boh kace butey,, so lagi,, jgn mari esk deh,, xdop ketah nak jawab.. lamo kea mari dok nunggu sore2~ HAHA.. lucu2 la~~ hui~~
and alkisah lam dorm pulak~ masa spm tgh berlangsung.. semua org tahu, sep2 xco, haha.. dok pak ak lam dorm z2.. sadis2.. nyo sumbat 13 org ctu.. hik3.. xpe.. kami sronok bersa…

daa naimians !!!

'ah.. n now.. benar2 di akhir tahun dah.. bla3... and seperti biasa la,, yang patah tunbuh, yang hilang berganti.. kan ?? so, sebelum menyerahkan tugas, fosure la.. kn cari pengganti kan?? yang paling awal ialah prefect.. kitoram xtualy discuss MT prefect seminggu sblm masuk bulan ramadhan... dah siap, tggl nak hantar kat teacher fauziah je.. but, ad aral melintang.. cg2 tak stuju sgt, sbb PKP kate, PK2 nak pilih sendiri KP n MT2 next year.. dui~~ terpaksa akur.. kami mmg nak serah awl tugas prefect, sbb mmg kebiasaannya, prefect akn srh tugas awl cket compare to badar, xco... tapi, bulan 7 kalo xsilap,, kami just serah tugas gitu je,, xde pengumuman KP yang rasmi lagi.. tggu punye tggu~ sampailah nak dekat dinner prefect, masih xde nama yg diberitahu kpd aya atopon ak.. frust gak beb ! sampailah tengahari tu pon, xde lagi.. so, kami terpaksa trima hakikat yg dinner prefect tahun ni xde penyerahan tugas scr rasmi. mmg ak frust sgt3!! lewat dh ni !!  tu hal prefect..
 badar pulak.. b…

semakin stabil atau........

dan malam tu lagi ak terpaksa berfikir...fikirlagi.. fikir lagi dan fikir lagi~
last2,, ak helo phone umah.. ming,,ibu pindah skolah. hmmm... maka terdiam dan terkelu semuanya.. ak pon xdop dok kecek byk, agpon, ak mmg pyh nak cari masa nak tepon umah, siyes eh.. *bz plep bunyinye, tapi tu la hakikatnya * n then, mggu balik pon menjelma.. takut beb nak balik umah.. HAHA.. dan malam tu masih tak sempat nak bncg2, sbb tahu la.. ak biasanya akn sampai umah kul 6.. *suke balik ptg2~* then,mandi.. makan, dah malam.. tggu smayang isyak pon kdg2 tertidur~ penat wey 2 mggu kat ostel.. n mmg, lepas je siap smayang isyak, tros tdo~~ bgn2 pagi esk.. smayang subuh, sambung tdo~~ haha.. kalo xde keje, i mean xbyk omwork, kul 11 baru bgn, HAHA.. kalo x, paksa la diri bgn kul 9 * dok bajet awl ke kul 9 tu?? HAHA * gitu la. so, malam sabtu tu baru nak bncg.. kali ni, ak agk kukuh nak pertahankan keputusan ak, utk tak berulang....n ak xplain semua2.. ssh dh nak brulang,ibu dah tak kat naim.. ustazah s…

toloNg akU !!

renung2 balik, skang dah pon masuk ke bln 4.. pantas kan masa berlalu?? ohoi !! perancangan lajnah kak.. xwat lagi ni~~ ya allah~ banyak la jugak delay.. mas !!! farihah !! meh2 kite wat keje !! huu~~ kalut ribut la ak mase tu.. bln 4 nih ! 3 perancangan dah tertunda, satu - riadhah naqibah*should be done on march *, 2- konferensi badar* febr, ehe~~ *, 3- riadhah pelajar asrama * should be done on this month * so,, need to do sumtim, back up weyh !! n bila dapat tahu dari nayya, dy nak anjurkan satu xtvt utk bdk2 ostel,23 APR_RILEX MINDA.. haha.. ak rasa cam elok je kalo ak nak menyelit masa ni, sbb ape? ak mmg nak rushim nak lepaskan 3 plan ni, n kebetulan pulak, bolehla kita wat sama2 kan?? haha~ n bila bncg ng SPB, maka semua stuju, so, ak pon g la bsk2 kat nayya.. kita wat skali leh x?? maka terpaksa la tukar, riadhah kpd naqibah sahaja now dah bertukar jadi riadhah utk  semua student asrama.. so sorry naqibah.. nnti LPR wat next tyme ek.. hehe~ so, berjalanlah xtvt tu, xplorace~ k…