Tuesday, August 27, 2013

aku ke yang salah?

taktau la nak kate ape.. kita tahu la bila kerja kita taksiap..
kita tahu. tapi apa boleh buat kalau kita tak mampu nak siapkan disebabkan kekangan-kekangan daripada luaran? aku juga ada masa 24jam je. sama dngan orang lain. yang tak samanya workload. aku bukan nak merungut bila di beri kerja. tapi arahan dan maklmat tu biarlah jelas. berapa kali nak cakap?
sekarang ni aku ke sape yang bodoh sampai tak tau nak buat kerja?
tolong la faham.
aku ni final sem. banyak lagi bnda nak kena buat.
esaimen kaw-kaw punye requirement.
projek-projek bukan semua dah settle.
komitmen dgn kerja lain. aku hidup dalam masyarakat. orang sekeliling hatinya kena jaga juga.
bukan nya komitmen aku pada tu je satu.
banyak lagi. kalau ikut hati aku lama dah aku tggal.
lama.
tapi bila diingatkan tak lama je lagi aku tahan..
entah berapa kali aku nak cakap, kau nak tabun kerja pun tambun la.. tapi make sure kau tu yg jangan bercelaru. kalau kata A keputusannya biarlah A sampai habes. ni tak kejap A kejap B kejap C.. pastu kau nak expect aku nak siapkan kerja cepat sedangkan kerja aku bergantung pada keputusan kau.
kang tak pasal-pasal aku pulak buat keputusan bai pihak kau.

ntah la.. kadang-kadang aku macam fikir, aku ke yang bodoh sangat?
end up mmg macam tu la..
nampak aku laa yang tak reti buat kerja.
nampak aku yang benging tak reti nak pegi meeting.
nampak aku la bengap setakat nak forward msg pon bebal.

masalahnya yan org lain tak tahu masalah fon aku. fon pon reti jugak penat. asyik dok tekan2 hang juga. takkan la 24 jam setiap minit saat aku nak pegang fon?
mmg la aku keje utk kau je.

last minit last minit ! tension tahu?

bangang laaa.

satu bnda yang semua orang tak tahu. aku ni antibodi bukannya kuat sangta. peah otak ni yang aku fail. sakit. penat. macam2 penyakit. orang bukan tahu. nampak hepi laa nampak hidup macam seronok. yang dalam  kepala hotak aku ni ada kau tahu ape yg aku fikir? tekanan aku ada orang tahu?
takde.

sekarang ni mmg macam tu.. i'm going to be very selfish.
lantak la kalo orang percaya ke tak percaya ke aku sakit ke ape
aku tak larat macam nak mampus ke ape
kau tak rasa apa yang aku rasa.
kau tak berada di tempat aku
jadi kau tak layak nak judge aku.
aku tahu handel hidup aku
msaalah aku ak yang tanggung bukan kau
jadi semua method penyelesaian tu pada tangan aku..
aku dah tak larat nak jaga hati orang
aku dah penat
sekarang masa untuk jaga hati aku

so do I care?

Sunday, August 25, 2013

ini semua demi...

aku terkesan bila mmebaca satu post seior aku post ( boleh rujuk FB sbb aku dah share, picture Kau Jodohku tuuu)

ini yang buat aku risau..
aku sedar aku ni bukannya orang kaya-kaya.
aku sedar abah tu bukan duit banyak sangat..
lebih kurang saje keadaannya dengan cerita tu..

ye aku sedar..
dan aku je la tahu.
sedangkan orang lain di sekitar aku tak tahu.
dorang bukannya faham apa yang aku kena alui.
yang dorang tahu, untunglaa budak pandai..
untunglaa ramai orang kenal..
untunglaa baik dengan itu ini..
untunglaa itu untunglaa ini..


ye.. yang untung tu kamu nampaklah.. yang derita aku ada kamu nampak?
tak.. tak perlu kot nak menunjuk derita kita kat orang lain..

cukup la menangis sorang tgh malam. teddy bear teman
cukup Tuhan yang mendengar rintihan..
biar kamu semua hanya nampak keuntungan aku.
biar kamu semua hanya nampak kekuatan aku
tak perlu aku lihatkan derita atau kelemahan aku

cuma bila begitu orang mula akan fikir aku sempurna, and capable of doing everything tanpa mereka sedar aku juga insan biasa..

aku juga perlu rehat. aku juga perlu fikir. aku juga buat salah. aku juga ada perangai tak elok aku.
dan
aku bukan robot. even robot ada max working hours dia kan..

they expect me to settle everything.

no, aku tak pernah kesah dgn apa yang kamu nak fikir, cuma i know myself..

kalau itu yang kamu mahu aku boleh cuba utk memberi.. tapi apa syarat yang aku gariskan itu perlu kamu patuhi kalau kamu mahu perkara yang seperti kamu impi.

the rule is veeeeery simple.

but i'm veery dissapointed with humans.
so typical.
sangat negatif.

why?

dan bila di titik ini, i've decided, in my own way, this is the time which i need to be selfish to those yang tak paham bahase. mana yang masih boleh nego and respect me yes i'll do everything for them.

dan maaf kepada yang tak paham bahase tu mintak maaf jika 100% komitmen aku tak dapat kasi.
bagaimana kamu mahu menerima itu yang seharsunya kamu beri.
kalau kamu beri 20% takkan kamu nak harapkan aku balas 50%?

tapi satu hal yang aku faham,
manusia ni pelbagai ragam. manusia ni terrlalu banyak songehnya
dan banyak juga kurangnya..

jadi satu doa aku, semoga Tuhan menunjuk dan suluh jalan kehidupan mereka2 supaya faham situasi aku..

dan doa utk diri sendiri
semoga Kau tidak tinggalkan aku walau sekelip mata, semoga Kau juga tunjuk adna suluhkan aku jalan.... semoga kau pandu hidup aku supaya tidak tersasar.. ya allah perkenankan..


kisah silamnya?

okay now.. referring to status on fesbuk.. takmahu mengulang kisah sejarah lama..

this is likely whats happening during my form four and five.

i was like very busy and dont know for what i'm working of..

i was like jatuh sakit sebab terlalu banyak bnda yang nak dibuat tapi ntah kenapa ndanya tak habes juga.

i was like cannot focus.

i seems like every person around me nak cari pasal dgn aku

problems here and there.

and cant focus on my study. damn.

i thought perkara ni dah settle. i thought i had fully recovered form trauma of my SPM result.
in fact it is still there :(
i'm still afraid of it..

i dont know..

adakah ini trauma atau pun ni mnjadi peringatan kukuh pada aku jgn main-main.
jangan ulang lagi kisah lama sebab ia terrrrrrlalu menyakitkan dan mengecewakan..

kalau dulu dah pernah jadi so sepatutnya sekarang ni i know what to do..
i should know how to handle this..

Nabi kata orang yang beriman itu tidak akan mengulang salah yang sama berulang kali..
no, i'm not going to repeat any fault. any wrongdoing..
ya allah tolong aku..

Tuhan kata kamu mengaku beriman sedangkan kamu tidak di uji..

ya allah.. aku tahu ujian ini tidka seberapa jika dibandingkan dgn orang lain.. jika dibandingkan dengan saudara2 aku di semua negara-negara bergolak.. tapi aku sedar ya Allah aku ni hanya insan yang sangat lemah.. Kau sudah berjanji.. ujian dan dugaan yang hambamu akan tanggung semuanya berdasarkan kemampuan mereka..
dan ini sahaja kemampuan aku ya Allah, aku redha dgn ujian ini. cuma sekali lagi aku merayu, jika Kau datangkan ujian kepadaku maka datangkanlah bersama-sama dgnnya kekuatan dan ketabahan pada aku..

aku sangt berharap aku masih mampu keep on track.
aku masih mampu mempertahankan what have i done previous four semester

mohon doa dari sahabat..

:)

#iBelieveI'mStrong!

Friday, August 23, 2013

RENAISSANCE HOTEL JOHOR BAHRU

hi peeps.. now lama giler kott hold entry ni dengan harapan nak citer panjang-panjang..
tapi sebab dah lama sangat takde la panjnag mana nak cerita..
segala ke-eksaited-an dah terkubur dengan beberapa kes yang berlaku sejurus balik daripada Johor hari tu..
so, jom la kite citer siket-siket je :P


nah sedikit view daripada depan bangunan nya.. semua 19 ingkat, tapi katanya dorang tingkat ke 18 dan 19 not accessible yet sbb masih menajdi playground kepada engineer.erkk. haha.. tangan sape tu aku lupe. for sure bukan tangan aku la :P





dan ini pula pose-pose gedik semasa tunggu di semua get ready nak lapor diiri rombongan cik Kiah dah sampai.. biasa la kan, di mana ada kamera di situ lah ada kami. di mana ada kami, di situ la kamera mesti ada. ewah.


dan yang ini abang hensem.. huii Bentley elok je pose depan hotel tu..



and this is welcome drink yang kitorang dapat. yeahh.. sedap! *ofkoss laaaa


dan ofkos inimodel bertauliah :D 
pose sambil minum mocktail spesel. huii . kau ade ?


and this is miss Yvonne.. dia yang explain n bagi talk kat kami pasal this hotel. a very nice presentation.

and gambar menyusul ni adalah gambar-gambar view dari tingkat 15 renaissance .  a great view !



swimming pool dari atas.
kami diterangkan oleh beliau yang di bawah ini, salah satu view daripada tingkap ni view singapore..
sebelah lagi view bandar Johor Bahru. 
he's sooooo sporting!!
katanya ex UiTM juge. hehe.
i adore him!



a very beautiful smile :)


and a nice and attractive explanation !
and gambar yag menyusul pula view bilik Hotel..
i tell u guys, bilik Deluxe dia dah macam ala-ala suite kott.
Junior suite dah perghh aku agak suite dia mmg terbaik laa..
price pon ok la for 6stars hotel, RM200 something.
oke la tu deluxe 6 stars harga macam tu.
sangat sangat sangat laaaaaa murah !
jom tgk gambo!







*feeling proud





bathroom!



next view lagii 

if i'm not mistaken ni la view singapore, gambar atas ni,









and a few gambar bawah ni ialah satu ruangan utk member club dia. siyes lawa i tell u guys!









ice box though! 


lawa kan?
next picture ialah terrace house di ruangan swimming pool.. 
guest jgk bole sewa bilik di sini.. nice.
swimming pool standard laa renaissance tingkat enam..
:)



okay seterusnya gambar di gymnasium.
haha
patung2 aksesori dia agak kurang sopan sebenarnya :P








nahh pasu kat dining hall dia sama tinggi dgn aku kau!





gambar atas ni kat lobby.. 
bawah ni pon same.


i gambar kat Bar dia




and these is gambar kat area kitchen..
menariknya renaissance yang aku suka ialah chef dia mmg takde rahsia.
main masak depan guest je
guest pick up food then chef akan masak..
whateva food pon.
food di-display raw and fresh..
nnti korang tgk gambar kat bwh lagi..





ni pulak choc cake cmpany..
chef sini yang buat wedding cake dato' siti tuu..
sini pon nice u guys!





so inila yang aku citer pasal kitchen dia tadi tu.. lawaaaaa
menggiurkann~
semua fresshhhh !










dah penat buat tour kat hotel now sesi makan pula..
kitorang di jamu makan makanan staff meal dia..
guess what?
semua makanan kat bawah ni ialah staff meal !
pehh heaven!







selesai makan, masa tggu sesi balik, ambik gambar lagi kat lobby..
yeehuu



and satu aset di bawa pulang..
botol air yang seksi ini. haha

jadi laaa..


so, kesimpulanya, nampak tak enjoy dan menariknya tempat n???

huh. I mmg syorkan laa u guys kalo ada duit lebih try la check in sini..
aku mmg x check in sini, sekadar pergi lawatan je.. tapi i guaranteed dia mmg terbaik..

swear!

*mimpi indah

hiba

rasa seperti tidak mampu ditahan lagi air mata hari ini..  mengalir deras,  walau ditahan terlepas jua jatuh lembut ke pipi.. y...