Posts

Showing posts from September, 2014

:: sebuah perjalanan :: EP Akhir

previous part :: previous part
tapi tak mengapa. we still have final. kita tak boleh putus asa. study week. masa tengok carry mark. semangat kian pulih sebab carry mark aku setakat ni normal. masih boleh score. target ANC masih ada harapan. teruskan. 
satu demi satu paper final aku harung. sampai la ke hari nak jawab paper final FSO. main subject. a day before kawan-kawan bagitau carrymark keluar. okay lah. malamnya ingat nak enjoy sebab kalau tak silap lagi dua paper tinggal. so keluar lah dengan Syue and Bobby pergi Sri Molek sebab nak makan-makan best sikit. kami pun bincang la, nak tengok carry mark dulu ke nak g makan dulu. nasib baik la masa tu decide nak g makan dulu. so lepas makan-makan siap hujan lebat masa tu, tunggu hujan reda baru lah g tengok carry mark. and this is sooooo unbelieveable!
just a few yang sentuh 20+ and ada yang sampai belas-belas je carrymark. tengok kertas test, sampai 30++ per 80 markah. aku mg terpaku terjeda semua ter ada la. tak boleh jadi. mati aku…

:: sebuah perjalanan :: EP 3

previous part : previous part
in between of semester empat ni, aku willing untuk pulang awal ke kampus memandangkan aku dah setuju jadi OC. yeah my very first time bergiat dengan begitu aktifnya di universiti! it was an awesome moment ever. memang ada berlaku beberapa kes yang membawa kepada bibit-bibit pergaduhan semester ke-empat. lagi rasa nak mati la umpamanya apabila tengok silibus sampai 3 subjek kira-kira. i'm still in trauma. aku takut dengan bendalah kira-kira. bukan tak reti tapi lagi teruk bila aku tak tau reti ke tak sebenarnya. wuhu. so, aku berazam la sem ni mmg kena fokus and kena cepat. tak boleh ponteng2, tak boleh berkelip pun dalam kelas kira-kira. kalau tak tahu mesti kena tanya. takmau la sejarah berulang lagi. I HAVE TO PROVE SOMETHING! i have to prove that i can do it. kehidupan lain diteruskan seperti biasa. dan seperti biasa, sem ini pun aku menggantikan orang juga dalam kelab fakulti.
sir : dayah kita ada dua kekosongan ni. dua orang tarik diri. one was …

berdoa_

"berdoalah perkara yang besar-besar. jangan di lihat pada kelayakan kita untuk menerima, tapi lihatlah kepada kemampuan Allah untuk memberi"
deep. aku pun selalu begini. kadang-kadang takut nak berdoa biar dapat straight A, atau 4flat, sebah tahu usaha kita tidaklah setara dengan permintaan. terpandang post ini beberapa hari lalu membuatkan aku terfikir.

subhanallah. masyaallah. Tuhan itu Maha Kaya.