tahUn itU ~

sian kat korang kan?? hehe~ oke... meh ak sambung citer~ *dok bajet org2 suka baca post aku.kui3~*

oke~ then, malam tu di umumkan la pimpinan tahun hadapan, dan mereka2 ialah ::::

majlis tertinngi :::

presiden ::: nur amnah duniya
naib presiden ::: nurul sakinah yaacob
setiausaha ::: aira afiqa ahmad sukery
naib setiausaha ::: wan fathiah nasuha wan nudri
bendahari ::: nur farah syazwani mohd zurhan

ketua2 lajnah ::::

usrah ::: aini tasnim zainal abidin
masjid ::: nur amirah zahidah azmin
tamrin ::: wan nur aqilah abdullah
ekonomi ::: siti nur athirah ahmad bakhiar
kebajikan ::: siti faizah nasir
penerbitan & penerangan ::: nabilah harun
perhubungan ::: nor hidayah md shukri

dan ternyata, aku adalah salah sorang.. ya allah~ moga aku dapat jalankan amanah dgn baek !

dinner next ialah dinner prefect... fuhh.. saat2 yang paling mendebarkan~ dan pada tarikh 21 OKT 09 ustazah karimah umumkan KP dan PKP sesi 2011.. dan alhamdulillah~ aku bukan KP itu, tapi PKP itu aku.. kui3~ ak suka sgt sbb terlepas dari tugas sbg KP.. haha.. ah?? KP sape?? aliya shukri.. maka dua org anak shukri telah menjadi KP dan PKP SMKANL.. haha.. adk bradik ka?? haha.. tapi malangnya hari tu aya xleh join dinner, sbb dy ad kem intan terpilih~ act, aya yang ketua utk majlis dinner prefect.. n nak dekat2 habis tu, aya sampai~ OMG~ dan kami pun tepuk.. blurr dy.. kui3~ sep2 ni wish congrate n gtau dy.. terkejut la dy.. huhu~ ye la, sape xterkejut kalo dpt post tertinngi as a student kan?? hmm~ smg kami blh wat keje baek2 bersama2.. satu hal spesel ttg aliya ni, dy sebijik cam kak ezma.. i mean, cara dy.. aya ni soram yang lembut~ tapi sure la ada tegasnya.. salute ^^

n nak citer pulak sal xco asrama.. mmg agk bermasalah bagi tahun tu utk cari PKA.. penim gak la kak ana... byk kali metim, cdg dy tu, cadang dy ni, yang len xde prob, just masalah kat PKA je..utk assistant ak xde prob, sbb kak azma dah ada calon.. dan bila disebut nama nurhamizah nurdin, ak rasa mmg dy la yg paling layak utk pgg post tu.. and stuju la kak azma ! dan utk PKA, mmg ak pon tmpg pening jugak.. sian kak ana masa tu.. and ada la berlaku sdkt, ye la.. biala yang tu, biar jadi rahsia 3 insan~ lalala... haha.. pagi yang akn wat apresiasi pon masih terpenim sal PKA.. susah2... siyes eh.. and disebabkan dah malam tu pon yang nak serah tugas, tawakkal je la.. n seminggu dua sblm tu, mmg kami dah agk bz.. sbb tu majlis apresiasi dan penyerahan tugas.. so, byk hal yang kena titik beratkan.. majlis yang paling berprestij kat asrama naim.. so, kn bungkus2 hadiah utk ketua2 dorm, ad anugerah utk pelajar2, ad gak ole2 utk semua penghuni asrama * makhluk halus xkire ye,,ooaappss !! * dan macam2 lagi la.. n yang paling best, ustaz rosli, da best ketua waden ever, bagi chance kat kami, pilih hadiah utk xco~ so, kami decide, nak jubah~ lalala.. haha.. ustaz tanya, nak gano, n kami mmg dh pakat awl2, kami nak bli sendiri.. ustaz kasi duet hik3.. n tak silap aku, 17 OKT kami pon segerombolan xco menuju ke KB MALL.. jalan kaki weyh~ haha.. duit ustaz bagi rm80 soram.. banyak la jugak, so kalo harga jubah tu lebih, tambah sendiri la ye~ haha.. n punyalah meriah butik2 kat kbmall ptg tu~ haha.. masing2 pening, xtaw nak pilih yang mana.. aduhai~ ye la. mana nak pilih saiz lagi kan? actually malam tu ada jamuan dorm~ n menu kat dorm z ialah ayam bakar.. wey~ kul 6 masih kat kbmall, sape nak bakar ayam?? nasib baek la bkn semua yang pgi~ n kami pon dok ase dh, akn balik lewat, so tepon ustaz li, gtau yang xco masuk lewat ostel..kui3~ ustaz mmg bek hati~ beres la.. n balik2, nasib bek dah abis bakar, upe2nye, xco2 yang tggl dibantu oleh kakak2 dan abg2 dmas bakar ayam.. diorang xharap kitorang nak guna tempat utk bbq tu.. haha.. bagus jugak, xkene bakr sendiri kui3~ n balik2 tu rushim la hias2 dorm n so on~ haha.. dah puas hati sbb dah dpt jubah satu sorang~ lalalala ~
n 22 OKT, a.k.a sehari selepas dinner prefect, apresiasi pulak~ bla3.. sampai la kat pengumuman utk xco baru~ mmg, ada perubahan org last minute.. agk terkejut la,, sbb ad gak, mmg ak pon tatau camne blh jadi.. sorry kpd yang terlibat.. maka yang dipilih malam tu ialah :::

ketua asrama ::: fazlina ismail
pen. ketua asrama ::: nurul sakinah yaacob
setiausaha ::: nur atikah adnan
xco dcplin ::: nor hidayah md. shukri & nurhamizah nurdin
xco interaksi ::: siti nur athirah ahmad bakhiar & mahfuzah junos
xco keceriaan ::: zarihhana zakaria & wan norfatin
xco makanan ::: nur syuhadah zainuddin & fatin syamimi imran
xco tugasan khas ::: wan nur aqilah abdullah
xco akademik ::: aini tasnim zainal abidin & nur hazwani mohd nasir
xco kesihatan ::: nur farah syazwani mohd zurhan & nur hazimah abd razak
xco sukan & kebudayaan ::: faten nadia abdullah & siti zulaika mohd rosly
xco kerohanian ::: nur amnah duniya & aira afiqa ahmad sukery

tu la partner2 aku utk next year.. ak?? ketua la thn depan, nek pangkat~ tak tahu la lagi camne.. ak pon xkenal baik lagi ng mizah masa tu.. so, ak xtaw, really2 hope, ak blh cooperate dgn dy..

agak2, selesai la sudah utk debaran2 tahun 2011.. n 3 NOV, ujian akhir tahun start..
bla3~

actually, ak mmg takut nak tahu kelas ak utk tahun depan.. ak sure, mmg trn kelas la.. noe wat?? ak mmg dah ready utk kelas 5UU, siyes eh ak takot ! n lam cuti, bila result diumumkan, alhamdulillah~ xde la teruk sgt.. ak turun kelas, p setakat 5US je.. n lebih shok lagi, ramai gilak pimpinan badar dok kelas tu.. kui3~
sape? aku, kinah, amnah, tirah, farah~ haha.. mmg xsangka la..
n lam cuti  f4 ke f5 ni, mmg ad la metim, plg xtifnye badar la.. n amnah utarakan cdgn utk bg panggilan baru, iaitu saff pimpinan badar * SPB* and one more utk ajk masjid, am nak pggil ahli tanzif masjid *ATM* .. satu lagi, am nak tukar gelaran presiden kpd amirah.. gitu la..


n atr cuti tu, mmg ak rasa pendek gilak la masa.. sbb penuh ng metim, mcm ak gtau tadi la.. bkn stakat badar, xco pon same~ and mana aku nak ssn masa nak draft perancangan thn2 depan, perancangan ataupun target pribadi ak sbg PKP, sbg ketua xco dcplin asrama, perancangan lajnah... nasib bek, hanya 3 jawatan tu saje yang melekat  kat ak utk 2011... n ak gak nak la plan n cover study ak kan?? xkan la nak berada di takuk lama~ n paling lucu, utk xco dcplin, ada metim tu, kak ina mntak siapkan perancangan xco msg2 hari tu jugak.. ak pon ngadap ng mizah, bkk fail dulu, baddi dok blurr ng dy.. so, ak pon decide, kita amik plan last year je la.. kui3~ haha.. dah stuju tu, ak fix skit2 je la utk next year~ n xco dcplin la yg mula2 siap perancangan.. haha.. go3~ dayah & mizah.. hahaha.. n aku amik masa tu jgk la xplain kat mizah sal perancangan2 tu..
n ada one day tu, ustaz li pggl utk ssn dorm.. ak xley g sbb ak demam hari tu... bila ak tahu, ak agk terkejut sbb ak sedorm ng mizah.. mane blh beb ! ssh la xco len nnti, tapi ape ak nak buat, sbb semua dah printed ! hadoi~ ak xde masalah, lagi senang kot keje ak kalo sedorm ng penolong kan?? tapi, ak just risau kat xco len la, sbb hal2 dcplin ni xsemua xco yang btl2 paham,hakikat la tu, sbb dak2 ostel ni masalah dyorang pelbagai.. tapi, xpe la, sbb kebetulan pulak kak ina yang dok dorm satu lagi.. so, xpe la.. KA wat decision.. hmm~ just wait n see la camne.. kan?? ak mmg xkesah~ huhu~

n gitu la akhirnya tahun 2009.. tahun ak lakar sejarah terbanyak kat naim.. suka duka sweet sour, semua ada.. n masih takut utk tahun depan, tahun ak akn hadapi SPM ! ntah macam mana agaknya kan?? n 2009, lam kenangan,, macam2 ak dah rasa.. dikutuk, dihina, disanjung.. dah rasa jadi ketua, jadi penolong, jadi stiausaha.. ahli biasa.. setahun mmg ckp mengajar ak utk mainkan peranan terbaik utk post2 ak pnh pgg... n menunggu kehadiran tahun dpan~ wallahu a'lam pe akn jadi~

BERSAMBUNG LAGI ~

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_