pErjuAngAnkU.bAru.bErmuLa :::

2009.. tahun ak form4.. ape akn jadi thn ni?? ak msh tertanya2.. n macam biasa, fes day utk lapor diri di asrama, ak kn pgi awl la.. utk pendaftaran form 1, n bezanya tahun ni, ak bertugas di bhgian bilik interaksi.. n ak diminta utk wat anncement lam 3 bahasa.. OMG~ camne nie??? hmmm~ maka pada pg tu gak la, ak g cari cg2,, BI n BA utk bantu ak translate teks.. n alhamdulillah~ berjalan dgn lancar~ bilik interaksi gak masa tu berfungsi sbg kaunter pertanyaan ! n bla3~ habis la pendaftaran.. sejurus selepas tu, ak pon g la tgk list dorm.. kn dorm mana agak2?? ternyata tahun ni, ak dok dorm F.. waaah~ ek eh !! kejap !! nama ak di katil number 2 ??? maknanya... ye. ak dah jadik ketua dorm.. mak ai !! lagi satu?? yang ni nak tolak mmg xleh beb. trima je la.. terkontang-kanting gak la aku.. masih ak egt, masa tu ad la ahli dorm ak yang demam.. adk f1.. nama ain adlina.. ak ni masalahnya ssh skit nak egt nama org. muka mmg ak egt...  n msa tu ak baru cyap mandi.. masuk2 dorm, ak tgk ad soram ibu lam dorm ak.. dy kate, dy mai tgk ank dy.. ain.. demam. ak pon, owh~ teruk ke? bakpo xoyk ko kak dyh dulu?? mana ain?? haha.. padahal ain dh kat dpn mata ak.. blh ak cari, cyap intai kat katil d lagi.. berat sggh !! malu kot masa tu.. haih. hmm.. kehidupan yang agak harmoni la kat dorm F.. rakan2 form 4 len,anis yana,ans fana, ten nabilah, ummu, alyaa rasyidah *PKD* n ntahla,, ak xegt dh sapo lagi~ haha.. suke sgt dok dorm tu.. cyap wat keceriaan sama2.. ak egt lagi, ak wat tanda seru besar2, ala2 tanda seru sunsilk tu,, wat hias dpn locker ! hik3.. tapi agk tensen la ak.. noe wat?? mggu fes ak g skul, balik tu mmg ase cam pening gilak la.. ak demam beb ! baru mggu fes.. xtahu la pulak form4 ni hidup bgni.. n kami, prefect form 4 ni, kna handle orientasi adk f1, utk skul la. sbb asrama punye exco asrama yang handle.. n ak bertindak sbg ktua la utk orientasi ni.. masih igt lagi, masa ajr adk2 nyanyi lagu selawat badriah n lagu skul.. haha.. macam la suara ak best sgt~ hui ! hmm.. n assembly fes kelolaan ak, apedaa punye mic ! mmg xleh blah la.. wat prangai.. hari tu ak bertugas baca doa, n mc lin sbg mc.. mic mmg prob sgt tahun tu.. ak pon tatau nape, boikot ak sbg KE ke ape hah?? hmmm~ n pada hari tersebut, ak mmg xleh tahan la.. dh ke ak tgh stress dgn mcm2 benda.. n ak mmg xleh tahan la.. baca doa pon xpakai mic, masa tu mmg ak dh menitiskan airmata dh.. xleh tahan beb ! n masa nyanyi lagu2 tu, ak mmg dah decide, abis je lagu, ak nak blah ke blkg medan! mc lin masa tu pgg tgn ak.. sabar dayah.. xdop gapo eh.. n even mudirah pon perasan ak nangis.. us wos cuba kawal keadaan... cg zul xde masa tu.. n sejurus habis tu, ak bsk kat mc lin, oe nak g blakang.. n dy xsempat wat pape, ak tros blah... kak fizah * KP tahun tu * ikt ak.. terharu kot.. dy pujuk ak.. dy kate,, xpe la.. dats not ur fault dayah.. xpe k.. hmm~ kejap tu, mic dh oke, sbb cg zul dah sampai.. n mmg malu cket la.. masa post mortem *dulu mmg lepas tiap2 assembly tros ad post mortem* tu, ak perasan, kak azma cuba pujuk ak gak,, dy puji assembly.. thanx kpd KP n PKP.. da best la.. 
one day, sep2 ni dok kalut, mc lin dpt offer KISAS.. byk kot jwtn dy kat skul.. KE dcplin prefect, xco dcplin asrama,, lam krs.. adoyai, mmg semua org kalo blh xnak lepaskan dy pgi.. tapi, tu hak dy, dan dy pegi ke KISAS... maka ilamlah soram kawan prefect...
huhu~ n ada satu lagi pristiwa sadis.. hari tu, ak tggl kejap je buku addmate ng kalkulator ak kt kusi batu dkt water cooler,, ak masuk klas 4US *dpn tu je * tgk2, buku ak ilang, ng kalkulator skali beb ! hadoi~ mmg big problem kot ! ak cari punye cari mmg xjumpe.. alahai~ lame ak cari.. dua tiga hari mmg xjmpe.. sedih la.. n tibalah satu hari, 9 febr 2009.. ak dok ng amnah kat kusi batu blakam kls 4UK *kelas aku la 4UK* .. dpn tgga PSS... ak mmg tertekan gilakk masa tu, ak dok nangis..ehehe.. masa tu baru lepas makan... n dtg la soram hamba allah ni, * ak xegt sape* dy cakap, kak azma nak jumpa ak kat bilik waden lepas maghrib.. n ak pon tgk jam,, lam bbrapa mnt jap ag.. cube utk bertenang.. haha.. cuba utk stop crying.. ye la,, xkan la ak nak g ngadap dy dgn airmata?? hmm.. n amnah ty, nak am tmn ke?? eh, xpe la.. oe g sdiri.. xpo2.. and ak pon g la.. lam perjalanan tu baru terfikir,, eh, bakpo eh kak azma pggl?? ad gapo?? mmg ak blurr masa tu.. n masa ak sampai, kat dalam tu ad kak azma n kak wani.. kak ilah pon ad gak, tp kejap je.. bila ak masuk,, kak azma pggl ak dkt dy.. eh..ni bakpo?? dayah ad prob ka?? ya allah~ soklan fes kot.. ak pon, yang mmg tgh stress gilak masa tu bercucuran la balik airmata ak.. uwaaa dpn dy.. adoyai~ n lepas tu, kak azma slow talk ng ak.. dy ckp, dyh.. kak azma nak gtau bnda ni.. hmm..mula2, kak azma nak dyh baca ayt kursi.. then, baca ayt sribu dinar.. and ak baca.. tenang cket, kak azma pon ckp.. dyh.. malam ni tukar dorm ek.. wat???? heran gak ak.. nak tukar dorm g dorm mn??? dy pon ckp, masuk dorm Z..teman tikah.. wat?????? mane ak x terkejut.. maka skali lagi ak nangis.. ya allah.. lam esak ak, ak ty kak azma.. bakpo plih oe?? oe xsey... dy pon ckp.. kak azma xsey oyk bakpo plh dyh, tp kak azma nak oyk bakpo kak azma xpilih hop len.. sapo lagi dyh?? dy pon bla3... n ak hy mampu dgr.. n then, ak blh trima slow.. bila tkr dorm?? malam ni blh?? esk la.. xready la mlm ni.. oke.. esk ek.. nnti kak azma tlg dyh pndh..urm, ke nk dok dorm mn?? kak azma xkesah lao dyh nak dok asrama lama.. tak2...xpo la.. oe dok ctu.. oke.. esk ekk.. hmm.. ya allah~ tak pernah ak duga ak akn dilantik utk ganti tmpat mc lin !! exco dcplin?? penolng kak azma??? eip, dayah.. oe ad kalkulator lbh.. nak?? pnjm la dul, amik tros xpe.. xgune pon.. ttbe kak wani bg ag hot offer ! oke.. tq =) n malam tu, ak xoyk ko sapo2 pon yg tu ialah last night ak sbg KD dorm F.. sedih pon ad... sob3~ bila ak gtau kat kwn2,, semuanya wish congrate.. congrate ape kawan?? ni maksd amnh ak bertambah.. harap2 ak mmpu ! n spt yang djjnikan, malam itu.. 10 febr 2009.. tarikh yang pntg sgt2 bagi ak.. kak azma la yg tlg annce, ahli dorm F mlm ni ad metim.. n masuk lam dorm, semua pakat tggu ak start metim.. tapi, ak ckp, jap ea. kita tggu sum1.. tapi masa tu dh ad yang blh agk... n bila kak azma sampai, mmg 50% dah blh agk.. n then, kak azma lah yg gtau semua, yg ak kn pndh dorm.. n belaku la pelantikan KD baru,, jatuh ke alyaa rasyidah la, sbb dy PKD ak.. and, berpndahlah ak malam tu.. masuk dorm baru.. n ak smkn xtaw ape akn jd ke hari2 depan ak..
 korang nak tahu?? tggu n truskan baca kisah ak =)

TO BE CONTINUED AGAIN ~ 

lalalala

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_