.pEngAwAs.BarU.bAjU.bIrU~

oke. jom citer pulak masa ak nek f2 *lagaknya mmg aku nak citer sampai aku nek form five..kih3* sblm bkk skul lagi, mmg dah ad perjumpaan itu dan ini.. ye la.. nama lagi pengawas dop?? lam cuti ni la nak meetim, sbb nnti bkk skul ssh nak cari masa kot~ lagipun, fes projek kami ialah pendaftaran form1.. so, hari fes skul form1 dah masuk, jadi mmg nak ssn tugas mmg kn metim lam cuti la.. takpe, i luv it.. siyes eh, ak mmg suka masuk metim prefect ! hik3.. hmm.. then, stat la fes day kat skul.. masih berbaju putih, sbb kain yg di order bersama2 lambat sampai.. baju dah cyap, cuma masalah tdg, koop xjmpe jenis kain yg kitoram mntak.. yang ak bangganya,* masa tu us.pa yang jadik cg prefect, kak ezma headgirl.. *  us.pa n cg sah tanya.. eh, awak ni pengawas kan?? bakpo xpakai uniform lagi??? ak pon jawab la,, tdg xsapa lagi, dy pon gtau, laa,, bli dulu la sdri.. wah! gud idea la.. kih3.. so, ak pon g la bli tdg ng abh sejurus balik skul hari tu.. sbb umi ka ni tkg jahit, so, sng la.. cuma kn g jahit tepi je upah org.. fes day ak pakai uniform serba biru ni, ya allah.. tuhan je tahu betapa ak rasa berdebarnya.. mula terasa amanah atas bahu * hah, hamik ngko.. nak sgt jadik prefect!!* tapi, ak mmg suka.. n dah pasng niat, amanah ni xkan ak persiakan ! ak mmg agk skema gilak la masa f2.. kih3.. dan agk terkenal lam kalangan prefect, sbb ak ni jenis degil.. kalo senior ad wat salah, ak tgr depan2 beb, even tu prefect sdri.. lucu pulak~ hmm.. gitu la ak masa form 2.. n kalo ad pape masalah, msti ak akn report kat KP.. kak ezma pon dah ckp knl ng aku.. yang ak terharunya, ak egt lagi tyme tu ak balik ptg sbb ad keje prefect.. ak suka join prefect2 asrama wat keje.. n ntah lagu mano, abh sampai lewat~ so, dkt maghrib kot.. masa tu, kak ezma dok asrama, tmpang lam seminggu * sbb kak ezma sbnrnya bdk berulang * so, dy la tmn ak sampai ad org yang jmput ak balik.. kehidupan masa f2 agk tertekan la.. sbb ape?? sbb abh slalu je ad keje.. so, masalah besar la bagi ak yang skul jauh ni.. xkan nak jalan kaki kot~ nsb bek, abh knl ng ustazah shadiah.. so, ak tmpang dy la kalo abh ad keje.. xde la nasib bek sgt.. sbb kalo tmpang  ustazah, 6.30  kn ad kat bus stop kat jln besar dh.. perghh! jalan sorang2 dari umah ak ke bus stop.. agk mencabar bagi ak yang berumur 14 tahun ! tapi xpe la.. dh, ak nak g ng sape?? hmm.. kadang2 tu pernah gak terlwt g skul.. malu beb! ak ni prefect ! kalo ak lwt, sah2 ak g skul ng mata merah.. malu la kat prefect yang jaga pagar.. aduhai~~ masa tu, kalo xsilap, kak zati balqis yang KE Kehadiran.. ad gak kak azma ctu.. ad gak kak farah nabilah. WAAAA.. mmg ak malu la g skul lambat ! pkl 8 pon ak pernah sampai taw! and ad satu lagi perkara sadis.. biasanya kalo abh xde, ak akn balik skul nek bas.. blaja la berdikari.. so, ad la satu hari ni, ak tggu punya tggu, xde satu pon bas yang berhenti.. ak kuar skul kul 2.30, kul 4 masih xde bas.. ya allah~ takutnye.. so, ak pon decide la,, ak akn jalan kaki sampai kat bus station kat kb.. sbb ak pernah jln2 dari bus station kb sampai ke kbmall ng kakak2 ak.. ase tyme tu dekat~ je.. so, ak mmg nekad gilax dh.. ak pon bgn dari bus stop dpn stesen bas trans tu, ak cross jln n trs jalan sampai la kat bus station kb.. PENAT KOT BEB ! ye la,, beg berat ... pergh !! nak pengsan.. dah ke lapar tyme tu.. bermonolog ng dri sendiri.. xpe dayah,,cket je lagi.. hui !! n last2 sampai gak.. wah~ macam xpercaya je.. nasib bek xsesat.. and bila smpai kat stesen bas tu, ak pon terfikr, ai.. kalo nak nek bas ke umah, kn tggu kat lorong dpn lagi, dkt yang skang ni ad bazar baru kat ctu * dulu xde lagi * so, ak pon gagahkan lutut yang dah nak rebah ni tros jlan.. and alhamdulillah~ sampai kat umah hari tu.. balik2 tu mmg umi ak tanya la,, ni bakpo napok plep.. ak pon cter.. mengucap panjang dy.. xpe la ming, dah smpai pon ! so, start dari hari tu mmg ak cadang nak apply asrama.. sbb ak pk, next year thn pperiksaan.. sure la ad xtra siang malam.. sampai bila ak nak idup menyusahkan diri cenggini.. n cyan gak kat abh hari2 kn antar ak.. so, ak mula la usha2 ng kawan2 yang dok ostel.. masa tu ak tanya ain, sbb dy baru masuk ostel tahun tu, ain, best x dok asrama ??.. dy kate, oke je.. ak pon xde la rasa berat ati sgt nak dok ostel, sbb ak pon dh biasa prep ng dyorang ptg2 masa abh kn amk ak lewat... aduhai~ mmg ak nekad dh.. kalo kuar borang asrama nnti, ak akn amik. fullstop ! 
n berbalik citer lagi, masa form 2 sbg prefect, mmg agk kuat dugaan fes year bergelar sbg prefect.. ad kes dcplin, biasa la.. kawan2 slalu jek mntak ak yang tlg bncg2 ng bdk2 yang masalah, yang sama2 form 2.. ak pon, ketar ltt gak, tapi ak ni ego sket.. ak takot pon ak xngaku takot.. ehe~ dh kite di pihak yang benar.. tapi, xpe la.. sbb ak mmg pantang bdk2 yang suka cari masalah ng prefect ni..ad satu hari tu, ak tgk ain n ten anifa tgh cakap2 ng sorang form2 ni, bdk tu mmg agk teruk la.. *nama dan alamat dirahsiakan * ak nampak cam ain mmg terkontang-kanting ng ten masa tu.. ak yang kebetulan lalu, ty la.. ni bakpo?? dy pon oyk.. oh..dayah~ mari dh?? ni eh..bla3~~ dy ngepek sbb kitoram rampas brg dy masa spotcek. hello~ salah sape beb?? ngko la yg salah.. sape srh bwk brg haram kat skul.. mmg ak hangin gilax la ng bdk tu.. tapi ak still ckp bek2 ng dy.. ak berdebat n ak puas hati sbb last2 dy hilang arah.. dah ternyata dy menegakkan bng yang basah. beb! tgk la dulu hang tu nak berdebat ng sape.. *cehh,mmg banggo gilax sero blh kalahkan dy hari tu, sbb dy ni slah soram drpd yang bermulut kaw kat naim * p, ak xbenci dy, ak just nak bela kwn ak.. nape msti kami yang dpersalahkan?? tu mmg ak xleh trima.. sorry la kpd yg terlibat, saya jus nak betulkan keadaan ! n masa form2, aku masih di exco kantin.. skali ng kak fizah, kak azma, bedah.. kak anis KE masa tu.. bedah ni mmg dah jdk kawan ak sjk dari form1 lagi.. sama2 g ngaji ng ustzh hachinah dulu sampai khatam.. *pecah rahsia,, ye,, mmg ak baru khatam quran masa form1, sbb tok guru ak mninggal masa ak darjah 3 kalo xsilap, n lepas tu, ak ngaji ng umi ak, xpon, ng kak are, xpon sendiri2 je..* mmg kami berdua*ak ng bdah* dilabel sbg prefect yang agk terkedepan la.. agk mencapub,, sbb suka sgt cari keje nak buat * cehh!!* masa form2 gak, ak tertarik nak tahu camne wat announcement.. ade la satu hri tu, ak g menyelinap masuk lam bilik interaksi.. kebetulan kak wirdah * KE interaksi masa tu * ad kat dalam.. so, ak pon ty,, kak wirdah,, ajr la sy wat annc. so, kak wirdah pon ajr la... cyap wat demo lagi~ waaah~ hepi tahap gaban! lepas tu, dy bagi chance kat k try.. hehe.. skali cuba nak lagi~ kah3.. ntah nape, ak slalu miss kat mic kat dlm bilik interaksi tu.. haha.. suka sgt wat annc.. tmbh2 tyme ptg2, masa ad parents xjmpe cari ank, sure ak akn annckan. haha... so, gitu la flow idup ak masa form tu...
oo yea,, study camne ek?? masa f2, ak kelas 2UK.. markah xm, xpyh citer la.. kalo geog,kh ng sejarah, mmg ak xpernah dpt A.. adoi~ labih byk dpt C.. kah3.. teruk betul.. tu lagi satu hal yang ak rsau.. tapi xpe,, sbb ak xkan abaikan study ak.. masa dpn ak tu ! kalo ad keje pfect, mmg ak join.. kdg2 x msk kelas.. tapi, xtrk sgt nasa form2,, sbb ak blh concentrate lam kls.. msa ak brulang, xpernah pon tdo lam kelas.. ngantuk pon xpernah!! hebat kan?? haha... so, berlalu la masa... sampai la satu saat, borang asrama kuar, ak isi dan alhamdulillah~ ak ditawarkan masuk asrama.. berdebar gak.. tapi, just wait la.. camne ek khdpan ak nnti form3?? thn peperiksaan n tahun fes ak di asrama...

TO BE CONTINUED !!

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_