Monday, August 20, 2012

urgh

eiii... aku ni kan, kalo aku respect aku betul-betul respect, tapi sekali aku hilang respect tgk muka pun aku tak hingin. apatah lagi nak bersalam ke ape. ish. geram nye rase! behave la perangai tu. urgh!

perangai buruk? yes i am. aku ni lebih rela sejuta kali orang kate aku ni perangai buruk daripada aku merelakan diri respect orang yang perangai sejuta kali lebuh buruk dari aku. HUH.

aku sombong? memang. aku memang sombong kepada mereka-mereka yang berkelakuan macam hakk tuii. huh.


aku dengan orang, bermula dengan prasangka dan layanan terbaik. terpulang kepada individu itu untuk tentukan macam mana layanan aku kepada dia untuk tempoh waktu seterusnya. sekali aku berkawan, selamanya aku berkawan *kalau orang masih sudi* sekali aku sayang aku betul-betul sayang. sekali aku setia sampai bila-bila aku tak khianati, tapi itu bergantung kepada bagaimana perangai orang di samping aku. kalau dia sudi, kalau tak berperangai, itulah adatnya aku kepada orang, and vice versa !

Friday, August 17, 2012

akhir

bismillahirrahmanirrahim..

assalamualaikum wbt.. apa khabar iman kalian?

nah, penghujung ramadhan.. insyaallah, mengikut perkiraan hisabnya, esok kita bakal menyambut aidilfitri. tapi taktau lah kan, sebab kesnya di thailand semalam dorang dok memeropong anak bulan tak nampak, so hari ni dorang berpuasa lagi sehari lah. hehe. so, ibu ibu isteri-isteri berjaga-jaga la juge, mana tahu lauk pauk raya esok jadiknya lauk bersahur lagi :) hehe..takut la tu,, takut la tu,

mm..
ini mungkin hari terakhir ramadhan kita kali ini. ni juga mungkin kali terakhor, eh hambik kau terakhorr, terakhirr..  mungkin hari terakhir kita berpuasa di bumi ALLAH ini.. ce ambik cermin iman, tilik lah apa kesannya ramadhan kali ini kepada kita.. bagaimana puasa kita tahun ini? bagaimana solat kita sepanjang bulan yang mulia ini? bagaimana pula terawihnya? tutur kata kita? pernahkah kita menyakiti hati orang lain atau pernah ke kita sakit hati dgn orang lain? kalau la kita pernah menyakiti hati orang lain, haa dah mintak maaf belum? dan andailah kita sakit hati dgn orang lain, sudikah hati  kita maafkan dia? satu yang kita kena ingat, tak rugi maafkan orang lain. 
muhasabah diri. kalo orang buat salah, kita juga pernah buat salah, dah tu kenapa pulak kita nak tacing lebih-lebih kan? ALLAH suruh kita, memaafkan dan melupakan. itu yang terbaik :)

so, kepada semua, aku ni dah rasa awkward dah nak menulis, lama dah rasanya tak berblogging. nyehehe..

last sekali, selamat hari raya, maaf zahir batin :)

Friday, August 03, 2012

geram!

Dah lama aku tak menulis. Hari ni aku nak menulis. Sebab ape? Sebab aku GERAM! Woi,, kalo rasa diri tu perfect sgt, kenapa sekeliling kau tu ade jugak benda yang tak kena. Kalau kau cakap tutup aurat tu sekecil-kecil perkara pun tatau nak jaga, yang kau mulut celupar tu bukan ke benda yang kena jaga jugak? Yang kau buat orang membazir tu pun benda yang kena jaga jugak. Yang kau kurang ajar tak tau nak hormat orang tu pun benda yang nak kena jaga jugak? So, sape yang salah sekarang ni?
 Aku tak paham la. Aku ingatkan bila masuk belajar tinggi2 semua boleh jadik pandai yang penting berbudi bahasa, tapi rupanya ramai lagi yang tak cerdik, yang bod*h.
Yang saket ati jugak, eh saya tak pergi sebab taktau sape. Eh, bangang betul. Sakit ati  pulak kite rasa, time nak mintak tolong tau nak mesej, tapi bila kita nak pggl dia boleh pulak kate tak tau. Woi, bukan sekali aku contact kau. Banyak kali dah. Kata tak cerdik kang marah. Tak boleh ke ko nak pikir, tanya ke ni sape,, dah ko pernah contact aku, aku assume ko tau la aku ni sape. Oke, sekali lagi aku rasa nak kate : BOD*H!
*kenapa ramai sangat orang tak tau nak pakai otak skang ni? Sory, jgn cabar kesabaran aku bulan2 puasa ni.huh.

hiba

rasa seperti tidak mampu ditahan lagi air mata hari ini..  mengalir deras,  walau ditahan terlepas jua jatuh lembut ke pipi.. y...