merdeka,,

bismillahirrahmanirrahim~

baru berkesempatan nak buat entry utk merdeka! yeah~

apa ertinya kemerdekaan pada anda? adakan itu sebuah kemerdekaan yang hakiki andai semakin hari semakin terjajahnya minda anak2 muda harapan negara?? saban hari, semakin menjadijadi krisis di sana sini.. masyarakat berpuakpuak,, sempit pemikirannya..

apa kata kita sama2 berganding bahu, memikul seruan kerajaan.. sama2 bangkit bersatu padu mempertahankan tanah air tercinta.. yang pemimpin pun bersatu, berusaha untuk kemaslahatan rakyat,, yang penjawat awam atau swasta, sama2 sehati sejiwa, mempersembahkan mutu perkhidmatan terbaik, jauhi rasuah dan segala yang melanggar etika, yang barisan pemuda pemudi pula, bukannya hanya berpeluk tubuh, berfoyafoya, tetapi sedaya upaya menuntut ilmu untuk menyambung rantai2 perjuangan pemimpin sekarang ini, yang rakyat biasa, yang tidak bekerja, bukan hanya tahu mengutuk itu dan ini, tetapi sama2 bangkit memberi sumbangan. jangan keburukan orang je yang kita nampak.. baiknya dia perlu juga diberi perhatian sedara, sedari oi..

transformasi berjaya, rakyat sejahtera,,

bagaimana nak berjaya andai semua pihak seolaholah takmahu bekerjasama? ke anda rela negara tergadai?? nauzubillah....

jadi, ayuhlah kita sama2 bangkit mempertahankan maruah agama, bangsa dan negara..

bergerak menuju cita.. suci dan mulai.. tebus maruah bangsa.. agama dan negara.. pusaka yang ditinggalkan. habis dikaut orang.. kuasa yang ditangan. jangan dilepas hilang... sedarlah bangsaku, jangan lagi menunggu.. tebuslah kembali, harta yang diwarisi.. bangun segera, ganding tenaga, uintuk bangsa agama.. biar putih tulang aku rela, jangan berputih mata.. di bumi yang bertuah. semangatku gagah, sekali ku melangkah, pantang unsur itulah sumpah!


selamat hari kemerdekaan,
transformasi berjaya, rakyat sejahtera =)

ma'assalamah!

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

be wise_

diploma pengurusan perkhidmatan makanan. LAGI.