hari guru_part3

then.. lets go through guru2 kat SMKA NAIM LILBANAT~
da best teachers ever ah!!!
pringggg~~ *bunyi tabik spring, ekekekeke~ *

nak stat ng cg2 masa lower ah..

BM :::: pn tuan nas, cikgu zakaria hamat, cikgu azlina lajim, 
BI :::: tc. wan rosnah, tc. nadihhani, tc fauziah
BA ::: ust. halim, ust. wan osman
MT :::: tc zuriyana, sir asmadi, sir zack
SN :::: tc rosmayati, tc rohani, tc katijah
SEJ :::: cg tuan jah. cg jailani, cg azizam
GEO ::: cg mohd zin
KHB :::: cg azizah, cg hanim, cg samihah
PAI :::: us. hang tuah, us hussin

cikgu,, terima kasih.. ajar bnda2 baru di sekolah menengah.. terutamanya cg2 masa tingkatan 1.. terkesima sebenarnya,, bila tengok cg2 di naim, semuanya baek2 belaka.. cg2 umpama ibubapa.. ya.. itulah yang saya rasa.. malah, cg lebih kepada teman kami... dan cikgu, alhamdulillah.. saya sembahkan 9A PMR.. bukan utk sesiapa. tapi utk cg2 semua.. cg.. semoga penat lelah cg mengajar saya selama ini terbayar ya.. walaupon hanya ini hadiah kecil yang mampu saya sembahkan.. walaupun sedia arif, tak mungkin mampu membalas selautan kasih dan kesabaran cg mendidik saya... terimakasih cikgu!!!


and mempersembahkan cg2 masa upper form~

BM ::: cg noona,, cg zakaria
BI ::::::  sir radzemi, tg zurinal
BAT ::::: ustzh shadiah, ust sayyidi
MT :::: sir letfy
MM ::::: tc zahinah
CHEMI ::::: tc zuriyana. tc rafidah
BIO ::::: tc rosmayati. tc wan rohani
PHY :::: tc aniza
SEJ ::::: cg azimah, cg azizam
QS :::: us rosli, us syed ali
SYA :::: ustzh afifah, ust mat yunan

ya allah.. huhu~~ cikgu,, anak muridmu ingin memohon sejuta kemaafan.. takmampu lagi mempersembahkan sebuah kejayaan dalam spm, cikgu. terkecundang di tengah jalan.. terleka di persimpangan..  dan menghampakan semua orang lagaknya.. dah banyak menyakiti hati cikgu2 rasanya.. cg mesti kenal saya sebab selalu tdur lam kelas kan? huhu. xpadan dgn baju biru.. dah tu,, masa f4,, selalu je xde lam kelas.. huhu~ maaf cg.. bukan sengaja.. taktahu cg percaya atau tak,, dalam kelas, xpernah pun niat nak tdo.. tak. tambahtambah lagi utk subjek mate, same ah subjek2 sains. tapi mata ni?? ya allah.. kadangkadang,, pelik je bunyinya bila cg panggil nama,, hidayah!!! terfikir,, eh, bakpo?? ruparupanya empunya diri pon xsedar diri terlena dalam kelas! maaf cg! serius! cg mana2 pun, takde maka nanya tdo dalam kelas sbb xhormatkan cg.. xpernah memilih utk tdo dalam kelas sesape pon... takpernah cg.. tapi, ya allah. tuhan je tahu rasa sedih bila tertidur dalam kelas.. tapi sy tahu,, hati cg lagu sedh kan bila murid tdo lam kelas?? maaf cg..

sir letfy,, tc zahinah... seriusly,, malu dgn sir, tc.. mate?? taktahu kenapa dan mengapa, jadik xleh catch up sejak f4... taktahu. mgkin terlalu sibuk dgn kerja len, dan kena pulak saya yg jenis taktahu bagi masa.. down. mode math oke la lagi.. addmath! so sorry sir~~ sobs.. xleh go on till now! nape la.. sorry sir~ mntak maaf bebanyak! latihan tak siap.. exam xpayah cakap.. sir, tahu tak nape latihan sy xsiap?? sbb xpaham nak buat,, bila dah fed up, masa siket je nk cyapkan semuanya,, satu soalan, tgk,, nengung dulu,, lima mint pk saje,, nak buatnya pulak?? lastlast,, bek wat keje len dulu,, leh cyap.. bila buat,, tgk2.. dah lewat malam.. nak tdo jugak.. pagi esok, bila pgi skul,, ngantuk.. sbb ape?? tdo lewat.. awl2 masa ni wat keje len.. jarang sekali masa prep 100% boleh guna wat homework.. ade2 je keje kena buat.. then, wat homework bila masuk dorm. tiap2 satu sujbk take tyme nak buat. and ofkos, mate ialah pilihan last kalo nak buat keje. sbb ape? kononkononnya nak catch up ng masa.. ya allah. pe ak dh buat?? last2, result SPM?? addmath boleh C+.. mode math?? alhamdulillah,, tc,, sy dapat A... =D

same goes to subjek2 sains.. kecundang! sekali nak buat, sekali tu la kena bukak buku revision. cari2,, tyme jumpa, happy sgt2.. tyme tak jumpa, geram je nak tdo tros! dua tiga kali belek, baru jumpa,, dua tiga kali baca, baru paham.. panjangnya masa nak ambk kn siapkan satu2 homework.. masa pulakk,, cepatnya berlalu~~ huhu~~ maaf cg! hanya mampu hadiahkan gred C+ utk subjek2 sains tolak fizik yang dapat B.. sorry tc!

sejarah... cg azizam.. maaf cg.. terlau byk rasanya dibelai mimpi masa sejarah.. mntak maaf!!!!! dan mntak maaf,, takpernah rasanya bagi cg tgk paper sejarah saya bergred A.. A- pon takpernah,.. apatah lagi A+ .. maaf cg!

bahasa arab.. ust, ustzh.. sedih sgt.. taktahu nape,, subjek yg biasanya conquer dapat A tapi dapat B+ spm.. maaf.. 'asifni jiddan =(
mgkin tak cukop keras usaha masa nak exam dulu..
'asifni marratan uhkra..

syariah.. same ah nasib ng bahasa arab. taktahu kenapa.. maaf! tu je mmpu gtau. naseb bek QS dpt A.. pape pon ust,, ustzh.. bahasa arab,, quran sunnah, syariah. walpon sy tak mampu capai A+ dalam SPM,, sy cuba capai gred tertinggi dalam kehidupan seharian ust,, ustzh,. sy jji, sy cuba sedaya upaya.. iringi sy dgn doa..

taklupa kepada ibu shafiah,, mama hasiah. ibu, terlalu byk pertolongan ibu.. esp ko sep2 ganah naim..huhu~~ mekasih ibu. mama.. terima kasih.. byk dedahkan dan kongsi ilmu pengetahuan, pengalaman kepada kami.. sgt terkesan dgn pemergian kalian dari bumi naim..

ummi,, terimakasih.. atas semua kepercayaan sepanjg sy jadik prefect.. ats semua penghargaan yg ummi bagi. dan ats segalagalanya..

cg norsilawati.. mntak maaf banyak2 cg.. mgkn ada kalanya terlalu lantang sy menolak usul2 cg utk sy cemerlang dalam pelajaran.. mgkin terlalu byk nasihat dari cg yang saya abaikan.. maaf cg. doakan saya =)

us. rosli,, ust kamel,,
terimakasih byk ust.. ats kepercayaan tk galas amanah sbg xco dcplin.. ketua lajnah badar.. ats kepercayaan melakukan itu dan ini di asrama. ats semua kepercayaan dan penghargaan... dorongan dan sokongan,, motivasi, nasihat,, cerita hidup dari ustaz2.. ats segalagalanya ust!

lastly utk semua pendidik naim...

cg2..
mohon sejuta kemaafan sekali lagi.. mohon maf kerana tak mampu galas tanggungjawab sebagai seorang murid yang benarbenar bersungguhsungguh menuntut ilmu masa di sekolah. maaf cg.. maaf utk semuanya. andaipernah hati cg terguris dgn insan bernama nor hidayah md. shukri,, rendah hati saya memohon ampun dari cg2.. 

cg2,,
doakan saya.. berjaya dunia akhirat.. saya benar2 harapkan doa restu cg mengiringi tiap langkah saya..

'ala kulli haal,,

syukran kathir...
jazakumullah khairan kathira...


Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_