Posts

Showing posts from January, 2013

serving ohh serving~

Image
hai,, assalamualaikum bloggers !

mau cerita itu sedikit laa. di tengah ke-hectic-an seminggu dua ni dengan bermacam jenis bendanya,tiba-tiba aku dikejutkan dengan satu panggilan, eh, dengan satu tawaran. ade orang nak masuk meminang uolss. 
memang terkejut. ye lahh berita last minit kan. berita ape? yang kena strike tadi bukan ye. muahaha.
aku dapat tahu bahawasanya dalam ramairamai orang yang tinggi terselit satu nama aku yang hendak digandingkan sama tinggi dan duduk sama rendah dengan orang lain. ohh brapa banyak susu kena minum, brapa banyak kali kena gayut kat monkey bar? ohh semua tu kiasan sahaja -.-

guess what?
hmm. tercalon sebagai calon awal utk mewakili universiti ke pertandingan kemahiran malaysia, kali ni bukan masak-masak tapi untuk seving. SERVING UOLSS. ehem.

SERVINGGGGG *speak out loud*



oke, sedikit kurang sopan  anak dara menjerit-jerit.

TAPI ADE AKU KESAHHH.. AHHHHHHHH.

oke.behave.

so, di ujian kelayakan tadi, yang mana last minit betol aku tahu, aku pegi je lah..
y…

manusia dan otak?

Image
bismillahirrahmanirrahim
assalamualaikum wbt
ehem ehem~
aku pernah dgr baca satu statement yang mengatakan manusia ni tak pernah guna 100% kemampuan otak mereka. 
i'm like,  OHH SIRIYESSSSS???? 
dah tu selama ni pernah la jugak rasa macam dah nak pecah otak study *katenye* .  tapi boleh pulak dorang *xtau sape* keluarkan statement gtu . 
ini satu penghinaan . *berkata dgn lantang sambil bangun*




ohh terimalah hakikat..
oke.  kita takyah pegi jauh la kan.. kita cerita pasal yang ade kaitan dgn yang masih hidup dan yang belum mati namun satu hari nanti akan mati jugak. hemm panjang pulak ye.  cerita pasal sape?  aku.  aku lah.  nak cerita pasal orang lain kena saman pulak kan.  kite takde duit banyak. tak mampu nak bayar saman2 neh.  haa. aku neh blaja pasal makanan.  budak hotel..  bila datang pemikiran negatif aku neh, macam terfikir.. ape laaa yang susah sangat blaja mendalah ni.  masak?org yang tak blaja kos masak pon bolehh je masak gedebak gedebuk.  jadi je.  sedap je.  housekeep…

speechless

bismillahirrahmanirrahim~

fuuhh fuh.. tiup abuk dulu lah. alalaa kesiannya encik blog syg.
dah lame ye. warming2 up dulu laah. dah lame tak berblog ni tetibe jadik speechless pulak. :P

gediks.

anyway, too much things happened past few weeks, terlalu banyak benda nak kena fikir dan terlalu dan terlalu dan terlalu semua bnda lah. nak citer pon taktau nak mula dari mana..

hurmm... and im very tired!

till then daaa :)