honeymoon ke???

oke.. lets start new episode ^^ btw, thanx la, kpd yang sudi mmbaca kisah ak yang menderita jiwa raga, tmbh2 lagi dua tahun terakhir kat naim.. hak3.. ak sambung ye..

n bermula la kehidupan ak sbg exco, xdiisytiharkan pon dgn rasminya.. mrk2 yang terdekat je tahu yang ak jd xco pada awlnya.. kawan2 ak la especially.. kalO yang len tu, dyoram tahu bila tgk ak kna berdiri di medan masa roll call, bkn duduk spt bdk2 len.. dulu ak duduk di barisan dorm F, kat dpn skali, skang ni ak bebas utk berdiri ppenjuru mana2 medan.. hmm... n masa  f4, ak mmg xtif gila lam badan2 "berkanun" kat skul ni,, ak xnak, tapi have to. nak wat camne kan?? especially utk badar dan prefect, mmg ak full concentrate la.. study?? ha.. ni nnti ak citer.. 5 & 6 febr 09.. tamrin naqibah..satu drpd dua kem anjuran badar tahun ni yang melibatkan ak sbg peserta..  n then, 8 febr, maka rasmilah ak sbg KE perhimpunan & interaksi, majlis penyerahan watikah disempurnakan oleh penolong pengarah PPD KB.. macam biasalah, wat kat medan tarbiah * aku jeles gak yg tahun 2011 punye, sbb wat kat dmas,kui3~*ak gak tahun tu rushim nak siapkan text mc dan text annoncement.. sbb yang dulu tu dh mmg pening la kalo nak baca, so ak wat text baru, BM,BI, n BA.. ak tulis 3 wat 3 salinan, ak pass kat ustaz sayyidi utk translate ke BA dan ke tc fauziah utk BI.. n 2 mggu lepas tu, dah ad text baru, ak polish situ sini sbb nak make sure, dgn text tu, mc mmpu kawal assembly.. alhamdulillah.. agk memberangsangkan la jugak assembly tahun tu..  n satu hari tu, mama panggil ak, dy cakap, ak kn pergi ke satu kem pengawas, peringkat negeri kat kem putra.. ak sorang je, wakil sekolah.. so, ak pon, wah ! cam best je.. so, ak pon join la,,, 22-24 febr 09.. ak tgglkan naim lilbanat utk 3 hari * permulaan "ponteng:" skolah yg cemerlang kot * agk terkilan, sbb xdpt join kemuncak sukan tahun tu, sb kemuncak sukan wat pada 23 febr.. sedih2,, tapi, bila ak balik, ak dpt tahu yang rumah biru juara beb ! haha... walopon ak xde, tapi,, hehe.. letih la kem... tuhan je tahu. tapi, mmg best la.. mcm2 blaja. n mmg happening gilakk la.. kat kem tu, ak diberi pluang utk bagi tazkirah masa maghrib-isya.. haha..bangga la.. n mmg ak atr peserta yang terkedepan cket. ak mmg mnt join kem, tak tahu la stat bila ak jadi mnt. kih3.. n bila diumumkan, akn ada satu lagi kem prefect, tapi yang ni peringkat kbgsaan, jadi kami2 akn dipilih bbrapa org utk di hantar ke pulau pinang, utk sertai kem tu.. dan alhamdulillah, ak berjaya =) hehe~
n bila balik ke skul, ya allah.. keje skolah ! hmm.. nasib la badan.. satu je kekurangan bila balik kem, ak akn letih.. bdn tidak la sgt, tapi otak yang letih, jd efeknya mmg berlipat kali ganda la.. maka bermulala episod ak ngantuk lam kelas.. dh ke masa tu masih lagi balik kul 3.20 setiap ahad hgga selasa, tapi yang bestnya 4 UK ni, kitorang selalu dpt pelepasan awl.. haha.. ntahla rezeki dari mana.. kdg2 je la mmg balik kul 3.20.. 4 UK mmg hebat lah ! haha..

pkara paling xcited lam hidup ak berlaku pada tarikh 15-17 mac.. kat pusat KO.. guess wat?? haha.. tamrin qiadi weyh... haha.. mmg da best camp ever la.. sbb xtvt dy lasak.. mmg best ! men rakit, selam2 lam air, paling xleh blah monkey bar.. hadoi.. gagal di ditu. panjat2 net, bergayut.. haha.. mmg ak suke gile la.. xkan lupe tyme tamrin qiadi kat ctu ! biasanya, wat kat tepi pantai.. btpa agak memboringkan =.=! 
22 mac 09 pulak.. hari mesyuarat agung badan2 KO.. n jugak hari yang menambahkan lagi tanggungan amanah atas kepala aku.. pada hari tu, ak dilantik sbg pengerusi persatuan PAI dan jugak sbg SU taekwondo.. haiya.. siyes eh ak cakap kat korang, ak mmg xmnta post sbg SU ! fail2 ni bkn bidang ak.. adoi~~ cuba nak tolak kpd aira, tapi malang bagi ak, semua dah stuju.. so, have to ! korang bayangkan, dah brapa amanah ak tahun tu, yang dtg bergolek-golek kat ak?? hmm.. bkn nak mengeluh, tapi serasa cam xcaye pon ade.. n bila dh masuk ke tgh2 tahun ni, ak dah rasa macam mmg ak ketinggalan lam study la.. tambah2 lagi addmath ng chemi.. surrender la masa tu.. exam fes ak, mmg cket je blh A.. sedih la.. tak pernah ak tgk resukt ak 'sehensem' itu.. tapi, xpe la.. bagi ak, next exam, ak akn improve ! mid year, coming soon ! 3-4 apr 09.. kursus imam.. satu lagi kem yang ak sbg peserta.. fes year kakak2 wat kursus ni, utk improve skill imam naqibah f4.. bagus, ak suka.. sbb byk hal sal imam n solat berjemaah dibentangkan kpd kami.. dan tibalah saat itu.. 27-30 april.. kem prefect peringkat kebangsaan .. maka ak bertolak ke penang, ustaz kamel * masa tu cg prefect* hantar ak ke stesen bas trans kat dpn skul ak.. hehe.. n kami, 6 org wakil kelantan * kalau tak silap la* bertolak la ke sana, ke hotel tabung haji pulau pinang.. nerves, xcited.. semua bercampur blaka.. lagipon, ak xkenal sgt dgn rakan2 sekontinjen ak.. sesampai di sana, ape la.. sesi fotografi beb ! mmg hudus la gambar tu, magine la, ambik gamber sejurus kami smpai.. ng muka mengantuk, minyak xpayah cakap la.. ya allah,, sengih la jugak.. haha.. gambar paling teruk kot ~ xtvt dy, ak citerr len kali la, kalo sempat ek.. haha.. dan bila akhirnya, balik la ke skul kembali.. letih2 ! dan mnjadi kebiasaan bagi syiemah, yang duduk kat sebelah ak lam kelas, utk tlg  catatkan homework ak.. dy jugak la yg tolong amik handout kat aku kalo ak lam tempoh "pontem" skolah.. thanx ye syiem ! tulisan dy lawa,, haha.. xde la stress sgt ak tgk kalo dy tlg catatkan omewok ak.. kui3~ balik dari kem prefect, ak terpaksa jalan kaki masuk ke skul sbb us. kamel bawak moto je, xkan ak nak nek moto ng ustaz, xpasal2 nnti kn kejar ng zaujah dy,, kui3.. so, ustaz just ambik beg ak.. n tggl kat pondok jaga skul.. hmm. sampai2, rushim ak smayang zohor, masa tu pkl 4 dah.. dui~ haha.. n nasib tak brapa baik, sbb hari tu ad fogging kat ostel.. n ak kn tggu dulu blom masuk dorm.. hah ! sabo je la.. kwn2 ak ni dah xcited tgk ak, miss la tu.. haha.. * terperasan sudah * haiya,, pk2 balik, mid year dh dekat, bila ak belek je buku, duss.. macam xtaw pape je.. silibus dah bertambah, tapi yang dulu pon ak xcover lagi.. gano eh?? sabo je la dulu.. boleh la kot~ hmm.. masa tu, sminggu dua sblm KEPAS, nama ak dpgil sbb ak akn jd atr koordinator *KD* utk kem tu.. n bila diumumkan, ak bersama2 sihah.. n yang seniornya, kak azma n kak dayah A.. tapi masa tu, ak xtaw nape, sihah mmg ad problem kesihatan cket, so, dy berulang sementara.. so, hy akula yang juniornya.. agk bz utk siapkan modul, handout.. rushim,.. ng omwok bertambun tiap2 hari.. nsb bek ad kawan2 yang mengerti.. kawan2 ak, yang kd en, aira, amnah, kinah, amy.. farah.. ain.. nayya.. kitorang mula wat keje sama2.. kinah ng amy ni KD prog.. one day ni, kak ana ajk dyorang wat master plan, maka terpeninglah mrk berdua apekah itu master plan,, kui3. ye la,.. baru nak berkenalan ng dgn pengurusan kem kan.. hmm.. penat xpyh cakap, metim konpem ad malam2.. n 7-8 mei 09, KEPAS berlangsung dgn jayanya.. alhamdulillah.. bbrapa hari sblm tu, ak dpt tahu yang ak terpaksa menghadiri satu kem utk program ASAT, kem tokoh kepimpinan murid asrama * TKMA* satu bntuk pertandingan utk ASAT.. n nama ak dicalonkan dan proses pemilihan prgkat daerah, ak berjaya.. ak ng mizah masa tu, ak utk upper form n mizah lower form, kategori girl la.. awlnya mmg ak xsey join, sbb ak dok pk nak exam dh ni, dui~~ n ak pon g ngadap ibu, ty pendapat dy.. ibu ckp, g dulu la.. kalo mmg xsey, jgn buat yang terbaik, bia xdipilih,,, rugi la kalo xg, sbb dayah xtaw lagi gano program dy, pengalaman xleh cari kat len dh.. benar kata ibu, tapi, bg ak, gile ke kalo dh buang masa byk hari kat kem, tapi xnak buat yang da best, rugi ko.. plajaran rugi, hal tu pon xdpt.. so, ak decide,ak join.. 11-14 mei, ak berada di sweet beach resort.. malangnya, ak xleh sama2 ng mizah, sbb sblm habis kem, mizah ad pertandingan nasyid, so dy sbg solo ni, mmg kn pgi la kan,. aduhai, tgglla ak soram diri~ n ak trskan perjuangan,, agk ralat la sbb walopon ak xrapat sgt dgn mizah *masa tu* , tapi mula2 tu kan ad kawan, ttbe ak soram2., len la kalo dh dari awl ak soram2.. n masih ak peserta terbaik,, alhamdulillah~ dan bila diumumkan pemenang,a.k.a tokoh peringakt negeri, ak berjaya... pada 14 mei 2009, ak dinobatkan sbg tokoh kepimpinan prgkat ngr kategori perempuan mngh ats.. sayang, mizah xleh habiskan perjuangan kat sini, kalo x, msti ak dan dy dah gondol anugerah tu sama2.. balik2 dari kem asat, ak dpat satu brita.. masa tu mmg baru je balik, ak g toilet masa tu ng kak anis.. dy pon gtau ak, sihah pndah skul.. wat?? mmg ak xcaye la.. kak anis gtau ak, la, dyh xtaw ke, ey,molek la kak anis, jgn gurau bnda gni.. tolong la.. then dy cakap, xcaye, ty kak ana.. ak pon mmg curious gile la.. xsbr nak kuar tandas, jmpe kak ana.. then, ak ty, jolo ko sihah tkr skul?? kak ana pon ckp, jolo.. dy pndh.. mmg ak terkejut la.. tapi bakpo?? ttbe jah.. oe xtahu pon, yah ty kawan2 la bakpo, kitoram xleh oyk, maybe kwn2 lbh tahu.. mmg sebok la msa tu, sihah atr best buddies ak, tapi dy pgi, ak xtahu pon dan masa dy pgi, ak xde kat skul pon nak said goodbye..ak pon siap cpt2 nak g kelas.. kat kelas, ak ty amnah.. n then amnah pon citer.. mai ng qilah mmg terkesan gilak la.. ni semua salah paham.. ad yang wat citer.. tapi hakikatnya sbb sihah tukar skul, kami je yang tahu.. n atrnya,,  masa f4, kami kn berdepan ng makhluk2 halus, kuss smgt.. ak tkut gak, sbb ada bdk tu mmg bhy.. ad satu hari tu dy pgg pisau, nak cederakan FC2, UFE.. mmg kami takut sgt malam tu, dh la dy mmg byk kali dh, masa brubat, oke.. tapi, agresif kot~ dugaan terbesar kami sms jadi UFE.. n even ak, pernah berbual2 ng dy, masa tu bkn dy yang bercakap, tapi yang merasuk tubuh dy tu yg ckp. cyan kat dy,, tapi ak xleh tlg la.. sape la ak ni.. n kalo adik tu baca post ak, sorry, bkn nak aibkan kamu, tapi kak dyh just nak share je alkisah hdp kak dyh msa f4.. peace !! hehe.. 
n berbalik sal ak,kem dan exam.. ak habis kem 14 mei.. dan 17 mei sampai 28 mei ak exam mid year.. hadui~ penat kem xabes lagi, nak exam dh?? mmg ak demam agk trk sepanjang masa exam,, sbb pressure masa tu kuat giler.. sedangkan 24 mei ak kn lapor diri utk sesi latihan utk TKMA.. 24-27 mei, kem fasa II.. n ak terpaksa ambik paper spnjg 3 hari tu utk dihabiskan jugak, sbb kalo nak ambik lewat mmg xsempat, sbb lepas tu cuti pggal.. siang malam ak ng kertas exam.. mmg penat gilerr.. pagi exam jadual biasa, ptg ad paper sendiri2 jawab, malam pon ad paper kn sendiri2.. org len dok study utk paper esk, ak?? dok jwb exam utk hari2 yang ak akn tggl skul.. n ak balik 27 hb,, sedangkan exam habis 28.. so, hari ni ak balik, esoknya ad paper lagi.. kalo xsilap ak masa tu ad paper yang ak blom amik lagi exam addmath, BA m chemi.. BA xpe ak oke. mmg ak xtaw ape akn jadi kepada result mid year ak.. ak rasa separuh hdp ak dah slow2 hancur.. ya allah~ dugaan berat nye~~ ye, ak tahu, kem tu mmg wat kat 5star hotel, tepi skul ak je pn, renaissance,, pagi2, ak intai kawan2 ak g skul, ptg2 ak tgk dyorang dok kawad.. malam2, balik prep, kawad lagi, mmg ak ambik pluang ni utk view naim dari sudut renaissance ! walopon hdp best, mewah giler kat hotel tu, tapi, ak penat ! task dy semua menguji mnda.. paling truk, ak mmg dh demm kes pressure exam, n masuk situ, demam ak xbrape pulih lagi.. n bila balik, lam kepenatan ak mlm tu paksa diri utk revise 3 subjek, BA, addmath n chemi.. nak mati asenye.. esk mmg ak demam tahap melampau la.. xpe dayah, nak cuti dh pon.. hui~ kuat3 !! hakikatnya, ak xleh cuti la beb 2 mggu tu.mggu fes, cuti, 2-4 jun 09.. ak ad kem latihan fasa III.. kat renaissance jugak.. n mggu 2nd, 8-12 jun, ak bertolak ke eagle park perlis utk pertandingan TKMA..  mmg xmau hampakan harapan fc2 kami, sbb mcm2 dah kami dpt, rasa terhutang budi yang amat.. tapi, malang bagi ak, masa tu agk mmg depressed ! ak tertekan. atr dua, ak dok pk sal result ak, mid year mmg ak dpt agk akn hancuss .. tapi, ak cuba pjk diri ak, utk wat da best.. n ternyata, sesampai ak kat sana, ak terkejut dgn budaya kat ctu.. ya allah, mai planet mn taw lako2 ni,, hebat sih !! sep2 dy, ya allah,, runtuh smgt ak.. mmg rasa rndh diri la.. ak dpt rasa ke tak adilan,, peserta kelantan mmg di anak tirikan,, yang ak plng xpuas hati, cg penginring dari kedah. huih ! mmg kuang ajaq la.. dh ke proses penilaian dy berdasarkan pidato=90%.. ak ni?? ak xreti berpidato ! dh ke tiap kali ak jd yang fes one, n yg blakang2 tu msti ready lebih dari ak, dy pakai pulak idea ak,, mmg ak hangin la.. mmg ak xtaruh harapan utk mng, lam erti kata len, ak mmg give up masa tu.. n bila diumumkan, ak gagal utk tempat pertama.. tapi timbul la isu, nape xde tmpat kedua dan ketiga?? ak dpt kesan, ad berlaku msalah masa tu, sbb ak tgk muka fc2 ak, nampak sgt dyorang sembunyikan sumtim dari ak.. dh kami mmg cam ank ayh dah, ak ty, nape?? ad prob ka?? dyorang jwb,, xde la.. dayah, kawan2 jgn risau.. jgn sedih.. sbb xmenang, sbb sy tahu, sbnrnya ad tempat utk kamu.. ak blurr gilak masa tu.. n last2 baru ak tahu yg dioarang mmg pilih kasih, xmau bg kelantan mng byk tempat.. n dats y malam tu xde pengumuman utk temat ke2 dan ke3.. AKU DIKALAHKAN JURI RUPENYE! * tu brite yang aku tahu, kalo salah, maaflah * yg tu mmg ak xleh trima.. tup2, esk lusa dh bk skul.. kesedihan ak utk ASAT mmg terbawa2 ke skul tanpa ak sedar.. tambah2 lagi bila dapat tahu result exam.. chemi ng addmath= fail !!! *mmg ak xmalu nak ngaku * ya allah~ fes tyme dalam hidup ak fail exam ! mmg ak sedih.. double la kot sedih ak.. n then, bermula lagi epsd hidup ak, yang mmg sgt2 urrgggghhhHHH!!!!!
ak terpikir sendiri.. ni ke nama tahun honeymoon??? sape yg blh honeymonn masa form 4 mmg ak tabik spring kat dy.. sbb aku langsung xdapat honeymoon masa aku form 4..

nak tahu citer selanjutnya sal ak??crita yang hampir ke akhir tahun 2009 bagi aku,,

TO BE CONTINUED !

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_