form5sudaaA~

oke~ check it out !!

jom citer ye~ hmm.. cam ak ckp, ak kn byk blaja utk hadapi tahun ni, n really hope, amanah tergalas kat bahu, xde yang dipersia.. especially amanah ak sbg PELAJAR. n fes step, ak knl pasti mrk2 yang akn berada di smping aku.. ya !! ini dy org2nya~~ aliya shukri *KP*, mizah nurdin *PKE DCP*, masniati *SU LPR*, shazleen *KD DORM H-dorm jagaan ak *, ain hafifah *KD DORM G-dorm ak gak*, farihah isamuddin *AHLI LAJNAH F4*, haa *PEN.LPR*.. yang tu adlh yang terdekat... so, kesefahaman harus wujud la kan~ hmm.. n utk memudahkan semua, ak wat konklusi, yang paling ak kn tekan ialah dcplin bdk2 asrama.. sbb ape? sbb kalo student asrama bagus dcplinnya, maka keje2 ak yang len akn oke.. dy jadi hubungan scr tak langsung la * n dats y ak betul2 rayu kat hostelian, behave urself * so, ak ng mizah btol2 kna kerja sama2.. but da prob is, ak xkenal sape itu budak yang namanya nurhamizah nurdin, siyes ! setakat nama dan muka, yes, ak blh egt.. tapi, xsemudah tu nak bina satu kesefahaman.. ak dgn dy sama2 bz.. ak tahu, dy pon byk amanah laen, so i have to do sumtim.. ak pnah rasa hdp di f4 same cam dy.. n ak xnak ape yg jadi kat ak *pressure melampau, i mean * berulang kat dy, n lam masa yg sama, ak nak dy bagi komitmen tggi dan ak nak dy paham btp pentingnya dy kpd ak.. * cett, walopon bunyi cam melampau, tapi btol ni * so, di satu malam yang hening, berlatarbelakangkan serambi masjid bhgian blkg, ak capai satu MOU dgn dy.. alhamdulillah, dari situ ak cuba utk kenal dy, n ak rasa ak mmg akn xde prob bila bekerja dgn dy... hari tu jugak, ak jelaskan kat dy, ape yg ak nak.. overall, semua oke. yup, t8 time cket.. ade yg ckp2 kat blkg, ai,, xcukup nak bual2 lam dorm ke?? sampai kna wat date cni?? helo~ egt keje ak lam dorm dok berbual je ke~~ *urm,sbnrnya ye, tapi takla sepenuh mase.. lalala *
haha~ btw, thank you to miss mizah =) n fes step, kitoram sepakat akn wat penyelarasan dcplin scr siyes thn ni, dan scr menyeluruh. so, 23 JAN latar tempat medan tarbiah, penyelarasan dcplin berlangsung.. maaf kpd hostelian, saye tahu sy amik masa anda hari tu, dan tq sbb bekerjasama,, i've try my best utk hari tersebut, tapi ak xtahu ape hasilnya.. n really hope dat, it'll work ! just wait n see~
susulan tu, 6 FEBR, spotcheck fes utk thn 2010.. xsilap ak keseluruhan masa ni,, penat kot handle spotcheck ! such an URGHHH !!!! stress ak ! n hari tu, ak paham bakpo last year kak azma penah nangis sbb SP.. n ak pon mengalami situasi yang sama.. betul2 xpuas hati utk SP hari tu. terlalu byk kekurangan.. sob3~~ banyak kot barang,  tapi ak still xpuas hati ! sbb ak punya target xdapat. bnda yg dicari xketemu ! urghh !! neva mind dayah~ keep goim !

 n utk awl tahun jugak, lajnah perhubungan *LPR* gak perlu perhatian khusus.. ak agk terkapai2.. ditinggalkan lajnah tu kat ak dgn ak xberapa tahu.. xalahkan sape2.. tapi, da truth is, ilmu kami SPB 10 mmg bnr2 xcukup lam skop keje msg2.. so, bersidangnya agk kerap la.. kami bncg sama2.. semua itu dan ini~ penat. ye. mmg penat. masa metim maghrib-isya' pon, terlajak la fosure, kadg2 sampai kul 10.. lewat dah kak oi.. omwork bertimbun.. so, tanggguh dulu, esk metim lagi.. gitu la~ satu sesi metim SPB utk bncg satu2 perkara mmg xkan cukup.. ke, metim kami yg xberkualiti??? ntahla nak jwb yang tu camne.. fosure, ssh beb ! nak capai satu2 keputusan utk xsusahkan n tak bebankan mana2 pihak.. so, dats y ak agk upset once keputusan kami dibantah, sbb ketahuilah kamu, bhw kami xde niat pon nak sshkan mana2 pihak.. kami bersidang, wat satu2 keputusan atau satu2 rule semata2 nak da best utk naimians.. bkn senang taw.. huhu~! sebok2 !!
prefect? yup.. just da same.. terlalu byk yg need improvement.. sbb honestly dari ak, lepas us . pa kn tukar skul, kami prefect sgt2 terkesan.. kami agk terkontang-kanting.. xtahu penilaian  dari student, tapi kami yang kat dlm organisasi mmg terkesan, esp senior2 punya la.. so, terlalu byk perkara yang perlukan perhatian utk naikkan balik prefect naim.. yup. i have to do sometim ! lagaknya macam ak terlalu over utk semua ni kan?? tapi, asal kamu2 tahu, ak mmg ad target ak sebelum ak tamatkan tugas2 sampingan ak kat naim. ak btl2 akn cuba bekerja utk capai target tu.. ape yang ak target?? xpayahla nak gtau.. bia la jadi rahsia   ak.. n utk prefect, ak btl2 harap, ak blh share ape yang ak dapat masa ak join kem kepimpinan kat luar.. ak rasa, mmg ak perlu buat, so, discuss ng aya, pekate kita organise satu kem , utk pemantapan prefect?? kem pemantapan prefect, oke x ya?? n dy kate oke, ak pon on je la.. so, startim from dat day, kami bekerja utk itu.. n ak amik part as KDM, cam biasa la.. lagipon, mmg modul tu dari kem2 yang ak pgi sorang2.. so, xssh sgt utk ak.. just dokumentasikan modul dan xplain kat kawan2.. OMG~ punye la besar dugaan.. itu xleh ini xleh.. yup, hakikatnya ak tahu, thn 2010 ni era kemiskinan.. haha~ bkn bankrup, tapi, mula dari tahun ni, aliran kuar masuk wang skul, mmg ad batas2 dy,, asrama pon gitu.. so, kalo nak wat ape2 prog, ssh skit nak claim duit, kalo nak sng wat, guna duet sendiri.. beb ! prefect tak kaya.. xduet.. so, ak cuba tilik balik muodul2 tu.. mane yg dapat, ak tukarkan alat2 spy blh guna sumtim yang xpyh nak beli.. dari KDML, ak cuba krgkan kos wat kem.. n alhamdulillah, ak blh.. just perlukan 1 rim A4 sahaja.. huh! lega kot~ tapi, satu hal yg xleh tolak, makanan.. haiya ! nak wat tyme bdk2 ostel xbalik, ssh.. xbest la kem.. tapi, pk punye pk, masa pon dah lambat.. so, kami decide, xpe la.. nak wat camne.. so, berlangsungla kempenor.. ak xegt tarikh.. huhu~ KD2 penuh kekalutan.. fuh ! kelam kabut kot, sbb kami tahu last minute yg permintaan kami tu lulus.. so, dgn xtra yang dah start masa tu, mane nak cari masa nak xplain penuh semua modul, especially.. so, kesempatan yang ada, ak gtau kat kawan2 prefect f5, oe xplain kasar2 je la ek, sbb xde masa.. so, mmg kitoram terpaksa akui hakikat tu... 3 hari dua malam.. alhamdulillah, semuanya lancar walopon pnh dgn ketergesaan.. dari komen2, ak dpti mereka sukakannya.. ya allah~ lega kot ! fuh ! ak bnr2 lepas nafas lega la.. dat mean, kami berjaya.. post mortem pon xsempat nak buat scr terperinci.. maklumlah kan... kalo badar, ad masa maghrib isyak, tapi prefect, masa ptg je la.. sbb kan ad yang berulang.. n ad satu yang ak agk terkesan.. disebabkan ak yang jd KDML, so, KDML almaklumlah, dy punya xtvt.. n korang pon tahu kan, ak xsempat nak xplain scr terperinci kat kwn2, so, tiap kali nak wat xtvt, ak akn handle soram,*i mean yang bercakap di depan * kwn2 pantau.. n kempenor prfect ni uniknya kami xguna penceramah pon, semuanya dari senior2.. so, full dgn xtvt, n secara tak langsung, korang paham la kan, msti la ak je 24 jam yg cakap kat depan,.. ak xsedap ng aya.. siyes ! sbb ape? sbb ak tkt dy terasa hati.. so sorry aya !! xde maksud n ad lam satu komen dy ckp, bakpo kak dyh je yg ckp kat depan,, sorry dik, wa have to, i have to... ak sgt2 nak share, tapi xblh.. btol2 harap pengertian dari semua.. yang ak xde niat nak conquer kem tu. siyes !! sorry kalo ad yang xsuke.. sorry !! tapi, time kasih sbb kerjasama padu =) benar2 harapkan perubahan dan peningkatan dr prefect lepas ni !! yeah !
so, stakat ni dulu utk post ni,
check it out utk next story~
daa~~

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_