ape nak jadi?

bismillahirrahmanirrahim..
baru berpeluang untuk menjengah ke sini =)

nak citer la siket pasal kejadian pelik tapi benar yang berlaku sabtu lepas, wahahahaha...
takde yang pelik pon,, huhu.. tersalah dengar je.. hoho~ citernye bila nak balik ke dungun balik,, nek bas, ofkos la kan.. lame kot, sepatutnya 4jam setengah, tapi dekat 6 jam nak sampai ke dungun hari tu. hampeh tol! nak dijadikan ceritanya, ni ialah fes tyme aku balik ke dungun ngan bas, so tak tahu la yang dia ak stop kat stesen bas besar dungun, dia just stop kat bandar je, bus stop! so, bila bas dh stop, ak wat bodoh je lah.. org tepi ak, turun, dengar je sebenarnya pak cik bas tu cakap " dungun!!" tapi, jadik confuse bila tengok ke luar tapi, takde rupanya stesen bas dungun.. "tak kot,, nanti dy berenti lagi kot.." sekali, dia jalan, aku pon tengok,, oooo.. bandar dungun.. pastu, ak pon dok bajet2 la dalam 15minit lagi, stop la bas ni,, sekali,, eih, signboard semua tunjuk KUANTAN.. eisy! ilek2.. dop2.. tengok jam, aih,, lebih dh 15minit ni,, bakpo xsapa2 lagi stesen bas.. tak lama lepas tu, rumet ak, si budak ganu tepon.. dayah, kat mane? tak tahu,, waaa.. mace saloh jah ni,, takot eh,, dok mana? bla3 citer la ko dy,, dy pon kate, turun je la mane2 pon jap g kalo bas stop,, nanti waa g ambik dayah, waa dok luar ni,, wuu. oke.. tapi, persoalannya, BILA BAS NAK STOP??? haaaaaaaa.. kejap tu, nampak signboard, PAKA. owh my! betapa leganya hati bila tahu masih berada di dalam terengganu! and dalam hati tak yah cakap ah, habes selawat baca! and, benarlah janji allah kan, selawat banyak2 allah permudahkan segala urusan kite.. and,, bas pon stop la.. ak dgn rakusnya ambik beg, tapi, bas dh gerak balik!! owh man, PAK CIK!!!!!!!!! SAYA NAK TURUN,, JAP2! nak turun tu, pak cik tu tengok list tiket, "awk nak trun katne?" " errr,, sini2,, tukar tempat =) , tq ea pak cik =) " hah. kan dah menipu tu! cover malu eyh! haha.. then, tggu la kawan ak, masuk kedai buku jap, pakcik yang jaga tu pon tanya, baru balik keje ke? eh,, tak ah,, saye study lagi.. owh.. sekolah mna? uitm.. oo.. jauhnya, uitm mai sini?? hehe.. takde ah. baru balik kampung.. tup2, dy dapat hidu kjadian yang berlaku.. dakpe la, kalo kawang xleh ambik, saye anta la. umoh saye dungun, hehe.. takpo2,, kawan saye ambik .. pulak~ hehe.. hmm.. see. mudah je urusannya.. yang penting, sabo, hehe.. penat la kot!

and,
hadoi~ pemalas betol lorh! ape la.. bile la nak study nih???????? urghh!!!!!!!! menci la~~ *ttbe jadik gedik* bila la nak jadiik siyes ni?? kaba2 la dayah weyh~~ hmm.. oo ya! semalam dah dapat my pisau2.. chef knife, paring knife, turning knife and peeler! alaaa.. nape bagi peeler gtu?? nak yg bntuk cam pisau tu!! and tggu uniform and kasut! mntak2 sampai sebelum midsem, bolehla ejas seluar dy yg besar gedabak tu! tak nak eh jadik badut dalam kitchen! silap2 hari buklah terlondeh seluar tu! hehe.. saiz s pon punye la besau! huhu~ and~ mggu ni stat kelas malam, i mean, tambahannya untuk malam ni lah.. huhu~ oke gak.. drpd tdo malam, bek ada kelas, petang study *ye la tu~*

so then, ape lagi ye?? entahla, maka dgn itu, niat di hatinya nak balik bilik dh la.. entah pape dh dok mengarut ni! baju tak basoh lagi, lapau! study food hygiene ke, ade gak la faedahnya kan.. hehe,,

oke, gotta go, enjoy ur day ^^

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_