Posts

Showing posts from July, 2012

bila tension

aku buat ape? baca komen budak-budak kurang matang pasal masalah di kampus. sakit ati sikit, tapi yang lucunya banyak. hahahh..

kenapa bukan aku,

bismillahirrahmanirrahim..
assalamualaikum wbt dear bloggers terr~

kenapa bukan aku? apa yang kenapa?
jom kita bergosip.

isunya sekarang ni, byk ramai orang yang berkata pasal : alah, pakai tudung tapi bukannya bak sgt. err. oke, bukan itu yang aku nak kate. yang tu macam boleh tahan lagi mendengau nya,, yang tak tahan bila dengar orang kata : alah, pakai je tudung labuh tapi perangai?

nah quote itu yang aku rasa macam nak lempang je, bukan nak lempang org yang cakap tu, tapi rasa nak lempang orang pakai tudung labuh tu.

aku zalim? err, kalo aku zalim, mmg mereka-mereka yang terlibat tu dh jadik brand body glove, dgn cop lambang body glove kat pipi tu hah.. now listen, eh read,, agama kita, bila kita pakai tudung labuh, bila kita pakai satu pakaian yang org label kita sbg seorang yang berjurus atau warak atau alim dan sebagainya yang tak kuasa dah aku nak tulis semua,, jagalah tingkah laku kita... satu, mulut tu jagalah. jangan dok cakap benda yang merepek-repek.. jangan hidup tu tau …

tak cakap sape la kan

bukan nak kate ape la kan.. cuma bila terkesan di hati terasa jugakk. aku ni manusia biasa... setakat mana orang lain rasa letih, aku pun rasa letihh, kalo orang lain tahu sakit hati, aku pun tahu sakit hati. even robot pun kalo dah overload keje meletopp jugak. tapi sebab aku ni manusia,, so yang meletupya bukanlah diri aku, tapi mulut aku. hah. jangan sampai kau tggi suara lah. dah kau tggi suara jangan nak sentap2 sangatlah..

aku nih, korang nak bagi banyak mana keje pun bagilah, aku tak kisah. cuma aku mintak, kalo aku mintak tolong korang bnda ciput sekali sekala, tolong la buat. bukan semua bnda aku boleh buat sorang. sebab aku manusia biasa. bak kate sir didi : dayah ni kalo aku campak dalam convec avon tak payah tekan2 nak sumbat, aku lempar je tros masuk, nah, ape maknanya, maknanya aku ni badannya tak besar. ape yang aku boleh buat pun terhad la. selagi aku boleh buat, aku kata ye. kalo aku dah mintak tolong org tu maknanya ade sebab la tu aku tolak dan kate tak. biarlah ora…