Posts

Showing posts from May, 2014

UiTM (TERENGGANU) Resort Campus ::

Image
bismillahirrahmanirrahim. assalamualaikum wbt. 
yeah. hari ini nak bercerita tentang my beloved resort campus : UiTM (Terengganu) la memandangkan aku enjoy gile menjalani kehidupan sebagai siswi diploma yang berjaya (ye ke? ) di sini. hehe. memandangkan aku ni takde la sumbangan nak diberikan kepada kampus, maka semoga ini berjaya menyumbang mempopularkan kampus aku. ewah. macam la belog aku ni popular sgt. :P takpe la. kita perasan sikit yea. 
taknak la cerita benda sejarah-sejarah. yang tu korang gugel la. nak cerita benda fun-fun yang korang takle gugel je. tapi sebelum itu, nah,, aku sajikan korang dengan gambar-gambar yang bakal membuka selera korang utk baca post ni, (gambar dari fon cikai aku je, abaikan kualitinya) taknak caption sbb malas nak suruh korang throwback/cari sendiri mane lokasi gambar ni. 























silibus sepanjang diploma : DIPLOMA PENGURUSAN PERKHIDMATAN MAKANAN

assalamualaikum.  hehe. nah, kepada yang nak tahu apa yang korang akan belajar ye. ni bukan satu sem tau. ni untuk 3tahun tempoh diploma. 8 teratas tu ialah subjek masa part 1. dan seterusnya la ye.. 
selamat bersiap sedia! (sumber : student portal UiTM)
CONSOLIDATING LANGUAGE SKILLSMANDARIN LANGUAGE ICOMPUTER AND INFORMATION PROCESSINGFUNDAMENTALS OF ISLAMNATIONAL KESATRIA IBASIC WESTERN AND PASTRYFOOD HYGIENEINTRODUCTION TO HOSPITALITY AND TOURISM INDUSTRYINTERMEDIATE ENGLISHMANDARIN LANGUAGE IIISLAMIC THOUGHT AND CIVILIZATIONNATIONAL KESATRIA IIBASIC EASTERN COOKERYFOOD STUDIESFUNDAMENTALS OF MANAGEMENTINTRODUCTION TO FINANCIAL ACCOUNTING AND REPORTINGENGLISH FOR ACADEMIC PURPOSESISLAMIC MANAGEMENT OF FOOD AND TOURISMNATIONAL KESATRIA IIICOMMERCIAL FOOD PRODUCTIONINTRODUCTION TO NUTRITIONFOOD AND BEVERAGE SERVICEFUNDAMENTALS OF MARKETINGPRINCIPLES OF ECONOMICSMENU PLANNING AND DEVELOPMENTFOODSERVICE ACCOUNTINGNUTRITION AND HEALTHHOUSEKEEPINGFOOD AND BEVERAGE COST CONTROLFUNDAMENTAL…

diploma pengurusan perkhidmatan makanan. LAGI.

bismillahirrahmanirrahim.. assalamualaikum wbt..
pertama sekali honestly aku ni nak rasa femes tak femes jugak. tapi memang frankly speaking aku ni sebenarnya malu engkorang semua asyik dok baca blogpost aku yang zaman muda-muda dulu. haha. aduhai. takpe lah. nak buat cemana. memang niat aku nak share dengan semua. sebab aku dulu pun terpinga-pinga masa baca aku dapat kos tu. was like : eh kos ni pasal ape pulak. punya la gugel kan tapi still no result found. sedih beb. bila aku tengok viewer yang makin banyak maka actually post tu dah banyak kali gak aku edit. supaya maklumat yang di salurkan itu tepat dan tuntas. haha. 
oke la. kali ni aku nak sambung cerita pasal kisah masa part 5 and also masa last sekali iaitu part 6. kiranya nak completekan cerita la kan. so sesape yang dapat offer kos ni boleh la start imagine dan berangan-angan dan merancang masa depan kan. keh. 
oke. part 5. list subjek :
fundamentals of entrepreneurship (ETR) legal aspect in food (LAW) foodservice system an…

::less is more

bismillahirrahmanirrahim..
alhamdulillah aku cukup bersyukur kerana tidak terlalu bersungguh-sungguh belajar sejarah. kalau tidak mesti aku dah persoalkan macam-macam. macam orang selalu buat tu. persoal sistem raja lah. persoal taraf melayu. persoal taraf cina india di malaysia. persoal hak-hak pemilikan situ sini. persoalkan segala sejarah tanah melayu.
alhamdulillah, aku cukup bersyukur kerana tidak mengambil tahu mendalam tentang politik. kalau tidak mesti aku pening kepala macam mana nak menang kan pembangkang. macam mana nak buat fitnah. macam mana nak kondem kerajaan. macam mana nak membenci negara sendiri. macam mana nak hancurkan negara sendiri. lepas tu mesti aku penat nak ikut cara si alumni uitm yang lupakan kulitnya. 3B. bangang bodoh buruk.
alhamdulillah, aku belajar di uitm, dan sempat menjawat beberapa jawatan sepanjang pengajian. kalau tidak mesti aku kempunan dan mula mengorak langkah jauh dari uitm dan mem-bash uitm sbb xbagi peluang aku memimpin. kemudian memberon…