kisah zombie

Phewphew ~~ ape punye kehidupah lah, haha.. Xde la, xde pape, saje buat hiperbola! Mm.. Mmg letih la balik semalam! Aku punye trip kalah dgn trip orang dari KL ! Dh naseb, tiket ke dungun terus dari KB dah habes, so terpaksalah ambik tiket dari Kb ke kuala Terengganu, n transit to Dungun! Hmm.. Lega la mula2 sebab tahu, bas ke dungun mmg banyak.. So, sampai dgn selamat aman dan tenteramnya ke Kuala Terengganu pukul 12.00 tgghari.. Berhenti makan la dulu, lapar kot~ dengar katenye, bas ada kul 2.. So, dah nampak terminal bas punye la besar, maka punye la wat grand plan dengan wahi  *classmate, a.k.a anak kpd tc wannor* g jalan2 kejap atas tu,, fuuh~ pesta baju kot! Banyak sgt jual baju + tudung + macam2 lagi! Then, tengok jam, dekat kul 2, g solat dulu,, pastu rushim2 turun la..  Tunggu bas ke dungun,,sekali,,tringgg~~ bas xsempat masuk ke terminal, dah beratusratus orang serbu, aku dgn wahi, terpegun kejap,, dah ke beg tak ambik lagi tempat simpan beg! Aku tgk dy, dy tengok ak..  Siyes, tak sampai 5 minit, bas yang tak sempat nak parking tu, dah penuh sampai ke tangga paling bawah, dua2 pintu yang bas tu ade. Ramai sangat3 orang! Pastu, aku pon g tanya la kaunter2 bas, pkl bape da next trip to dungun, rata2 pukul 6 ptg! Allah~ nak sampai ke dungun dah jadik kul 7lebih, tak kira nak sampai kampus lagi! Tuhan je tahu,
 “ err, mmg xde ke bas ke dungun tghhari?? “
 “ owh, ade, adikkena nek SP bumi la, dia ada setiap setengah jam,, “
 “ owh, oke, tq ^^”
happy la kan kejap,, sebaik sahaja aku pusing, tringgg~ satu lagi bas ke dungun, dan macam tadi ah, sekelip mata je bas tu penoh! Korang tgah bape trip ak terlepas? Tiga trip! Dat means setengah jam menunggu,, then, nekad la,, yang pukul 3.30 ni mmg kena nek dah.. BRJUANG. YEAHH!! Tggu, dgn pgg beg tros, Nampak je bas,, JOM! Fuuhhh! Berjuang ng wahi masa tu,, masa kat tgga bas, “ dayah, ready na nek,, “ mmg merempuh la,, 


“ ya allah, takotnye, mace zombie dh lako ni,, “ dan akhirnya dapat bas! Ahhh!! Xpe la berdiri pon, asal nnti sampai bilik boleh rehat! Then, naseb bek la, dalam setengah jam perjalanan dalam bas yang padat maksima tu, ade yg turun, then aku boleh duduk! Bayangkan, nak pgg beg yang besar lagi, *act xde la besar sgt beg ak, sebbek! * tapi, share kusi la, dua kusi, 3 org duduk! Fuhhh! Mmg la.. Letih, tersengguk-sengguk la jugak,, lalalalala.. Jalan2, sampailah ke Dungun, Ya Allah~ tuhan je tahu, penat makin menjadi2,, nak turun dari bas pon tak larat dh ! Terhoyong hayang jalan, si wahi lagi la, dengan 3 beg yang berat2! Sian,, nak tolong pon xlarat~ g la cari makan, masa tu pukul 5 lebih~ fuh,, kenyang, maka trip ke kampus pulak,, lgi sekali ya allah~~  punye la padat maksima van kunyit, pakcik tu srh nek jugak,,
 “mana muat pakcik, beg saya besar,,”
tapi, dh sy srh nek, ak dh letih, korang magine la, ade satu sit, nak sumbat 5beg, dan dua manusia, iaitu seorang dayah dan seorang wahi! Sumbat2, masuk la jugak, dh saket aty dh ni,, takpe2,, cepat la sampai,, nasib bek la kejap je perjalanan, dalam  15mnt, Bandar ke kampus,, sampai tu,, kena jalan lagi~ haaaaaaaaaaaahh~~ PENAT!! Bape kali berhenti, dari entrance sampai ke bilik, sebbek tak pengsan tgh jalan! Terhoyong hayang giler la masa tu dgn si wahi,, siap nyanyi2 lagu UITM lagi spnjg perjalanan, haha,, nak ambik mood la konon! Sampai bilik, tros,, doom! Atas katil. Penat! Rumet aku yang bdk shah alam pon sampai sini kul 5.15, ak yang dari KB ni sampai kol 6.15! Mmg PENAT! And hari ni, kelas kol 8, dekat DUYUNG! Haih. Pape ha, dh ready menta dan fizikal utk mggu2 taf sebulan sblm cuti raya ni,, so, dear readers, pray for me yeah ^^
 till then, wassalam,,

And, tq for reading ^^

Comments

  1. saba2..susah2 dl..sene2 kedie....
    pengalam tu berharga..nk cito kokre pom
    banggo..xpo..ssh time tu jah..kalo ingt blk
    sero lucu..hehe..kn??manis pom ad gok ore
    oyk sweet memori..jolo dop??heheh

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_