::::: manusia bila.......

bismillahirrahmanirrahim~

mm..terfikir~
manusia,sebaik-baik kejadian atas muka bumi ni,,
dalam alquran pun allah ad berfirman yang mafhumnya spt di atas kan??
tapi,
kalau manusia tak guna hati,akal,telinga,etc dgn sebaik mungkin,
taraf manusia akn jatuh,,
lebih teruk dari binatang2 ternakan..
nauzubillah~
oke..
jom kita sama2 fikir~

manusia bila dia mula buat perkara2 macam bukan manusia yang buat,
hah,maka jadilah yang tak sepatutnya..
nak contoh??
hmm,senang jer..
pernah dengar manusia meragut???
yup..
seolah-olah aktiviti harian biasa je skang ni...
kalau kita baca lam paper ad jenayah ragut,,kita pun..
mmm..
gitu jek..
xde pon mimik muka yang terkojut~
kan3???
nak tanya la siket..
meragut tu,aktiviti common sape ek??
tak ke lembu kerbau dan sedare2 dyoram yang len kan??
nak lagi contoh??
bergayut..
manusia bergayut??
kalau monyet memenuhi masa lapang mereka dgn bergayut kat dahan2 pokok..
kalo manusia,,memenuhi masa lapang dgn bergayut kat phone..
kan3??
haha...so,,sape stuju dgn saya???
put up ur hands~~~
ada lagi contoh lain??
ada~mesti ada idea lain dari anda kan??

and now...
moh le sama2 kita do something..
selamatkan anak2 bangsa ..
sayangilah diri kita sendiri..
sayangi keluarga,,masyarakat,,agama dan negara~
oke??
insyaallah~

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_