ni hao??

huahh~~
 hello dunia!
hai.. lame xberblogging nih.. pe kaba mr blog?? sehatkah kamu?? terabai ye?? haha.. mmg ak buat kamu utk diabaikan pon . ngee~~ 

nway,, penat lah.. keje ak tdo je,, sbb ape?? sbb penat. haha.. tak lah. mmg tdo, tapi kelas xponteng ye.. keje siap ye.. cuma nak study masih xleh 100% concentrate, sbb xde buku.. 
NAK BUKU!!!! 
just got da book,, jap g nak g ambik. essential of food hygiene! 
yes. 
akhinya. setelah lama ak cari akhirnya ku temui!! little bit frust, sbb g cari buku CSC kat koop tapi dh xde.. hmm~~ buku ape lagi?? 
xde. ckp lah yg tu dulu,, CTU ng BEL je xbeli lagi,,
 BEL lecturer pon maseh xketemu lagi gerangannya,, next week kot~~
 and,, yg len, kelas dh berjalan lancar,, 
alhamdulillah..

walopon sedikit kecewa dgn kelas kitchen mggu ni,, double sadness kot! dh la masak xjadi seperti yg diidamkan,, mggu ni tajuk breakfast. so, kena masak 5 jenis teur,, omelet, sunny side up, over easy, half boiled, scrambled,poached egg, then ada jugak pancake,, french toast,, pe lagi eh?? lupa dh,, yg paling sdh ialah bila omelet ak xleh nak fold,, MELEKAT KAT KUALI!! huh!! geram betol! habes hangus spatula miss punye! haha.. gile penat kelas kitchen!! dh r frust ng omelet xjadi!! *tapi yg len jadi oke,, walopon xseperfect miss punye, p oke la. haha * part last paling best,, bila kitorang disuruh,, MAKAN SEMUA YG AWAK MASAK DAN HABESKAN SEMUA BUAHBUAHAN NI,, JUICE LAM FREEZER pon habeskan,, .. haha.. best2.. cume over kenyang la.. byk kot makann!! patot la bdk2 DCA *dip. cullinary art* dgn DFSM *dip. foodservice management* cepat je mengembang! haha.. ni upenye keje mereka ye. *aku pon same* hmm.. gitu lah,, dh muak tgk those eggs.. ya allah~~ last2,, tong sampah la tlg makan!! maafla makann, silap kami xbawak tupperware atopon plastik na isi korang, wat balik bilik.. kalo xjimat la duet sari suntuk nak habeskan makanan tu!! 
and bila kuar je, tgk2 beg ak dikebas org. wey!! agak2 ah.. ko nak beg tu ambik ah, ak just nak balik buku cullinary arts 2ak yag berharga rm20 sebuah tu!! dgn 127ms, bagi ak buku tu MAHAL oke. so, bagi balik!!!

then, dh start blaja computer sc,, intro to hospitality & tourism industry,, lagi food hygine.. BEL je blom.. dah boleh baca mandarin, haha.. dah boleh masak western breakfast,, lagi. ape ye?? DAH JENGUK PASAR MALAM kat dungun yg terbaek!! besar gile area dy! and, HAH! dh join open day club and ass. day.. dapat MERIT! haha.. lagi,, dh cuba foodcourt baru,, dh try mkn kdai dpn ni, HAHA.. semua la.. byk "perkembangannya!" hehe.. 

dua malam semalam yakni hari selasa ad perjumpaan utk dinner faculty hotel,, so, keputusannya, scr tradisi, part 1 akn buat persembahan, setiap kos,, msti ad satu persembahan~~ tema?? sem ni,, ARABIC NITE. wah~~~ haha.. then, gud news malam tu, bila dapat tahu classmate ak dh terjumpa beg ak yg kena curi,, bku tu ade, cuma buku bank yg tekah dikebas! hmm~ pehal la ko ambik buku bank?? bknnya boleh ambik duet pon,, tapi, xtahulah kalo terer boleh ambik jgk.. hmm~ sape la si maling tu ye??

till then, letih dh. dh merapurapu xtentu pasal dh ak nih! so, last decision,, 
daaaaAA~~
see ya ^^

next week balik umah!!! yea~~~~


Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_