Tuesday, May 31, 2011

d'hoteliers

hm.. hehe.. memandangkan kelas stat agak lambat lagi,, so, update jap,, sekali lagi, memandangkan ni bulan baru, haha.. dip food service DFS.. hmm. oke la.. so, salah sorang daripada ahli kelab d'hoteliers yang gegak gempita di uitm dungun ni, hehe.. tak sangka... walopom kos pengajian fakulti ni n kos ni yangatr termahal, p insyaallah, berbaloi ye. doa2kan dapat belajar dgn bek oke. pamit!

rahmat ujian??

adat manusia kan?? bila jatuh ssh nak bangun.  stress?? hah.. perkara biasa kot. letih. tak larat. sedih yang melampau. geram. saket hati. ye. semua manusia normal mesti akan rasa semua perasaan2 tersebut kan?? tapi yang penting,, macammana kia nak handle semua konflik yang berlaku lam diri kita. tak. aku tak kate aku hebat dalam menghadapi konflik dlam diri aku.. kalo ye la aku hebat, takkan aku jadi sape aku sekarang.. kan?? tapi, nape ak rasa aku ada hak nak post entry gini?? sbb aku dah lalui ni semua.. korang mungkin tak kan?? tak pon, ape salahnya nak share, sbb kita punya kesulitan laen2 kan?? allah tu takkan membebankan hambanya melainkan sesuai dengan kemampuannya kan?? sape stuju hentak kaki, haha~

dan, bila ak diajukan soalan berkaiatn bnda2 gini,, kadang2 hadir lam hati, woi,, layak ke kao nak jawab soklan tu?? cam bagos je nak jawab soklan segala, diri sendiri pon tak terurus!
suka hati aku ah.. dah orang tanya aku, dat means diorang dah bagi kepercayaan kat aku utk tolong diorang lam masalah diorang kan??

so, berbalik kepada topik kita, nasihat ak utk korang2,
kalo korang menghadapi waktu2 sulit lam hidup korang, ape yang penting, sabar.. nampak cam mudah je kan perkataan tu,,SABAR. tapi, tuhan je tahu camne nak buat, tambahtambah lagi bila kita nak tambah lagi kat belakang, sabar dan ikhlaskan hati. FUHH! susah kot nak buat!tapi, walo susah camne sekali pon, tu yang korang kena buat. susah. ye mmg susah. tapi, korang bukan sorang diri kan hidup atas dunia ni.. bukan semua orang yang buat kurang ajar ng korang kan?? bukan semua orang yang sakitkan hati korang kan?? so then, SHARE problem korang.. cter ah kat kengkawan.. ni la jalan terbaek untuk kurangkan penderitaan *ceh* korang tao! tapi ak tak nafikan, ade je orang yang takleh nak citer probs diorang kat org len kan?? hah. kalo kes camnie, korang tau nak buat camne?? hey.. kita kan orang islam.. lima kali sehari kita solat kan?? tu pon paling minimum ah.. so, pe kate korang ngadu kat tuhan kite?? dia maha mendengar tau. aku jamin ah, dia dapat solve ur probs.. walo sebesar manapon! akujamin 100%
 pe yang penting, korang yakin tau, korang yakin yang masalah, kesulitan semua tu dariNya..nape dia bagi semua tu kat korang, kat kite??
cuba korang reflek balik lam diri korang.. ape yang korang dah buat selama ni? solat korang camne?? kalo korang ade pegang ape2 amanah, ape yang korang dah buat dgn amanh tu.. ape yang korang dah buat dgn org2 sekeliling korang? mak ayah korang? setakat mana korang jaga hubungan baek dgn Dia? dengan sesama manusia?? ke keje korang dok sakitkan hati orang len je? hah. cuba korang fkir balik.. mesti ada salah silap kite kan?
and korang renung balik,, betapa slama ni dah banyak, dah berlambak nikmat kesenangan  yang korang dapat, tapi ape yang korang buat?? bersyukur ke tak?? jaga nikmat tu ke korang wat dekk dan abaikan je semua tu?? and ni la masa allah nak tunjuk betapa korang perlu bersyukur dengan semua yang korang ade selama ni.. kita dah lalai.. syukur sgt bila allah nak ingatkan kita balik.. cuba korang bayangkan kalo dia biarkan kita lalai selamanya?? tak kesian kat kita nanti?? kan?? so, segala ujian diberi, maka bersyukurlah selalu.. ni, ak nak share satu lagu,,


cuba korang faham betol2 liriknya..

kan?? so, jangan risau, jangan gundah, jangan gulana..
hidup kita mesti diteruskan la beb!
lagi kuat kita diuji, tu maksudnya iman kita lagi kuat =)
insyaallah la kan..

and one more, pe kate cuba kadang2 korang bangun tengah malam, ambik wudhuk, solat tahajud, solat taubat, solat hajat banyak2.. pe yang korang akan rasa agakagaknya eh?? cuba ah..tak rugi beb. bil air takkan nek dgn banyaknye eh kalo korang abik wudhuk utk solat lebih dari lima kali sehari eh.. takyah risau!

oke. asenya dh takperlu utk ak bobel lagi, dah cukop panjang dh ni,
korang bace sampai abes ke tak pon ak tak jamin eh. haha..

nway, thanx for reading, thanx for visiting my site..
semoga ad manfaatnya utk kite bersama kan??
till then, see in da next post,
lau biiznillah =)

Sunday, May 29, 2011

MDS

hey all^^

nak share siket sal orentasi.. ato panggil sini MDS *minggu destini siswa* awat siswa je?? siswi takyah eh?? wahaha.. hmm.. penat ah fosure.. seminggu! pakaian, mesti tudung biasa, 3segi, xleh angkat tepi, xleh belit2,, etcetc,, xleh pakai tdg ariani,, dan hanya tdg segi tiga dibenarkan.. wajib bertudung,, freehair tak layan oke! berkasut,, baju kurung, takleh kain belah2,, berstokin all da tyme, smayang jemaah lima waktu. kol 5 dah gerak ke Pusat Hidayah *PH*.. beratur dua line only,, jalan ah, dekat la dua ke tiga kilometer kolej redang ke PH! jalan, lari, jalan, lari. kasut ak yang baru beli ngamngam seminggu! dah rosak beb! mmg aku beli kasut tu utk MDS pon! haha..
then, aktiviti best ah! ngantuk pkara biasa ah.. malam kol 11 abes slot rasmi,, tambah taklimat esok,, announce org2 yg tertggl barang,, supper, kol 12 baru sampai bilik,, kol 12.30 paling awl tdo.. kol 4 dh kena bgn, mandi,, *xcept kalo ko xnak mandi ah,* 4.30 kumpul kat court futsal, untuk kumpul, then gerak ke PH. bla3~~ malam baru balik bilik lagi.. sukan,, LDK,, semua ah.
BEST! 
xla teruk sgt.. kak2 n abg2 OC *orientation comitee* bek2 je.. kdg2 kna marah biasa ah,. sbb lambat.. p siswi oke je,, bagos.. part paling takleh blah bila ada yang potong line masa beratur nak pgi DA *dewan aspirasi* utk talk.. sbb DA tak muat utk tampung 1000++ siswa+siswi baru, so yang tak muat tu kena dok luar.. panas.. walopon tepi pantai, p panas giler~ yang kat dalam DA pulak, cam dok lam freezer! sejuk giler! kak OC kate final exam kat situ, mati kot dalam tu 3jam! haha..hmm~ sepanjang MDS, common place, DA, PH n kolej je lah.. yg len, tak xplore ag.. hari last MDS varu round kolej.

UITM dungun ni resort campus.. depan pagar korang akan nampak pantai,, kat tengah, jalan dari kolej ak, redang ke PH n bilik2 kuliah ada tasik.. kat pagar belakang pon ade taman rekreasi, tasik sura.. and kat belakang kolej ada bukit! mmg kenderaan ke kuliah kat sini sama ada jalan kaki takpon korang leh beli beskal! bas xdisediakan,, dats all.. nnti sem3 baru leh mntak bawak moto,, sem5 ke 6 baru leh bawak kete.. tu pon nak dpt kelulusan ssh kot! sini zon hijau! haha.. best ah! lawa giler! so, sesape yang nak picnic ng I jom ah, kita kelah kat pantai, hahaa..

rektor pon baek giler,, semua oke ah! setakat ni baek2 saje~

n then, my fes lecture today.. ng miss sharbana.. lecture kat dapur,, HTC112,, masak2.. utk part 1, western n pastry.. so, jap g leh amik order utk masak ah.. haha.. insyaallah~ sem depan , len pulak..
nice je.. sepatutnya 6 jam kelas, tapi kejap je hari ni sbb kami xde uniform ag.. korang nak tahu?? kos ak kan,, HM112, food service ni,, bawah hotel management, kos semua utk baju & utensils saje dh RM400++ .. takmasuk textbook yang seratus++ sebuah lagi! adush! hmm~ gtu ah..

then, pe lagi nak citer??

roomate? sorang ganu, waa, n sorang ag org KL,, dina.. kami semua kos len2.. so, bilik kuliah ak yang paling jauh,, dekat kolej pantai *sbb sini ad 3tmpat kolej, ak yang tasik punya, ad kolej kat pantai dan bukit* n kat hotel! jaoh2~ hmm~ kurus ah ak jap g! haha..

kalo nak pgi outing, blh nek van kunyit, *bas sekolah pndek yang kale kuning tu * tu uitm punye ah.. pgi bandar, n balik pon blh gune bnda tu.. tambang RM1.50. kalo ptg punye RM2.. so, ak dh pgi dh try camne asenya nek van tu, haha.. menyusur pantai masa balik.. best2! hehe..

then, ape lagi ea??? xde dh kot.. so, setakat ni je lah coretan fes sepanjang bergelar siswi. haha..
see ya..
n doakan ak berjaya ye!! doakan yang terbaek buat ak..

PMC~

salam 'alaikum ^^

Friday, May 20, 2011

talkim to myself_

hai!
:::: hey. semua dh ready eh?? lame cmpan brg td?? :::
hehe.. hmm.. dh kot =) hmm.. ye ah.. nak cmpan barang ak,, brg2 kat umah ni sepah je.. ssh nak carik barang! dh la kaen baju h seminggu ++ tak berlipat.. 
bak kate ayah su, oloh kain, same tggi ng bukit panau! 
haha. 
::: hehe.. hmm~ eip. happy nampak? ngee~ ::
huhu~ hmm.. hepi ke?? oke la dari semalam.
:: so, wat r ue doim here? :::
xde ah,, saje je.. dh lame xbual2 ng diri sendiri~~ 
:: wuish!! nnti org ckp gila! ::
ne ade! haha.. ckp lam hati je lah! 
biarkan mrk dgn kate2 mereka.. nape? xsudi?
::: tak ah. ye ah. ko bknny selalu ckp ng ak.. sal org len amik berat... diri sndiri? ::
huhu~ sorry~~ ak egt ko blh jaga diri sendiri.. tapi, kan hepi boleh tlg org len??
:: mmg ah hepi,, tapi, ko kna consider gak ak nih. ::
oke. sorry~~ terabai ko ye??
:: ye ah.. tyme ssh baru nak carik ak.. ::::
sorry ah..
:::: hmm.. maafkan diri sendiri.. ak ng ko bkn org len pon =) ::::
tryim =)
::: gud gal =) ::
ak nak mulakan semuanya
:: bagus ah.. yg bek jdkan pedoman ek. 
yg salah silap yg buruk sempadankan ia =) ko boleh! :::
insyaallah~ hope so..
:: hmm.. jgn sedih2 lagi taw. jgn wat prangai dulu.. ::::
i'll try.. td ak dgr lagu nih,,

 lilin yg menyala membakari dirinya. buat menerangi insan yang memerlukan, 
tanpa disedari diri sendiri sirna duka nestapa, dibiarkan saja~~ 

:: lagu hijjaz kan?? ::
a'ah~~ so, ur opinion??
::: ye ah.. tapi gn smpai hancur diri sndiri.. 
cam ak gtau tadi ah, pape hal,, nak pntgkan org len mmg boleh, 
tapi jgn menzalimi diri sendiri.. :::
oke.. insyaallah.. err,, ak wat zalim kat ko ke selama ni??
:::: a bit! neva mind~ woit! pegi tdo! ::::
sorry~~ haha.. oke2. hmm.. 
daisy dh kena sumbat lam paper bag =)
:: haha,, ko bawak bnda tu?? ::
ye ah, ak bawak.. takde bntal pelok,, nnti ssh nak tdo, haha 
:: haih, sejak bila ni??? ::
ntah! dh tdo, buang dh bnda tu kat tepi, ngee~ 
:: lantak ko ah.. asal bahagia~ 
nway, all da best ah.. 
pape hal, don eva give up! we can do it dayah!! :::
hope so! jom bgn n jalan same2 !!!
:: jom =) :::

* lega *


_ oFF_

Thursday, May 19, 2011

monolog?

hey.
::::: hype.. so,, camne?? ::::
ape??
:::: ye la.. dh ready nak pgi?? :::
donnoe!
::: aik? :::
yup. byk yg xberes ah..
 :::: hmm. dh nk wat camne.. saba ekk.. :::
sengih terpaksa *
::: urm,, so, hal2 len.. yg kate nak settle semua tu? how?? :::
yang mane satu nak tahu?
:: urm, dat gal? ::
owh. mm. dh kot.
:: kot? :::
ntah.
:::: y? ::::: 
xtaw.. mybe xsettle spnhnya lagi.. 
:::: but u've tried rite? :::
yup i am.. tapi,,, ase bersalah..
::: dia akn paham ur situation dear... :::
hope so. really hope so.
::: don worry. :::
i'll try not to worry.. tapi, ntah la..
::: nape?? citer leh?? :::
ntah. kdg2 ase cam xnak menyayangi.. boleh ke ak nak bnci dy?
:::: huh. nak bnci dy?? sape kau nak bnci dy??
 bagos sgt ke kau smpai layak utk membnci?? ::::
tak.
::: tahu pon. 
eip. manusia ni semua ad kurang tau.. semua ad lebihnya... 
so, trimalah lebih + kurang semua org.. jgn selfish.. ::::
tapi,,
:::: tapi ape lg honey?? tak yakin dgn jji allah? 
org yg buat baek akn di balas baek. 
org yg buat bnda ng ikhlas akn dpt ganjaran selayaknya.. 
wat's wrong wif ue?? :::
donnoe..
::: oke then. it's oke. t8 ur tyme =) ::::
oke...
::: urm,, yg satu lagi? :::
yg tu? hmm.. dpt one more probs ah..
::: wat happen? :::
salah ak..
:::: ape yg salah?? ::::
ak xreti ah nak bagi pandangan ape kat yg ni...
 ak taknak terlibat ng bnda ni.. 
tapi nape ak selalu terbabit lam rahsia ni??? 
:::: abaikan lah mereka?? ::::
takleh.
 tiap kali ak cuba, tiap kali tu la dtg satu pkara 
yg akn buat ak ambik tahu hal ni.. 
:::: bukan ke tu namanya ujian
yg nak tahu sejauh mana kau nak avoid bnda tu? :::
ak tak pasti..
::: nape? ape yg takpastinya?? :::
ak tak pasti pkara ni baek atau buruk...
 mmg patut ak tolong atau ak patut abaikan.. 
patut ak cegah atau patut aku biarkan.. 
semuanya terlalu kabur.. sekali fikir, baik.. masuk kali kedua, cam xbaek.. 
last2, ak taktahu.. 
donnoe!
 :::: hmm.. mntak, doa byk2.. semoga kau dapat lihat kebenarannya.. ::::
ak harap gitu...
::: so, mmm... how's ur medical check up? ::::
huh. such an. urghhh!! 
:::::::: y? ::::::::::
ko pon tahu kan pe masalahnya??
:::: ya ak tahu.. :::
tak ambik ag suntikan tu.. sobs..
::::: takpe.. mgkin dy boleh buat masa daftar nnti? :::::
tapi, lam surat kate sblm dftr kna wat?
:: hmm.. just keep praying k.. 
lagipon, dats not ur fault rite??
 ko taktahu nak jd gni kan? ::::
angguk *
:::: hey,, chill ah =) ::::
try hard to smile *
::::: bila nak pack barang2?? ::::
esok.
:::::: sempat? ::::::::
kejap je.. malam2 ni taknampak. ssh nak cari barang..
 :: oke. paham.. daisy?? bawak ke?? huhu~ ::
ntah.. nak bawak.. tapi, takot kn gelak, hehe.
:: la,, hmm.. ye jugak. ko dh besar.. nak tdo ng bear kecik, hish. ::
pe cakap cenggitu.. suke aty ah.. i'll gonna miss my daisy~
::: bawak gambar ah.. hehe. boleh tgk mlm2.. ::::
gambar xleh peluk..
:::: eleh, yg ko peluk malam2 tu, sbb bnda tu daisy ke sbb ape? ::::
sbb dy ank ptg ah.
:::: alasan! :::
xcaye sudah~~
:::: so,, last update kat belog? :::
yup. kot. last sblm dftr u..
:::: jap g? update ag tak? :::
ntah. taktahu lagi camne kehidupan nnti..
::::: takbawak lappy? netbok? ::::
tak. taknak bawak lagi.. phone cukop ah nak contact ng kawan2..
::: see~ fb? ::::
same ah.. taktahu lagi.. 
ad tenet mudah2 kat sane, on9 ah..
 kalo tak, tak ah..
:: oke.. 
urm, are ue oke? ::::: 
not really.. 
:::: it's oke.. t8 ur tyme.. jgn risau.. dugaan je semua ni.. :::::
taksabar nak pgi..
::: takbek cakap cenggitu.. ::::
taksanggup dh.
:::::: sabar. ::::
hmm.. harapnya baek2 saje kat sana..
::: insyaallah..
put ur trust in him.. :::::
oke =')
.........................................................
*sigh*

::::: hey, xbek mengeluh! ::::::::
ah.. huhu.. sory~~
:::: chill... happy ya ^^ ::::::::::
try =) thanx...

*deep breath*

kesedapannya hingga .....

in the name of allah

hmm..
dah lama nak update sal ni,, tapi tatau nape, asyik2 g update sal len je dulu~~

penah tgk x iklan KFC???

kesedapannya hingga menjilat jari~~

lalalaaala

haha..
nyanyi suka2 je... tapi kan, terkejut gak bila tahu perbuatan menjilat jari tu ialah sunnah daripada rasulallah SAW.. hmm~
tapi, ada caranya lah..
dan hebat sekali!

kita pernah dengar kan, rasulallah makan dgn menggunakan tangan kanan dan menggunakan hanya tiga jari sahaja?? jari tersebut ialah jari telunjuk,, tengah dan ibu jari...

dan kita juga pernah mendengar bahawa rasulallah bila selesai makan, baginda SAW akn menjilat dua jarinya.. jari yang mana?? jari manis dan jari kelingking..

tapi, pernahkah kita berfikir untuk mengaitkan keduanya?? apa yang dua itu? yang dua itu ialah, jari yang digunakan oleh baginda untuk makan dan jari yang baginda jilat sesudah makan ialah jari yang berbeza??

pernah tak terlintas di fikiran kita, baginda menjilat jarinya. eeuuww~~ bunyi cam xelok gitu.. sebab ape?? sebab kita biasa tengok, orang makan, jilat habis sepotong jari,, bukan sepotong, limalima potong jari dijilatnya sampai licin, sampai tisu takde fungsi, air takde guna.. sbb dah bersih garagara dijilat. NO. baginda tidak begitu.. baginda SAW hanya menjilat hujung jari sahaja.. benarbenar huung jari... dan jari yang dijilat pula bukanlah jari yang digunakan untuk makan, kan?? *betulkan kalo saya tersilap fakta*

kan?? anda setuju??

dan,, menjilat jari sesudah maka juga memberi pelbagai impak positif..

dan saya beri anda ini dan juga ini serta taklupa ini 
spesel, untuk anda xplore sendiri ttg hal makanmakan ini =)

nak tahu lebih lagi dari tempattempat di atas, saya cadangkan anda utk ke sini 

hehe..

selamat membaca...
renungrenungkan dan selamat beramal ~~

wallahu a'lam =)

Monday, May 16, 2011

::: adat manusia :::

blog =)

kemarin,, diingatkan lagi oleh cg.. 
cikgu azizam..

katanya,, sempena hari guru.. cg share sumtim..

cg kate,,
manusia skang ni lebih mengejar pangkat dan harta.. ya.. buktinya?? bila buat pemilihan kursus utk belajar,, pilih kerjakerja yang professional.. tak. tak salah.. tapi, salahkah andai niat dibetulkan,, pilih kerjaya dgn niat lillahi taala?? bukan dgn niat nak gaji mahal.. nakkan pujian dan sanjungan... lagilagi sebab nak kejar dunia..

cg kate lagi,,
kita sanggup bersengkang mata,.. wat revision.. siang malam.. ngantuk pon tahan.. malu tak endahkan,, demi dapat A dalam ujian2.. tapi, kenapa kita tak sanggup bersengkang mata untuk bangun qiam tgh malam?? buku rujukan berbelasbelas buah boleh khatam.. alquran yang senaskhah??? mampukah kita khatamkan paling kurang setahun sekali????
cg tanya sebab ape??
sebab ganjaran di dunia kita dapat terus.. tapi halhal agama tak pula disembahkan hasilnya sekarang.. kalo kita sembahyang,, xpernahpernah ttbe selonggok intan permata jatuh dari langit...
kalo kita buang duri di jalanan,, xdenya tetiba ada orang hulur rm10ribu kat kita..
hakikatnya,,
di akhirat nnti,, semuanya menangis.. merayu utk pulang ke dunia.. sebab ape?? sebab menyesal,, hanya dgn membuang duri di jalanan,, hanya dgn melakukan perkaraperkara yang dianggap remeh di dunia, tapi ganjarannya syurga di akhirat sana..
masyaallah~~

cg kate lagi..
cg kate, kenapa kita suka mengungkit??? kenapa mesti kita harapkan balasan atas setiap apa yang kita lakukan. kenapa kita harapkan penghargaan daripada manusia?? dup! tersentak aku.. terasa katakata cg yang lembut itu cukup keras menghentam kepala aku.. huhu~~ 
sedangkan,, cukuplah kita yakin, allah tu maha adil.. allah maha memberi kurnia.. allah tu nakkan keihklasan saje dari kita... dan ganjarannya?? pahala.. ya .. pahala yang mampu kita bawa sehingga nafas terakhir.. sehinggga nnti dihidupkan semula.. apa ada pada sijil dan anugerah buatan manusia?? kalao nak dibandingkan dgn ganjaran dariNYA?? 
ya allah.. betapa hinanya kita??

susah. 
terlalu susah utk mendidik hati. susah utk didik hati jadi ikhlas.. susah didik hati jadi baik.. 
susah !
 ya memang susah.. tapi, hendak seribu daya kan??

cg kate lagi,,

syaratnya mudah saja..
semua tu mudah sahaja..
bagi mereka yang 
YAKIN ALLAH ITU ADA 
DGN SEGALA KEKUASAAN DAN KEBESARAN..

ah..
mulut senang kan ucap,, 
LA ILAHA ILLALLAH~~ RADHITU BILLAHI RABBA!

tapi,
adakah sekadar lafaz sahaja??
hati kita bagaimana???
adakah hati kita benarbenar menghayatinya??
dan adakah itu ucapan dari hati kita??
 terasakah getarannya saat kalimahkalimah zikir disebut?? 
saat ayatayat alquran dilagukan?? 
allah~~ 
bantu kami utk mendidik hati kami akan kecintaan sebenar padaMU.
golongkan kami dalam golongan yang sedikit itu ya allah~~


ameeen~


hari guru_part3

then.. lets go through guru2 kat SMKA NAIM LILBANAT~
da best teachers ever ah!!!
pringggg~~ *bunyi tabik spring, ekekekeke~ *

nak stat ng cg2 masa lower ah..

BM :::: pn tuan nas, cikgu zakaria hamat, cikgu azlina lajim, 
BI :::: tc. wan rosnah, tc. nadihhani, tc fauziah
BA ::: ust. halim, ust. wan osman
MT :::: tc zuriyana, sir asmadi, sir zack
SN :::: tc rosmayati, tc rohani, tc katijah
SEJ :::: cg tuan jah. cg jailani, cg azizam
GEO ::: cg mohd zin
KHB :::: cg azizah, cg hanim, cg samihah
PAI :::: us. hang tuah, us hussin

cikgu,, terima kasih.. ajar bnda2 baru di sekolah menengah.. terutamanya cg2 masa tingkatan 1.. terkesima sebenarnya,, bila tengok cg2 di naim, semuanya baek2 belaka.. cg2 umpama ibubapa.. ya.. itulah yang saya rasa.. malah, cg lebih kepada teman kami... dan cikgu, alhamdulillah.. saya sembahkan 9A PMR.. bukan utk sesiapa. tapi utk cg2 semua.. cg.. semoga penat lelah cg mengajar saya selama ini terbayar ya.. walaupon hanya ini hadiah kecil yang mampu saya sembahkan.. walaupun sedia arif, tak mungkin mampu membalas selautan kasih dan kesabaran cg mendidik saya... terimakasih cikgu!!!


and mempersembahkan cg2 masa upper form~

BM ::: cg noona,, cg zakaria
BI ::::::  sir radzemi, tg zurinal
BAT ::::: ustzh shadiah, ust sayyidi
MT :::: sir letfy
MM ::::: tc zahinah
CHEMI ::::: tc zuriyana. tc rafidah
BIO ::::: tc rosmayati. tc wan rohani
PHY :::: tc aniza
SEJ ::::: cg azimah, cg azizam
QS :::: us rosli, us syed ali
SYA :::: ustzh afifah, ust mat yunan

ya allah.. huhu~~ cikgu,, anak muridmu ingin memohon sejuta kemaafan.. takmampu lagi mempersembahkan sebuah kejayaan dalam spm, cikgu. terkecundang di tengah jalan.. terleka di persimpangan..  dan menghampakan semua orang lagaknya.. dah banyak menyakiti hati cikgu2 rasanya.. cg mesti kenal saya sebab selalu tdur lam kelas kan? huhu. xpadan dgn baju biru.. dah tu,, masa f4,, selalu je xde lam kelas.. huhu~ maaf cg.. bukan sengaja.. taktahu cg percaya atau tak,, dalam kelas, xpernah pun niat nak tdo.. tak. tambahtambah lagi utk subjek mate, same ah subjek2 sains. tapi mata ni?? ya allah.. kadangkadang,, pelik je bunyinya bila cg panggil nama,, hidayah!!! terfikir,, eh, bakpo?? ruparupanya empunya diri pon xsedar diri terlena dalam kelas! maaf cg! serius! cg mana2 pun, takde maka nanya tdo dalam kelas sbb xhormatkan cg.. xpernah memilih utk tdo dalam kelas sesape pon... takpernah cg.. tapi, ya allah. tuhan je tahu rasa sedih bila tertidur dalam kelas.. tapi sy tahu,, hati cg lagu sedh kan bila murid tdo lam kelas?? maaf cg..

sir letfy,, tc zahinah... seriusly,, malu dgn sir, tc.. mate?? taktahu kenapa dan mengapa, jadik xleh catch up sejak f4... taktahu. mgkin terlalu sibuk dgn kerja len, dan kena pulak saya yg jenis taktahu bagi masa.. down. mode math oke la lagi.. addmath! so sorry sir~~ sobs.. xleh go on till now! nape la.. sorry sir~ mntak maaf bebanyak! latihan tak siap.. exam xpayah cakap.. sir, tahu tak nape latihan sy xsiap?? sbb xpaham nak buat,, bila dah fed up, masa siket je nk cyapkan semuanya,, satu soalan, tgk,, nengung dulu,, lima mint pk saje,, nak buatnya pulak?? lastlast,, bek wat keje len dulu,, leh cyap.. bila buat,, tgk2.. dah lewat malam.. nak tdo jugak.. pagi esok, bila pgi skul,, ngantuk.. sbb ape?? tdo lewat.. awl2 masa ni wat keje len.. jarang sekali masa prep 100% boleh guna wat homework.. ade2 je keje kena buat.. then, wat homework bila masuk dorm. tiap2 satu sujbk take tyme nak buat. and ofkos, mate ialah pilihan last kalo nak buat keje. sbb ape? kononkononnya nak catch up ng masa.. ya allah. pe ak dh buat?? last2, result SPM?? addmath boleh C+.. mode math?? alhamdulillah,, tc,, sy dapat A... =D

same goes to subjek2 sains.. kecundang! sekali nak buat, sekali tu la kena bukak buku revision. cari2,, tyme jumpa, happy sgt2.. tyme tak jumpa, geram je nak tdo tros! dua tiga kali belek, baru jumpa,, dua tiga kali baca, baru paham.. panjangnya masa nak ambk kn siapkan satu2 homework.. masa pulakk,, cepatnya berlalu~~ huhu~~ maaf cg! hanya mampu hadiahkan gred C+ utk subjek2 sains tolak fizik yang dapat B.. sorry tc!

sejarah... cg azizam.. maaf cg.. terlau byk rasanya dibelai mimpi masa sejarah.. mntak maaf!!!!! dan mntak maaf,, takpernah rasanya bagi cg tgk paper sejarah saya bergred A.. A- pon takpernah,.. apatah lagi A+ .. maaf cg!

bahasa arab.. ust, ustzh.. sedih sgt.. taktahu nape,, subjek yg biasanya conquer dapat A tapi dapat B+ spm.. maaf.. 'asifni jiddan =(
mgkin tak cukop keras usaha masa nak exam dulu..
'asifni marratan uhkra..

syariah.. same ah nasib ng bahasa arab. taktahu kenapa.. maaf! tu je mmpu gtau. naseb bek QS dpt A.. pape pon ust,, ustzh.. bahasa arab,, quran sunnah, syariah. walpon sy tak mampu capai A+ dalam SPM,, sy cuba capai gred tertinggi dalam kehidupan seharian ust,, ustzh,. sy jji, sy cuba sedaya upaya.. iringi sy dgn doa..

taklupa kepada ibu shafiah,, mama hasiah. ibu, terlalu byk pertolongan ibu.. esp ko sep2 ganah naim..huhu~~ mekasih ibu. mama.. terima kasih.. byk dedahkan dan kongsi ilmu pengetahuan, pengalaman kepada kami.. sgt terkesan dgn pemergian kalian dari bumi naim..

ummi,, terimakasih.. atas semua kepercayaan sepanjg sy jadik prefect.. ats semua penghargaan yg ummi bagi. dan ats segalagalanya..

cg norsilawati.. mntak maaf banyak2 cg.. mgkn ada kalanya terlalu lantang sy menolak usul2 cg utk sy cemerlang dalam pelajaran.. mgkin terlalu byk nasihat dari cg yang saya abaikan.. maaf cg. doakan saya =)

us. rosli,, ust kamel,,
terimakasih byk ust.. ats kepercayaan tk galas amanah sbg xco dcplin.. ketua lajnah badar.. ats kepercayaan melakukan itu dan ini di asrama. ats semua kepercayaan dan penghargaan... dorongan dan sokongan,, motivasi, nasihat,, cerita hidup dari ustaz2.. ats segalagalanya ust!

lastly utk semua pendidik naim...

cg2..
mohon sejuta kemaafan sekali lagi.. mohon maf kerana tak mampu galas tanggungjawab sebagai seorang murid yang benarbenar bersungguhsungguh menuntut ilmu masa di sekolah. maaf cg.. maaf utk semuanya. andaipernah hati cg terguris dgn insan bernama nor hidayah md. shukri,, rendah hati saya memohon ampun dari cg2.. 

cg2,,
doakan saya.. berjaya dunia akhirat.. saya benar2 harapkan doa restu cg mengiringi tiap langkah saya..

'ala kulli haal,,

syukran kathir...
jazakumullah khairan kathira...


hari guru_part2

cikgu.ustaz.ustazah.teacher.sir master.
selamat hari guru.. 
takpe ah kan, kalo lewat dikit.. hehe..

specially dedicated kepada semua cikgucikgu saya... sejak dari tadika.. cg tadika kemas tanjung chat, dulu kini dan selamanya.. cikgu dah... terima kasih cikgu,, ajar dayah ngeja.. mengira.. kenal ape itu huruf kecil, huruf besar.... ingat lagi, masa hari cikgu dah ajar pasal huruf kecil, huruf besar,, cikgu tanya, macammana huruf kecil dan besar?? sape tahu meh tulis kat whiteboard.. dgn yakin pegi tulis kat whiteboard camni,,

A    A

hahak... sehabis kecik ak buat huruf yang satu lagi,, adush!! cikgu pon kate,, eish,, bukan gitu dayah.. oke murid2 and bla3.. so, hari tu, tahulah bahwa,, huruf besar dak kecil tu ape sebenarnya~~
terima kasih cg! kalo nak citer semua citer masa tadika takabes! huhu~~

then, terima kasih jugak kepada cikgucikgu sekolah rendah.. SK Ismail Petra 1,, bonda,, cg noriza,, cg haji... cg roshaniza,, tc azmany~~ semualah! *maaf andai tak tersebut nama cikgu,, dalam hati tetap utuh ingatan kepada ckgu2 =) *

paling igt,, cikgu haji.. laki.. ajar mate masa ak darjah dua.. masa tu sekolah sesi petang.. masa mate, biasanya, awl dan akhir.. bila masuk bab bahagi,, aduh!! takreti ah nak bahagi camne!! so, guna lah alasan, salinsalin soalan lam buku,, then,, cikgu,, nak pegi smayang asar!! alasan kukuh,, nak pegi smayang,, haha.. samapi cikgu dah tahu taktik ak,, cg pon kate,, eish, wat siap dulu,, baru boleh pgi smayang! allamak!!! buat ah bahagi.. terseksanya jawab mate!!! then, wat alaala kadar,, ckgu,, siap!! saya g smaye deh?? *bajet dh byk salah, takot cg rotan! * haha.. lamalama,, reti ah nak bahagi.. xde dah guna alasan nak pegi smayang,, cyap pegi tggu lagi cg raik buku,, tggu cg letak bntang1.. hehe.. sengih lebar semacam!
and masih kisah mate lagi,,
cg jiga!
satusatunya cg yang beraniberaninya rotan aku.. tiga kali! aduuuhHHH.. sakit ah!! malu takpayah cakap ah! sebab?? tak egt sifir 3. HAHAHA... sebab kena rotan ptg tu,, balik umah, hafal semua sifir.. sampai sifir 12 pon egt! hikhikhik~~
then,
igt jugak ah,, masa darjah 3 jugak la rasanya.. masa tu masa BI.. aku dgr, cikgu tanya,, sape tahu camne nak eja apple.. dengan rakusnya ak angkat tgn,, saye cg!! cikgu pon kate, oke. eja..

 A.P.P.L.E      apple!

 hah? sekali lagi,, ulang~~

A.P.P.L.E      apple!

tak.. eja PINEAPPLE..

aduh! ape ke bnda cg sebut tu! siyes taknangkap masa tu!! aku pon, nak cover malu,,
dok eja la apple sampai ah cg kate,, gni lah,, awk pgi tulis kat blackboard! 

kantoi~~~~
aku pon tulis,, kecik je, kat centre blackboard,,

APPLE

haha
cikgu pon kate.. tak.. gni..

PINEAPPLE!

aih,, ade ke bnda nama cenggitu???
then balik umah, bukak dictionary,, cari ah,, owh~~~ nanas upenye~~ haha



cikgu,,
tengoklah.. betapa naifnya saya.. tapi lastlast, hasil didikan cikgu2.. dapat gak,, 5A UPSR..
jasa cikgu2 saya kenang sampai bilabila =)
terima kasih cikgu!!!

hari guru_part1

bismillahirrahmanirrahim~~

*hidayahshukri dh addicted wat post berPART2 dh ni.. wat had happen?? huhu~*

hmm.. sambutan hari guru.. sepanjang kat naim, takpernahpernah asenya wat sambutan betolbetol pada tarikh 16 MEI... biasanya,, dah basi dah pon hari guru baru nak celebrate.. overall,, xtahu nak komen sgt. xleh nak citer byk sgt ah kat kengkawan sal majlis kat skul tadi.. kite men celupcelup je.. cikgu dok baca perutusan,, kite dok dengar tirah bakhiar citer sal kanakkanak kat tadika masa dia jadik cikgu tadika dulu. orang dok siyes, kita dok gelak dengar si tirah tu nyanyi lagu budakbudak tadika. haha.. hampehh..

hmm. berbalik la,, kita stat dari awal.. dah jji ng cik aira ng amnah,, nak pgi awl. sampaisampai,, kite sampai dulu. teman la cik ieda, prefect f2 jaga pagar blakang... engat nak pi lepak iktikaf  kat masjid tapi,, upenya ada smayang hajat. yang sembahyang kat medan.. yang bahagian makzurah yang kat masjid. so, xde pilihan,, aira ng amnah pon xsampai lagi.. jaga la pagar.. satu demi satu kete ckgu masuk.. hehe... xlama tu,, nampak kete cg rafidah.. sbb beliau parkim kete xjaoh, pgi la salam.. wish happy teacher's day and bla3.. ttbe beliau kate,, sayo egt ko cg mana dok jaga pagar dgn bdk tadi.. sy dok pk cg azimah, bakpo la cg azimah dok jaga pagar hari ni? hehe.... ramai yang kate ak cg azimah.. haha.. ye lah.. td pgi pon berjubah serba hijau.. us. halim tanya,,, awak pakai hijau ni abah xmarah ke?? tak ah, abah saya senyap je tadi,, haha...err, bahagian tu taknak citer pnjg2.. lalalalaa. isu sensitif~ then, tggu punya tggu, sampailah amnah ng aira.. sblm tu dh puas lepak ng bdk2 prefect dh. tolong jaga pagar. kejap pgi pagar depan,, kejap pgi pagar belakang,, last2 lepak kat belakang  masjid, kusi batu kat ctu~~ hmm~
then,, dah bdk2 kna kumpul kat medah tarbiah,, so,, kekanak yang teman ak,, iman atiqah, yuu,, ieda.. pon pgilah medan.. dok ng aira. nek masjd.,, tggu amnah. dy sampai,, bual2.. *aiyak,, bual2 kat dalam masjid??* then, tggu qilah sampai,, bila qilah sampai, ummi *ustzh hachinah* masuk  msjd... pgi ladies katenya.
then, kami ke medan, nak tgk la jugak cg2 men sukaneka nih.. hehe.. otw pgi medan,, terjumpa kak mirah aziz berseorangan.. hehe. tarikk sama itu kak mirah pgi medan. ALAMAK!!! sampaisampai, games over dah~~ haaa.. rugi~~~~ lambat sgt~~ xpe lah..
pgi kntin,, ummi belanja.... hehe.. tggu tirah bakh sampai. bila dy sampai,, kitorang dh abes makan, heading to d'mas utk acara dewan,, hehe.. pgi d'mas, taw2 cik zubaidah pon nak join da club! hehe.. then, pgilah kami sama2...

masok lam dewan,, cam kite citer tadi ah,, dok bual ng tirah .. hehe.. org len?? dgr la kot~~ hehe.. ttbe, terdengar satu suara memanggil,, dayah!! mase tu kite tgh tgk gambar lam phone tirah,, tengoktengok,, upenye kakakkakak batch 09~~~ xleh detect sape pggl.. kite nak pgi pon,, meja d'mas kan dy susun pnjg2.. jaoh maa~~ hehe.. terkesima sebenarnya,, so,, kakakkakak dok lambai2 pon, uleh sengih tunjuk gigi yang boleh ditunjuk je lah.. ntah nape takterangkat tangan nak membalas lambaian kasih itu. hikhik.. sorry kak,,, terkejot tengok kakakkakak segerombolan *segerombolan?? err.. abaikan*. haha.. ingatkan nak datang cket je.. hehe.. hmm~
then,, kawankawan dah kate nak blah dari dewan. dush. camne nih?? kite nak ambik buku ng cg azizam.. tapi xambik ag.. so,, pgi la.. wape kali tadi dok men kejarkejaran ng cg.. hehe.. last2 bukunya taksempat nk ambik.. upenye cg tggl kat ats mejanya kat bilik guru. malas daa mau rungkas itu tangga maa~~ so then, xambik la... cg ade pesan,, cg kate nak bg buku kat aku, ng dua ag org kawan *nama&alamat dirahsiakan* bila tanya buku ape,, cg kate,, ade ah.. huhu~~ so,, nak pegi ambik dh taksempat.. cg tanye, cg boleh krm kat sape?? ak tanya cg balik,, cg ngajar kelas mana?? haha.. cg pon wat keputusan,, gni la,, cg bagi kat hamizah,, boleh?? kitorang pon, iyakan sajelah.. huhu~~ xpe,, asal nama budak sekolah, bilabila masa boleh pgi cari.. huhu. xsabar nak tahu, buku ape cg nak bagi...
then,,
sambutan tadi?? ak taktengok sgt persembahan.. dekon,, etcetc~~~ sempat tgk nasyid je,, tapi tu  pon xpay attention sgt.. ntah ah.. hehe... hmm.. then, kuar dewan jap,, pgi cari cg ag.. ttbe terserempak ng kawankawan dulu. amik f6 naim. aahHHH.. jeles ah ng korang!! dapat skolah kat naim ag!!! xacixaci!! huhu~~ hmm.. gitu ah. tggu punya tggu. bla3.. *malas nak citer ah* sampailah masanya nak berpisah.. zue kn balik awl.. yg len pon nak pgi jalanjalan.. tggl ak ng tirah. kami nak jumpa anak2 buah usrah dulu.. so, stay ng tirah je la. tggu sampai majlis abes.. part paling tertarik,, masa tayangan. haha. waloppon dgr dari jauh, terbaek ah!! haha.. and,, masa last tu,, kononkononnya ada serangan dari askar yang tak bertauliah dari mana entah. dy masuk dewan,, serbu,, tawan sorang student n bgai ape nth kat pkp... haha. ak takpaham,, sbb intai dari tingkap jek.. nampak cam besh je. hehe.. nak masuk dh malu~~ hehe.. then, bila majlis dh abes,, kite pon pggl ah ank2 buah kte,, say goodbye.. bual2 for da last. tapi taksemua ada.. tirah asma' takhadir.. ziqah, xleh detect.. takpe ah.. yg ade pon cukop ah =)
nak pgi,, peluk dyorang.. adek2 saye. anak2 saye.. huhu~~ t8 care sayangsayangku~~ xleh dh nak dgr citer adk2. rindu nak men masabilli tyme usrah, hehe~ da best anak buah ever ah korang!!
n dapat reply letter dar anak buah, dari tirah azlan.. so touchim dik.. huhu~~ tq ^^

athirah asma' najemuddin,, elliza hussin,, fatin nur athira haziqah ahmad aminuddin,, nor atirah nor azlan, nur awatif zulkefli.. nurul faqihah fauzi,, dan siti zulaiha azmi~~ *xpilih kasih dh ni,, ssn ikut abjad, haha*

then,, sempat la borak kejap ng aina kamil,, sorry aina,, xsempat nak berkatakata penutup ah tadi,, sory2.. pape hal, just text me !!

nak balik, gudbye jgk ke KPnaim.. sedari hamizah,, then, bila nak pgi masjd,,, nak smayang,, ttbe, OMG!!!! selipar i buat onar ditengahari yang hening *err,, tghari hening??* tercabut dari tapak maaa~~ adush!! naseb bek ieqah offer dy punya gamgajah,, so,, nek ah domz2,, tapi, xleh bukak!! dush! si aja tolong pulas2 xleh,, kak bella pulaspulas xleh.. then,, lastlast,, kak bella,, xdop prep kea?? oe pnje lippa kak bella,, nak g beli lippa baru leh?? blink3~~ ambik ah dayah! yuhhuuUUUU!! tq kak bella. pinje deh, pahni oe ata!  hakhak.. ape ah.. pakai slipar kak bella,
smayang ----> billion = makan + beli selipar + kasut utk pakai masa U haha.. *taley bla*
 jumpa lak, pakej kot, dua psang rm50. so, cukop ah,, selipar satu, kasut satu! hehe.. n, slipar ak, atau lebih tepat wedges,, haha.. 6inch kot.. tak pasal2 ak jadik sama tggi ng tirah bakh.. haha. lihatlah dunia~~ hidayah sudah tggi!!! yah,, drastik glo mg jd tggi..  katenye trah bakh. cehh!! bia ah! haha..
makan2, then, balik,, nek dormz2 balik, nak anta slipar kak bella.. n then jumpa si farihah,, xsay gudbye ag kat sorang nih! tgktgk,, semuanya bergelimpangan,, long i stood *ttbe masok ayt lam poem the road not taken* depan dorm uh, last sekali, decide ah,, ggu si ayie tu ah.. farihah2.. dgn penuh keayuan gerak si bdk tu,,, terkebilkebil bgn,, hehe~~ sorry beb,, ggu tdur kamu! hehe.. dh dy bgn,, dok bualbual ng dy,, sampai ah kol 5. 10 lbhkuang,, then,, tgk syok je org tdo, kite pgi kacau lagi itu budak, haha... dik2.. bgn!! haha.. xbek! nakbalik, ade ke patot si ayie sggp antar smpai kat tgga,, kes nak tgk slipa ak yang errrr tu!! haha. lantak ah, xleh halang bdk dh besr! hmm~ otw trun, jumpe mas.. alahai~~ dy xtahu ag upenye ni last visit ak ke naim for this year..


hmm.. tggu kejap,, abah sampai.. 
daaaa everyone.. i'll  miss everyone, everytim at naim damn much!!!
tgk SMKA NAIM for da last bagi sesi 2011..
 daaa naim.. luv ue!!! 
doakan aku akn mencintai almamater baru nnti seperti aku mncintai kamu, NAIM LILBANAT!!!

Saturday, May 14, 2011

tersedar lagi....

sekali lagi aku tersedar dek disedarkan oleh seorang sahabat... ya.. ak panggil kamu dgn nama seorang sahabat.. rasanya itu title yang selayaknya untukmu temanku =)

terimakasih banyakbanyak..

seoranghidayahharusbangkitkembalidemiseorangfasihah.demisemuatemantemanlaen,demikeluarga.demiagama.demiALLAH.


ya allah,,
terima kasih atas kurniaan temanteman.. sahabatsahabat yang sering menyokong aku dari belakang.. yang takpernah jemu berkongsi suka duka tangis ketawa dgn ku..
aku sayangkan mereka..
aku sayangkan fasihah najmuddin.. aku sayangkan nur amnah duniya.. aku sayangkan siti zubaidah ahmad.. aku sayangkan aira afiqa ahmad sukery.. aku sayangkan nurul sakinah yaacob.. aku sayangkan nur farah syazwani mohd zurhan.. ak sayangkan wan nur aqilah abdullah.....

ya allah. mereka teman terdekatku.. mereka sahabatku.. setia menanggung beban  amanh dari mu.. setia berkongsi airmata duka dan ceria.. setia berkongsi segalagalanya..

ya allah.. rahmati mereka.. keluarga mereka.. sanak saudara mereka... rahmati kami.. berikan kesihatan kepada kami.. berikan kemudahan kepada kami.. sesungguhnya tiada yang mudah kecuali yang engkau permudahkan.. tuntun langkah kami ya allah,.. tuntun langkah kami ke arah keredhaanmu.. tunjukkan kepada kami yang benar sbg benar dan yang batil sbg batil ya allah.. 

ya allah.. mekarkanlah kasih sayang antara kami.. bantulah kami memelihara ukhuwwah yang terjalin antara kami selama ini.. semoga ukhuwwah kami, rasa kasih atr kami,, rasa sayang antara kami adalah sematamata keranaMu ya allah. ya allah.. berilah peluang utk kami merasai kemanisan ukhuwwah fillah selamalamanya ya allah... 
ya allah.. kasihanilah kami,, dan izinkan kami saling menyayangi keranaMU ya allah..

ya allah. ak terlalu sygkan temantemanku... 
sayangilah aku.. sayangilah juga temantemanku.. 

ameen ya rabb...


semoga aku takkan rebah lagi.

part last_

and... ni bukan satu nostalgia pada aku.. merujuk kepada  post ni  aku nak bagi lagu ni ah..

:::::: faizal tahir hanyut ::::


Harus bagaimana lagi

Dan terus begini

Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum

Salahku tetap salahku

Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila

Kau kan diam seribu bahasa

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu

Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu

Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam

Hanya kau ku terbayang

Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka

Kamulah yang pertama

Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu

Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu

Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Aku memang bersalah

Selalu saja mengabaikan mu

Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu

Aku bersalah

Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu

Bagaimana ku nanti

Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti

Bila kau tak di sisi

Yang ku ada hanya kamu saja

dan 
:::: faizal tahir coba ::::
Cuba kau dengar, cuba kau cuba

Diam bila ku cuba untuk berbicara dengan kamu

Pernahkah kau ada
Bila ku perlu tuk meluahkan rasa hati

Dan bila kau bersuara

Setia ku mendengar

Agar tenang kau merasa

(Korus)

Siapa sebenarnya aku padamu

Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila tiada lagi teman bermain
kau pulang mendapatkan aku itulah aku padamu

Cuba kau lihat, cuba kau cuba

Renung ke mata aku bila ku kaku melihatmu

Pernahkah kau ada bila ku perlu
tuk menyatakan rasa sakit dalam diri

Dan bila kau perlu

Setia ku menunggu

Agar senang kau merasa

(Korus)

Siapa sebenarnya aku padamu

Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila tiada lagi teman bermain
kau pulang mendapatkan aku itulah aku padamu

Maafkan kerana aku tak pernah

terlintas tuk menulis pada mu

salahkan ku
tak mungkin lagi aku meminta
untuk kau mendengar..
untuk kau melihat ke mataku

(Korus)

Siapa sebenarnya aku padamu

Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila tiada lagi teman bermain
kau pulang mendapatkan aku itulah aku padamu


apekah ini?? haha.. dah mula dah.. jiwang karat~~~ haha.. saje je. pandai2 la korang buang sdiri part2 yang cam xsesuai tu ekk. ak malas nak cut lagu.. haha.. copy paste udah~~~ huhu~~~~

till then,, thanx all yg sudi spend tyme baca post yg mungkin ntah pape bagi korang dan penuh bermakna bagi ak,. haha. bia ah, nostalgia aku. hahaha. oke peeps.. chow~~~

salamullah 'alaikum ^^

nostalgik_part7

da last song yang terlintas kat kepala aku skang ni. TERlalu bermakna.. lagu tema badar~~~

::::: adakah kau lupa alarmme :::::


Adakah kau lupa 

Kita pernah berjaya

Adakah kau lupa
Kita pernah berkuasa

Memayungi dua pertiga dunia
Menrentas benua melayar samudera
Keimanan juga ketaqwaan
Rahsia mereka capai kejayaan

Bangunlah wahai anak bangsa
Kita bina kekuatan jiwa
Tempuh rintangan perjuangan

Gemilang generasi yang silam
Membawa arus perubahan
Keikhlasan hati dan nurani
Ketulusan jiwa mereka berjuang

Sejarah telah mengajar kita
Budaya Islam di serata dunia
Membina tamadun berjaya
Merubah mengangkat maruah


besh. lagu yang penuh makna utk dijadikan lagu tema badan dakwah dan rohani smkanl~~ huhu~~~ sampai bilabila *insyaallah* aku akn egt lagu ni~~~


and then, lagu ini juga...


lagu sekolah naim~ hahaha..

klik sini aku dh pernah post pon lagu skul aku. hikhik.. 
hmm~~ tu je lah lagulagu yg sgt bermakna.. bagi aku.. 

pmc~~

hiba

rasa seperti tidak mampu ditahan lagi air mata hari ini..  mengalir deras,  walau ditahan terlepas jua jatuh lembut ke pipi.. y...