hari guru_part2

cikgu.ustaz.ustazah.teacher.sir master.
selamat hari guru.. 
takpe ah kan, kalo lewat dikit.. hehe..

specially dedicated kepada semua cikgucikgu saya... sejak dari tadika.. cg tadika kemas tanjung chat, dulu kini dan selamanya.. cikgu dah... terima kasih cikgu,, ajar dayah ngeja.. mengira.. kenal ape itu huruf kecil, huruf besar.... ingat lagi, masa hari cikgu dah ajar pasal huruf kecil, huruf besar,, cikgu tanya, macammana huruf kecil dan besar?? sape tahu meh tulis kat whiteboard.. dgn yakin pegi tulis kat whiteboard camni,,

A    A

hahak... sehabis kecik ak buat huruf yang satu lagi,, adush!! cikgu pon kate,, eish,, bukan gitu dayah.. oke murid2 and bla3.. so, hari tu, tahulah bahwa,, huruf besar dak kecil tu ape sebenarnya~~
terima kasih cg! kalo nak citer semua citer masa tadika takabes! huhu~~

then, terima kasih jugak kepada cikgucikgu sekolah rendah.. SK Ismail Petra 1,, bonda,, cg noriza,, cg haji... cg roshaniza,, tc azmany~~ semualah! *maaf andai tak tersebut nama cikgu,, dalam hati tetap utuh ingatan kepada ckgu2 =) *

paling igt,, cikgu haji.. laki.. ajar mate masa ak darjah dua.. masa tu sekolah sesi petang.. masa mate, biasanya, awl dan akhir.. bila masuk bab bahagi,, aduh!! takreti ah nak bahagi camne!! so, guna lah alasan, salinsalin soalan lam buku,, then,, cikgu,, nak pegi smayang asar!! alasan kukuh,, nak pegi smayang,, haha.. samapi cikgu dah tahu taktik ak,, cg pon kate,, eish, wat siap dulu,, baru boleh pgi smayang! allamak!!! buat ah bahagi.. terseksanya jawab mate!!! then, wat alaala kadar,, ckgu,, siap!! saya g smaye deh?? *bajet dh byk salah, takot cg rotan! * haha.. lamalama,, reti ah nak bahagi.. xde dah guna alasan nak pegi smayang,, cyap pegi tggu lagi cg raik buku,, tggu cg letak bntang1.. hehe.. sengih lebar semacam!
and masih kisah mate lagi,,
cg jiga!
satusatunya cg yang beraniberaninya rotan aku.. tiga kali! aduuuhHHH.. sakit ah!! malu takpayah cakap ah! sebab?? tak egt sifir 3. HAHAHA... sebab kena rotan ptg tu,, balik umah, hafal semua sifir.. sampai sifir 12 pon egt! hikhikhik~~
then,
igt jugak ah,, masa darjah 3 jugak la rasanya.. masa tu masa BI.. aku dgr, cikgu tanya,, sape tahu camne nak eja apple.. dengan rakusnya ak angkat tgn,, saye cg!! cikgu pon kate, oke. eja..

 A.P.P.L.E      apple!

 hah? sekali lagi,, ulang~~

A.P.P.L.E      apple!

tak.. eja PINEAPPLE..

aduh! ape ke bnda cg sebut tu! siyes taknangkap masa tu!! aku pon, nak cover malu,,
dok eja la apple sampai ah cg kate,, gni lah,, awk pgi tulis kat blackboard! 

kantoi~~~~
aku pon tulis,, kecik je, kat centre blackboard,,

APPLE

haha
cikgu pon kate.. tak.. gni..

PINEAPPLE!

aih,, ade ke bnda nama cenggitu???
then balik umah, bukak dictionary,, cari ah,, owh~~~ nanas upenye~~ haha



cikgu,,
tengoklah.. betapa naifnya saya.. tapi lastlast, hasil didikan cikgu2.. dapat gak,, 5A UPSR..
jasa cikgu2 saya kenang sampai bilabila =)
terima kasih cikgu!!!

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_