MDS

hey all^^

nak share siket sal orentasi.. ato panggil sini MDS *minggu destini siswa* awat siswa je?? siswi takyah eh?? wahaha.. hmm.. penat ah fosure.. seminggu! pakaian, mesti tudung biasa, 3segi, xleh angkat tepi, xleh belit2,, etcetc,, xleh pakai tdg ariani,, dan hanya tdg segi tiga dibenarkan.. wajib bertudung,, freehair tak layan oke! berkasut,, baju kurung, takleh kain belah2,, berstokin all da tyme, smayang jemaah lima waktu. kol 5 dah gerak ke Pusat Hidayah *PH*.. beratur dua line only,, jalan ah, dekat la dua ke tiga kilometer kolej redang ke PH! jalan, lari, jalan, lari. kasut ak yang baru beli ngamngam seminggu! dah rosak beb! mmg aku beli kasut tu utk MDS pon! haha..
then, aktiviti best ah! ngantuk pkara biasa ah.. malam kol 11 abes slot rasmi,, tambah taklimat esok,, announce org2 yg tertggl barang,, supper, kol 12 baru sampai bilik,, kol 12.30 paling awl tdo.. kol 4 dh kena bgn, mandi,, *xcept kalo ko xnak mandi ah,* 4.30 kumpul kat court futsal, untuk kumpul, then gerak ke PH. bla3~~ malam baru balik bilik lagi.. sukan,, LDK,, semua ah.
BEST! 
xla teruk sgt.. kak2 n abg2 OC *orientation comitee* bek2 je.. kdg2 kna marah biasa ah,. sbb lambat.. p siswi oke je,, bagos.. part paling takleh blah bila ada yang potong line masa beratur nak pgi DA *dewan aspirasi* utk talk.. sbb DA tak muat utk tampung 1000++ siswa+siswi baru, so yang tak muat tu kena dok luar.. panas.. walopon tepi pantai, p panas giler~ yang kat dalam DA pulak, cam dok lam freezer! sejuk giler! kak OC kate final exam kat situ, mati kot dalam tu 3jam! haha..hmm~ sepanjang MDS, common place, DA, PH n kolej je lah.. yg len, tak xplore ag.. hari last MDS varu round kolej.

UITM dungun ni resort campus.. depan pagar korang akan nampak pantai,, kat tengah, jalan dari kolej ak, redang ke PH n bilik2 kuliah ada tasik.. kat pagar belakang pon ade taman rekreasi, tasik sura.. and kat belakang kolej ada bukit! mmg kenderaan ke kuliah kat sini sama ada jalan kaki takpon korang leh beli beskal! bas xdisediakan,, dats all.. nnti sem3 baru leh mntak bawak moto,, sem5 ke 6 baru leh bawak kete.. tu pon nak dpt kelulusan ssh kot! sini zon hijau! haha.. best ah! lawa giler! so, sesape yang nak picnic ng I jom ah, kita kelah kat pantai, hahaa..

rektor pon baek giler,, semua oke ah! setakat ni baek2 saje~

n then, my fes lecture today.. ng miss sharbana.. lecture kat dapur,, HTC112,, masak2.. utk part 1, western n pastry.. so, jap g leh amik order utk masak ah.. haha.. insyaallah~ sem depan , len pulak..
nice je.. sepatutnya 6 jam kelas, tapi kejap je hari ni sbb kami xde uniform ag.. korang nak tahu?? kos ak kan,, HM112, food service ni,, bawah hotel management, kos semua utk baju & utensils saje dh RM400++ .. takmasuk textbook yang seratus++ sebuah lagi! adush! hmm~ gtu ah..

then, pe lagi nak citer??

roomate? sorang ganu, waa, n sorang ag org KL,, dina.. kami semua kos len2.. so, bilik kuliah ak yang paling jauh,, dekat kolej pantai *sbb sini ad 3tmpat kolej, ak yang tasik punya, ad kolej kat pantai dan bukit* n kat hotel! jaoh2~ hmm~ kurus ah ak jap g! haha..

kalo nak pgi outing, blh nek van kunyit, *bas sekolah pndek yang kale kuning tu * tu uitm punye ah.. pgi bandar, n balik pon blh gune bnda tu.. tambang RM1.50. kalo ptg punye RM2.. so, ak dh pgi dh try camne asenya nek van tu, haha.. menyusur pantai masa balik.. best2! hehe..

then, ape lagi ea??? xde dh kot.. so, setakat ni je lah coretan fes sepanjang bergelar siswi. haha..
see ya..
n doakan ak berjaya ye!! doakan yang terbaek buat ak..

PMC~

salam 'alaikum ^^

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_