Posts

Showing posts from April, 2012

apabilaa sabit nak betulkan parang.

kita selalu mengharapkan kita dapat hadiah.. tapi, adakah kita pernah memberi hadiah?? kita selalu mengharapkan orang berlaku jujur dgn kita, tapi, yang kita tiap2 hari berbohong tu mcm mana? kita harap,, orang kasihankan kita, tapi kita berlaku zalim? kita harap, orang gosok2 kepala kita, tapi kita g sepak terajang orang tu kenapa? kita harap orang sayangkan kita, tapi kenapa kita benci dia?
kita je selalu nak untung. yang masalahnya, kita juga banyak dosa.. kita juga tak sempurna.. takkan kita tak boleh faham manusia lain pon sama.. kita manusia bukan malaikat.. semua orang boleh buat silap. siapa pun dia, apa jua pangkat dia.. positif, jadilah matang.... kalau kita kata orang bodoh, kita yang buat tindakan bodoh utk menyedarkan orang yang bodoh tu kenapa? kalau kira-kira laa , sape lagi bodoh dlm situasi ni?? ye, kita lah. kalau betul la kita ni cerdik, tunjuk la kematangan siket.. buktikan yang kita betul.. ini? kita nak kate itu najis, tak perlu la kita yg pergi cuit najis dan p…

alhamdulillah

ya allah... ehem. uhukk.. terharuuuu nya rasaaaaa... aku tak expect utk naik mendadak GPA aku. sobsob.. yes, mmg target sem ni 4flat, since subjek sem ni siket nak compare dgn last sem n sem depan.. but then,,  GPA 3.82,, dgn hanya 2 subjek yg takdapat 'markah' 4, management dgn B-,, and kitchen,,naiklaa dari sem lepas yg dpt B, tapi sem-1 ni dapat A-. heh heh....

CGPA 3.68,, ada can takpayah bayar PTPTN ni.. wuuuuu.. usaha lagi dayah :)

TAHNIAH!

seriusly

tak pernah aku sangka, tak pernah aku nak jangka.. aku tak kenal pon dia.. tak.. takde la tak kenal sangat.. maksud aku, tak kenal serapat yang rapatt laa. but, bila macam terserempak dgn takdir,, bila macam secara tak langsung terkait dengan dia, rupanya kami banyaaak sangat persamaan. tak sangka kan?

tu la, dulu orang kate dunia ni kecik tak caye.

culinary challange?

assalamualaikum wbt~


hai.. hehe.. meh sini sap nak dengau citer.. semuanya pasal Food and Hotel Asia ( FHA ) largest food exhibition. sedikit sebanyak pasal bnda alah FHA ni kan,, kat exhibition tu mmg A-Z mmg cukup! start dari basic utensils utk kitchen and hotel, ke machine2,, barang2 memasak,, baju, apron, topi chef,, semuaaaaa ade. makanan takyah cakap ah! siyesly best!


hah?? competitionn? tak menang.. ceritanya??
okai. kami pergi ke sebuah politeknik di johor.. nama dan alamat dirahsiakan ye. kat sana, kami stay utk tumpang dorang punya kitchen la,, since kitorang event display je, bukan masuk hot cooking.. display ni maksudnya kitorang siapkan produk siap2 then g letakk je dekat tempat exhibition tu, then, judge akan datang n juri, then, kitorang punya produk akan ditengok laa oleh pengunjung2 exhibition yang aku tatau la berapa juta orang sehari-hari.. kitorang ssh nak masuk hot cooking sbb raw items ssh nak lepas imigresen.. hot cooking ni pulak, yang mcm pertandingan masak bi…

xda mood lahh

assalamualaikum~~ egt nak bercerita ttg FHA hari tu, tapi xde mood lah. plus xde masa lagiiii.. len kali ya :)

hey~

assalamualaikum ~~

alamak~~ lama giler x update blog, sory . bz weyh. ni pon curi2 on9 dlm kitchen :P
anyway guys, wish me luck, FHA Culinary Challange 2012, event aku 18 april.. wish me luc.. esok nak bertolak ke johor,, masuk pulang hari ke s'pore.. siyesly takot. doa2kan aku baik2 saje ye~~

*ape lagi yg menggembirakan selain lecturer ugt nama kita n wosh gudluck kat kite masa kita tgh tension?? huhuu~~

**sape2 rindu aku tahan dulu ye. HAHA>> riak~
jumpa len kali kita siter byk2 ye~

GTG~~