takpahampaham..

salam 'alaikum wbt..

manusia ni macam2 jenis kan.. ade yang jenis sensitif, ade yang hisup cam tunggul, ade yang allert, ade gak yang dah terhantuk banyak2 kali, tapi tak tergadahgadah jugak..
kadang2, pelik jugak, ade gak jenis manusia yang walaupun dah diberi signal dengan body language, kiasan sebegitu sebegini, tapi, still takpahampaham bahasa.. ke buat2 tak paham sedara/sedari??
hidup bermasyarakat ni, consider la siket hati perasaan orang lain,, jangan asyik2 nak pentingkan diri sendiri.. buang ego tu ke tepi.. rendahkan sikit hati kita.. horma juga orang lain. kalau tak suka terus terang.. kalau padi katakan padi.. takde tertampitampi kan... kalau benci katakan benci, takde la kite ni ternannti nanti.. kulilhaq walau kaana murran! bercakaplah benar walaupun pahit..



sumtimes, org yang termakan hati ni taksuka stert to da point.. tapi, it should be, kalo dia guna kiasan yang sgt2 jelas, terang lagi bersukluh, nape ue takleh pick up lagi?? and sumtimes, dah stret to da point dah, tapi, still takpaham! ya allah ya tuhanku! ape nak jadi??

sumting like grrrr! geram la jugak kan..
taktahulah macammana nak berurusan dgn orang seumpama ini!


Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_