Posts

Showing posts from April, 2013

hari pekerja :D

Image
assalamualaikum wbt~

*sambil ade kemreman yang pegang, kemre, aku pegang mic bulat besar warna merah-senyum*
dengan ini saya ingin mengucapkan selamat menyambut hari pekerja kepada semua penjawat awam mahupun swasta, kepada abah umi saya yang merupakan pekerja juga, kakak abang saya, guru-guru pensyarah, seterusnya kepada sesetangah pihak yang mungkin juga tidak bercuti walaupun hari ni hari pekrja macam chef-chef di hotel kakitangan sepital, driver bas, kakak jual tiket stesen bas, tentera polis ape dan semua la yang nama pekerja..

semoga kita *nampak tak ape aku tulis? KITA beb, KITA!!* semua dapat menjalankan tugas dengan penuh amanah, dedikasi serta penuh tanggungjawab dan gigih!

*senyum-turunkan mic siket, kemre off*
upload fesbuk.

wait...

tak melampau kalau saya kata semua orang tahu hari ini hari pekerja dan boleh bercutii..



tapi, agak-agak ramai tak yang ingat setiap hari kita ada tanggungjawab yang perlu dipikul, di mana tiada sehari pun kita diberi cuti : iaitu menjadi bukan…

result

Image
jap jap jap!

adeh. mcm mana ea?
9Mei, hari tu dah laa offday! pastu broadband tinggal besok je ni hidup, pastu dah expired!

how eh??

takkan aku nak mintak orang check kan result??



maigodd itu TAK mungkin!

we'll see how~

nanti aku fikir masa tido jap g HAHA.

kira kira kira kira

Image
aku ni sedang berkira-kira tentang baaaaanyak perkara --'

how eh??

tetibe macam malas nak pk, bia je la. haha
dah, rasa mcam dah nak tido,



okay now jam aku 4.20am, taktau nak wish gudnyte ke morning :D

mana2 la, wish urself ea ;)

yu,

Image
ehem. lambat ye?
wish you happy birthday, erm, belated birthday..
bukan tak ingat, ingat, tapi, saje je, hehe
biasanya ramai yang berlumba-lumba nak jadi orang pertama wish,
but for me,
let me be the last person to wish you happy belated birthday :)



sorry, takde hadiah,,

cuma hari tu saya bagi hadiah doa je kat awak ;)

aah, masa hari bday tu la..

kan dah cakap bukan tak ingat tapi saje ;p

hope that one day boleh jumpa lagi..
boleh borak-borak macam dulu-dulu
boleh sama-sama lupakan dan terima salah silap masing-masing.
dan harap u'll be my fren here and hereafter

do hope so

:)

uhibbuki lillahi taala :')
semoga Allah menyampaikan salam :)

aku.pon.konfius??

Image
assalamualaikum warahmatullah..

aku pon konfius ape dah jadik sekarang..
kadang-kadang rasa mcam jadik jahat..
kadang-kadang rasa mcam same jee sejak dulu sampai sekarang,
kadang-kadang rasa macam aku dah banyak berubah, jadik lebih teruk.

hah.

kecelaruan identiti barangkali,



tapi kan.

okay takpelah.

tak jadi,

cuma selalu berharap kalau aku ada tersalah langkah please someone do tell me.

sbb aku manusia,
kadang-kadang dan kebanyakannya tak perasan buat salah :)

sayang semua, muaah siket. haha
*sejakbilejadigedik??pengsan.

word vs action?

Image
#bismillahirrahmanirrahim :)

aku memandang dunia pada hari ini,
oh,
okay jauh sangat ea?
okay okay, orang-orang di sekeliling aku.
malahan tak berselindung kadang-kadang diri sendiri..
masa bercakap hamboii bergegar bukit semua tapi bila sampai masa kena buat?
suara cengkerik je dengarnya.
apa kono eh jang?

ada yang bercakap dan mempunyai pemikiran yang sangat luas dan bernas tentang kepimpinan, katakanlah. idea bagus, kata-kata osem, tapi bila kita lihat pelaksanaannya?
owh, kay.. maybe kita yang tak nampak dia bekerja, mungkin..
berbaik sangka, husnuzzhon~
rite ;)

ada yang nampak je salah orang, habes haa disembur sana sini
tapi habes je ayat terakhir yang dia sound, diri sendiri buat bnda yang sama,
it was like, errr????

mari.



mari kita sama-sama cuba seiringkan kata-kata kita dengan tindakan kita.

kurang berkata-kata takpe, asal tindakan tu berjalan..
bukan hanya bicara tindakan yang utama~

#nasyid: dunia yang lebih indah- firdaus#

cerrr

Image
boleh tak someone bagitau aku macam mana nak sejukkan hati yang panas kalau tiap2 hari kena tahan sabar??


cemburu

Image
*bismillahirrahmanirrahim~

aku tak faham kenapa perasaan ni harus di panjang-panjangkan dalam hidup manusia..
semua orang ada sifat cemburu.
aku pon ada,.
tapi,
apakata kita lupakan sahaja sifat cemburu itu?



sebenarnya untuk apa kita cemburu?
kita nampak luaran sahaja.. kita nampak hidupnya mcam fun.
gembira.
everything seems perfect!
tapi, kita pasti ke semua tu benar?
nampakkah kita masa susahnya?
nampakkah kita di sebalik gelak tawanya terlindung sengsara?

as for me,
no pointlah nak jelesy jelesy ni...

lagipun kita kena ingat,
apa-apa sahaja rezeki dan nikmat yang kita dapat,
semuanya dari allah selepas seseorang itu berusaha.
jadi,
sebelum dengki tu,
lihat dulu di tahap mana usaha anda dan di tahap mana usaha orang yang anda dengkikan tu..

itu skop kawan dengan kawan.

yang skop pakwe dengan makwe pon satu hal.
adeh.
katanya cemburu tanda sayang.
err?
tapi, kalo hangpa dah tahu cemburu tahap dewa
tak payah la nak berkapel ke hape,
buat serabut orang ja bila asyik2 gaduh dgn spouse …

jeles sana jeles sini

Image
aku takfaham sehari dua ni aku dikelilingi manusia yang berperasaan dengki dan iri hati.
apa laa yang lebih sangat kat aku sampai dorang jeles-jeles neyh?
tak tenteram betulla hidup ni..
stakat jeles takpe, jgn buat bnda bukan2 kat aku sudah~



ya allah
bentengilah diriku terhadap mereka-mereka, seluruh makhlukMu yang berniat jahat kepadaku~

so typical

Image
what would u say if u have to face it alone while u didnt come along?
fine,
thats my fault, if I stopped it earlier then it would not be happened.



the best part : nobody offer to help. gud.

morning, anyway *senyum paksa

nanti yeahh

banyak ni nah cerita.. tapi haishh idea datang time nak habes shift pulak. ahha. nnti yehh~

jangan salah tafsir

Image
aku kadang-kadang bila aku buat-buat pekak terhadap satu isu tu bukan sebab ape.
cuma takmau dengar. sbb, taktau mcm mana nak tolong plus dah taktau nak buat ape.
yes, you can come and find me.



i'll listen to you.
but i'll be very frustrated if u can't do what i'm saying.

u'r asking for mu opinion, but then when i give it, u r fail to follow it.

 its never mind.

it will be seriously NEVER MIND.

 its okay for me.

but, dont come again and ask me to hear you if you didnt able yet to follow my advise.
the same advise.

i'll not repeat it for sooooooooooooooooooooo many times :)

no. it is not neglecting you.
i'm not mad of you.


i'm just giving you some space to THINK :)

okay ??

take care :)

DFSM *sambungan

Image
hai hello, assalamualaikum everyone :)
now come ler ur senior speak :P
hahah. now aku nak sambunh cerita pasal kos ni. nampak gaya ramai yang berminat nak tau rite?

oke post sebelum ni aku dah cerita tentang subjek sampai part 3, if i'm not mistaken.. so now hereby i am sebagai yang dah habes part 4 nak sambung lagi cerita.. mana yang nak dengar come and sit beside me haa :)

now part 3..



subjek core ialah nutrition. masa ni korang akan blaja tentang basic, nama subjek pon introduction to nutrition.. mesti la basic.. blaja pasal vitamin, nutrient, asal usul mendalah tu, basic need, semua lah. and part paling best ialah korang blaja balik digestion system. tak banyak pon pasal menda ni.. cukup la buat intro~
and korang akan sambung lagi blaja sal nutrition nanti part 4. subjek nama nutrition and health. time ni korang akan dapat feel la siket blaja jadik doc. HAHA. adeh. ade la jugak blaja macam mana satu2 orang tu bole dapat penyakit~ kenapa, nutrition ape yang kurang.. and last sk…

respon respin, ehh?

Image
bismillahirrahmanirrahim..



ehe. muncul lagi selepas merapu sebentar tadi :P oke. stret to the point. dan seperti permintaan dan janji saya kepada saudari ini, maka saya nak respon la kepada satu post bertajuk  : rahsia. oke takleh bagitau.

1 : susah nak bergaul dgn lelaki. oke. ni mmg masalah yang rata-rata budak perempuan yang bersekolah di sekolah yang semua perempuan dalam tempoh masa yang panjang akan hadapi. and im EXcluded. alhmadulillah. hehe.  baiklah kepada mereka-mereka yang menghadapi masalah ini. bukanlah kita kata, bila takde perasaan malu bila bercakap atau berhubung dgn kaum yang berlainan jantina ini kita tak normal. bukanlah bermakna kita membuang hukum agama kita. bukan juga bermakna kita takde perasaan kepada kaum berlainan kita bahkan sebaliknya, *oke yang ni lagi bukan* . tapi, satu yang kita kena ingat, urusan sehari-harian kita bagai2mana sekalipun akan memaksa kita untuk berhubung dgn mereka.. bukanlah juga bermakna, bila kita berhubung dan berkomunikasi kita …

SERBA salah !

Image
hai.hello.
assalamualaikum.
hurmm. lama tak berupdate blog kan.
nak cakap ape.
hmm.
let me think.



hah.
yang mana tgk status aku.
hepi kot habes 2nd last paper.
gap la haa 10 hari, 10 hari yang nak settle semua bagai kerja yang tertangguh ni.
nak back up study subjek last.
hepi2, langkah je kuar pagar uitm dah dgr dah satu bnda yang buat aku risau.
risau.
risau.
rungsing.
tak tahu nak buat ape.
haa sudah!
takpe,
korang tak payah sibuk2 fikir.
biar aku pikir macam mana nak settle masalah aku.
fui.
penat tau
nak cakap apelagi?
post?
banyak sebenarnya.
tapi aku tgh ngantuk.
nanti la hea,
bubye.