i choose.......

bismillahirrahmanirrahim~

hmm.. dok simpan rasa sakit hati, hati kita jugak yang sakit balik.. dok simpan perasaan sorang2, perasaan kita jugak yang sakit.. nak luahkan kepada orang tu, sama2 sakit. nak luah kat orang lain, takde dpt faedah, silap2 dapat dosa ngumpat, silap2 menjatuhkan aib org tu, so,, kalo dalam keadaan ini, which one is better?? so,, dengan fikiran penuh kewarasan, kita patut pilih......................................







hulurkan kemaafan...
walya'fu walyasfahu. memaafkan dan melupakan!

ya, it hurts a lot, but better right??
kate aira,, seremuk mana hati dilukai, bentuklah ia semula dan serahkan pada ilahi..
like dat quote. 
and, cuba perhatikan yang last tu.. SERAHKAN SEMULA PADA ILAHI.
nampak tak permainan kita kat situ?
tuhan bagi hati kita dalam keadaan yang baik, tapi kita rosakkan, hancur luluhkan hati kita sendiri, dgn tgn kita, dengan cinta dan kasih berlebih-lebihan pada dunia, pada manusia dan pada yang tak sepatutnya, dah rosak, remuk redam, baru la nak buat muka tak bersalah nak serahkan balik pada ilahi?
hah. lucunya manusia..
eip,
orang kate, kalo pinjam tu maksudnya bila kita ambik dan hantar balik sesuatu tu dalam keadaan yang baik.. dan hakikat kita manusia, segala yang kita punya hanyalah pinjaman right? so,, dah kita rosakkan itu dan ini, berhakkan kita? hmm.. mungkin terlupa pada fitrah wujudnya kita, hanyalah di taraf HAMBA.

astaghfirullah.. sedo2 la manusia eh! huhu~~

so now, bagi hidayah shkri, da best is, memaafkan dan MELUPAKAN segalagalanya yang menyakitkan hati. segala galanya yang rosakkan dan lalaikan hati. insyaallah! doa2kan ya ^^


till then, permisi!

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_