Posts

Showing posts from August, 2013

aku ke yang salah?

taktau la nak kate ape.. kita tahu la bila kerja kita taksiap..
kita tahu. tapi apa boleh buat kalau kita tak mampu nak siapkan disebabkan kekangan-kekangan daripada luaran? aku juga ada masa 24jam je. sama dngan orang lain. yang tak samanya workload. aku bukan nak merungut bila di beri kerja. tapi arahan dan maklmat tu biarlah jelas. berapa kali nak cakap?
sekarang ni aku ke sape yang bodoh sampai tak tau nak buat kerja?
tolong la faham.
aku ni final sem. banyak lagi bnda nak kena buat.
esaimen kaw-kaw punye requirement.
projek-projek bukan semua dah settle.
komitmen dgn kerja lain. aku hidup dalam masyarakat. orang sekeliling hatinya kena jaga juga.
bukan nya komitmen aku pada tu je satu.
banyak lagi. kalau ikut hati aku lama dah aku tggal.
lama.
tapi bila diingatkan tak lama je lagi aku tahan..
entah berapa kali aku nak cakap, kau nak tabun kerja pun tambun la.. tapi make sure kau tu yg jangan bercelaru. kalau kata A keputusannya biarlah A sampai habes. ni tak kejap A kejap B kejap…

ini semua demi...

aku terkesan bila mmebaca satu post seior aku post ( boleh rujuk FB sbb aku dah share, picture Kau Jodohku tuuu)

ini yang buat aku risau..
aku sedar aku ni bukannya orang kaya-kaya.
aku sedar abah tu bukan duit banyak sangat..
lebih kurang saje keadaannya dengan cerita tu..

ye aku sedar..
dan aku je la tahu.
sedangkan orang lain di sekitar aku tak tahu.
dorang bukannya faham apa yang aku kena alui.
yang dorang tahu, untunglaa budak pandai..
untunglaa ramai orang kenal..
untunglaa baik dengan itu ini..
untunglaa itu untunglaa ini..


ye.. yang untung tu kamu nampaklah.. yang derita aku ada kamu nampak?
tak.. tak perlu kot nak menunjuk derita kita kat orang lain..

cukup la menangis sorang tgh malam. teddy bear teman
cukup Tuhan yang mendengar rintihan..
biar kamu semua hanya nampak keuntungan aku.
biar kamu semua hanya nampak kekuatan aku
tak perlu aku lihatkan derita atau kelemahan aku

cuma bila begitu orang mula akan fikir aku sempurna, and capable of doing everything tanpa mereka sedar…

kisah silamnya?

okay now.. referring to status on fesbuk.. takmahu mengulang kisah sejarah lama..

this is likely whats happening during my form four and five.

i was like very busy and dont know for what i'm working of..

i was like jatuh sakit sebab terlalu banyak bnda yang nak dibuat tapi ntah kenapa ndanya tak habes juga.

i was like cannot focus.

i seems like every person around me nak cari pasal dgn aku

problems here and there.

and cant focus on my study. damn.

i thought perkara ni dah settle. i thought i had fully recovered form trauma of my SPM result.
in fact it is still there :(
i'm still afraid of it..

i dont know..

adakah ini trauma atau pun ni mnjadi peringatan kukuh pada aku jgn main-main.
jangan ulang lagi kisah lama sebab ia terrrrrrlalu menyakitkan dan mengecewakan..

kalau dulu dah pernah jadi so sepatutnya sekarang ni i know what to do..
i should know how to handle this..

Nabi kata orang yang beriman itu tidak akan mengulang salah yang sama berulang kali..
no, i'm not going …

RENAISSANCE HOTEL JOHOR BAHRU

Image
hi peeps.. now lama giler kott hold entry ni dengan harapan nak citer panjang-panjang.. tapi sebab dah lama sangat takde la panjnag mana nak cerita.. segala ke-eksaited-an dah terkubur dengan beberapa kes yang berlaku sejurus balik daripada Johor hari tu.. so, jom la kite citer siket-siket je :P

nah sedikit view daripada depan bangunan nya.. semua 19 ingkat, tapi katanya dorang tingkat ke 18 dan 19 not accessible yet sbb masih menajdi playground kepada engineer.erkk. haha.. tangan sape tu aku lupe. for sure bukan tangan aku la :P




dan ini pula pose-pose gedik semasa tunggu di semua get ready nak lapor diiri rombongan cik Kiah dah sampai.. biasa la kan, di mana ada kamera di situ lah ada kami. di mana ada kami, di situ la kamera mesti ada. ewah.

dan yang ini abang hensem.. huii Bentley elok je pose depan hotel tu..


and this is welcome drink yang kitorang dapat. yeahh.. sedap! *ofkoss laaaa

dan ofkos inimodel bertauliah :D  pose sambil minum mocktail spesel. huii . kau ade ?

and this is…