dulu dan sekarang

assalamualaikum wbt..

wow. lama tak bercerita. meh sini mak nak citer..

kisahnya bertajuk dulu dan sekarang... ehemm.. aku ingat lagi dulu macam kagum giler tengok bila org plating food, lawa kott.. macam wondering, macam mana dorang buat?? tapi skang bila diri sendiri dah menceburi bidang ni, alah, kacang je.. haaa, main je campak-campak susun-susun atas pinggan tu hah, jadila cantik.. tabur je benda siket-siket, lawa jugak.. letak sos dengan hati-hati, lap dengan tisu mana yang comot, then tadaaaaaaaaaaaaa.. lawa jugak aku buat... heeeeee..

kalau dulu its like, perghh, macam mana waiter/waitress bawak pinggan banyak-banyak, and the latest is 22nd sept ai tu, yang aku g serving kat wedding anak MB Terengganu. yang tu takyah citer la dia punya halnya, mmg best giler, what a precious experience i tell u! first time aku bussing, alaaaa,, yang bawak tray dgn pggan penuh atas bahu tuu.. yang ni part best kan,, dorang kate, kita letak tray tu atas bahu sebab laluan sempit,, so, nak elakkan tray tu kena kepala and utk memudahkan laluan, maka bussing la tray tu,, letak atas bahu yg tggi n t'angkat tggi-tinggi, so xkena kepala orang. dan cuba korang bayangkan dengan aku yang TINGGI ni kan, setara mana perlu aku angkat benda berat tu untuk lepaskan daripada kepala orang?? HAHAHA.. seksa kau! nasib baik aku dapat table yang agak depan, so, duration utk angkat tggi daripada biasa tu xde la lama sgt.. heeeeee.. yg the rest tu, angkut je atas bahu.. fuuuh. berat! so, yang ni pun dulu yang aku dok kagum kat org pun at last aku dapat buat jugak :D

dulu, punya la kagum dgn MPP... macam pk, wow. hebatt laa.. korang tau kan, pemilihan MPP ni bukan calang-calang orang. bila katanya MPP ni lecturer yang pilih, antara kriteria, kalau boleh dekan every sem dan wajiblah pointer 3 ke atas, and ada bakat kepimpinan ofkos la ,so aku macam perghh,, xkan la ade peluang nak jadik MPP.sapela aku, lecturer nampak ke tak kewujudan kau nihh, haha.. sekali, dapat pulak aku offer tu di pagi yang heningnya.. and what do i do?? aku tolak.. LALALALALALAAA.. haha.. bukan ape, atas dasarn dah clash dgn jawatan lain and tahu pulak last minute. i have to. oke, tutup crita. so, kekaguman aku pada pemilihan MPP tu, akhirnya aku jugak berpeluang rasa,, even aku tolak and tak join sbg calon bertanding. hewheww.. cuma sedih siket bila tak dapat join PRK ( pilihan raya kampus) bila hari tersebut ialah hari last lecture and kena pulak hari tu last kitchen kitorang! sobsob.. kitchen last mestii la habes lambat,, so tak dapat join.. nasib baikla calon dari fakulti aku dah  menang tanpa bertanding, so kalo dapat g pun xleh mengundi jugak. sebenarnya yang paling kesal takleh makan jamuan hari tu. HAHA ..

apelagi??
hah tak ingat dah.. oke,sekarang ni, aku masih kagum dgn org yang dapat 4flat. bila pulak aku nak merasa dapat 4flat?? dengan org yang dapat ANC. graduan terbaik.. dapat ke aku? ANC tu, pergh sem ni teruk nya rasa,, doa sangat at least boleh stay dalam dean list.. tapi ade ke tak rezeki, we'll see.. wuhuu sedih la pulak.
 lagi? aku kagum dgn org2 yang mampu pertahankan dorang punye frenship lama-lama sampai tua.. aku? ada antaranya yang aku gagal. tapi, wallahu a'lam.. benda di masa depan yang nak blaku kita tak tau kan?? oke, taknak dah cakap pasal ni.
lagi... aku kagum dgn org yang boleh pakai keta besar2. phewwwwwww. oke, cukup kekaguman setakat itu. dah, cukup berangan. heh heh.. simpan dulu yang itu untuk dicapai :)

#wish me luck and wish ALLAH will grant me that things !!

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_