err..

assalamualaikum~~

menghitung hari dah la nak masuk ramadhan.. semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki untuk sama-sama enjoy pesta ibadah nanti !! taksabar nak miliki "barang2" pada diskaun2 hebat, tak masuk free gift yang berlipat ganda bulan ramadhan nnti!! 70x ganda kot ganjaran pahala bagi ibadah wajib! phewww~~



hmm.. tapi kan, pelik gak, orang kite ni, dua tiga bulan nak puasa, dah ready utk raya.. ah?? mane? yang mane? typim error?? bukan? salah taip??raya?? 

owh~~ tak.. bukan salah taip.. memang la.. dua tiga bulan nak puasa dah ready utk persiapan raya.. YES. PERSIAPAN RAYA! kak,, ganti puasa dah ke yang ready utk raya tu?? hmm.. seelok eloknya, kalo nak ready utk raya pun, biarlah puasa yang tahun lalu dah habes ganti.. kalo bukan yang tahun lepas pun, yang dua tahun lepas, yang dah kena bayar fidyah tahun sebelumnya tu pon boleh ganti hebes pon oke je.. ni, yang kena bayar fidyah dua tahun lepas pon dialah yang tak habes ganti lagi, tapi dia la yang dah siap 5 pasang baju raya tahun ni! phewww~~ "tabik" ah kak! memang "hebat" la~~ hehe..

pentingkanlah yang mana penting ye.. yang mana tak penting tu, pandai2 la balance.. kalo kita blh ready awl utk raya, sbb takot tukang jahit tak trima tempahan nnti, sama la ng puasa.. camne kalo dekat nak puasa balik, ade pape berlaku pada kita? takke keadaan yang sama?? so, janganlah ajar diri kita bertangguh ye..

so,, setakat ni saje utk kali ni.. sape yang termakan cili tu,, pegilah cari betik ke, pisang ke, jambu batu ke utk hilangkan pedas tu ye.. hehe.. mohon ampun maaf andai tersalah bicara, tersilap kte. admin mohon undur diri =) 

salam hormat ^^

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_