sumtim to share ::::

readers !!
oke. ape kabar semua?? yang kat blakang tu oke ke?? *err,,,perlu k?? * hmm.. hari ni kite nak citer sal satu lagi bnda yang membawa kepada kesumbatan di kepala ini.. ya allah... bila la semua ni nak berakhir??? hmm. kemarin2 dapat jemputan dari pihak uitm,, utk hadiri satu seminar, yang aku sendiri tak tahu untuk apakah ia dilakukan.. so then,, pergi je lah, dgn bawa bersama beberapa dokumen basic keperluan masa kini,, salinan2 ic ak,, parents,, srt beranak, slip spm.. tu shj... then, dgn kebingungannya dan tidak tahu ape2,, pergilah aku ke dewan gelanggang seni kota bharu utk hadiri seminar tu.. dh la kena pgi dgn ibu atau ayah.. so then, ak pgi dgn my mom la.. abh xde,, dy keje.. huhu~~ 

bila dah lalui seminar tu,, baru la tahu ape tujuan dy.. secara ayat kasarnya boleh la kalo nak gtau yang seminar tu act utk tarik pelajar2 utk masuk ke satu kolej.. paham x? oke, let me xplain...

sero hino nak tulis hopni,, peserta2 seminar tu act dari kalangan org2 yang berisiko gagal dpt tawaran masuk U.. sob3~~ di situ, dy xplain kita ttg halatuju selepas ni,, in case kalo permohonan UPU gagal. *nauzubillah* diterangkan pasal peluang2 itu dan ini.. maksudnya,, kalo kita ke politeknik macammana,, kalo kita matrik camne,, stpm,, ILK etc lah ! disebabkan seminar ni anjuran uitm,, so, fosure la dy kempen uitm kan? haha.. xkesah la, sbb kite tahu, uitm pon mmg bagos.. n then, yg main point dy ialah utk dedahkan kat kami2 bahawa, klao xdapat masuk ke uitm,, isi satu permohonan lepas tu, confirm2 dapat ! so,, apekah permohonan tersebut?? xcited gilerr dh ak nak tahu kan.. haha.. dy pon kate la.. nama bnda tu kolej alor gajah ape entah.. act kolej ni ialah satu kolej bersekutu dgn uitm.. silibus belajar,, xm paper,, result,, n even diploma yang kita dapat lepas abis study pon dari uitm.. kolej ni just tempat utk belajar je.. graduate pon skali ng student2 uitm.. kiranya lepas abes study ni,, akn bergelar graduan uitm la jugak.. dan yang menarik laginya,, dy mmg akn dpat keje sebaik shj abes study ! keje kat satu hotel kat melaka,, a'famosa ape entah ! gtu la. itulah yang diterangkan tadi.. so then,, nampak cam oke je kan, yuran dy pon same cam uitm punye, maksudnya walopon nama dy kolej,, tapi xsemahal kolej2 len la.. berpatutan la... n menarik lagi,, dy bila abes blaja,, dy akn dpt sijil kemahiran malaysia *kalo xsilap* sijil ni la yang membantu kita nak apply keje jap g.. lgpon,, kita mmg akn dpt keje,, p kalo xnak keje kat a'famosa resort tu pon,, oke je, dy xde kontrak.. chow je tros !! haha.. cam menarik gilerr je bnda ni.. n tadi,, kita boleh apply tros taw.. n kalo kita bayar rm30 tadi,, kita akn dapat tros surat tawaran masuk n surat jaminan dapat keje kat a'famosa tu.. tapi yang takleh blahnya ialah.. jeng3~~~ kena daftar mggu depan la beb !!! terkejut ak! hui~~~ khamis, jumaat sabtu mggu dpn kena daftar,, kalo nak mntak postpone daftar pon oke,, tapi just seminggu je la.. so then, letih ak mk td,, nak bayar k xsey??? g beratur dh benna nak bayar,, pgak,, undur balik,, xsey plop ase ! kalo g,, daftar,, bayar rm2ribu,, then tros masuk kelas, sbb dy ade sediakan beberapa kelas khas,, blaja komptr,, pengurusan hotel n pejabat,, etc2.. ya allah~~ smoga keputusan ak wat ni xsalah ! borang permohonan dah antar pon,, cume xtahu la. cam blurr pon ade gak ! so,, taktahu lah! tolongla!! nak wat gano eh???? uwaaaaaaAAAA~~ skang ni, ak xtahu nak wat camne.. perlukan seseorang yang arif.. istikharah.. ya allah~~ berilah petunjukmu mane yg terbaek buat aku!!! sungguh ni,, xtahu nak wat gano~~

n then, baru check unikl punye result,, oke, layak utk temuduga.. yang takbestnya ialah,, dy wat kat selangor la beb !! jumaat depan ! so then,, gano ni???? should i go for it??????

* mode :::::: blurr amat *

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_