anda salah.

aku pelik betul la dgn dunia sekarang ni. katanya mahasiswa mahasiswi tapi ya allah, otak pemikiran tu entah mana campaknya. salah orang nampk, salah sendiri? sorry. confident lebih, yakiiin je dia tu selalu betul. ish. c'mon bro, kalau ye pun nak berkhidmat untuk negara masuklah plkn biarlah di landasan yang betul. nak menghentam orang lain, bawak bukti. setakat cakap kosong, mmg kes kau kalah laa.. sory la, lawyer terhaibatt pon takleh tolong tau. nak tuduh orang itu ini. orang lain oke je, tetibe anda bawak citer buruk itu ini. sedara, mata hati anda yang kena betulkan tu. tak gurau ni, saya serius. 

katanya zaman dh millenium, kalau phone pon dah boleh jadik smart, takyah tekan2 button, keypad ke apeke jadahnya, hanya perlu angkat dan letak ke telinga dah boleh jawab call, kenapa tidak minda anda pun jadi se-smart itu? kenapa minda anda takleh nak catch-up, bila orang buat itu ini, bila orang halang kita atau tegur kita, terus faham yang kita salah. kenapa? susah yea? takpe, usaha pelan2. insyaallah berjaya.

tolonglaa jangan pentingkan diri. dah ke pentingkan diri nak jatuhkan orang pulak. buruk tu perangai macam tu sedara... niat tu, kena betul. apa yang anda nak perjuangkan sebenarnya? walaupun niat anda bagus, dan kerja anda tu molek, tuhan kata, matlamat takpernah nak halalkan cara.. pelaksanaan sedara, pelaksanaan tu macam mana.. ikut prosedur ke tak? cuba jawab soalan tu dulu. salah satu cara yang salah ialah dgn MENIPU, MEMFITNAH orang. c'mon, dosa tu.. fitnah tu kan lebih teruk daripada membunuh! 

now, you go and reflex urself!
istighfar banyak siket, ni hah,baca doa ni :

ya allah, tunjukkanlah kepadaku yang benar sebagai benar dan rezekikan aku untuk menghampirinya..
tunjukkan kepada ku yang batil sbg batil dan rezekikan aku untuk menjauhinya..


keliru lagi?
istikharah la banyak-banyak sedara..
ape? ingat istikharah tu buat cari bini je?
hah.sekali lagi anda silap.

take care then, salamullah'alaikum!

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_