PLASTIKKK!!

assalamualaikum wbt..

anda tahu apa itu plastik?? plastik itu ialah SAMPAH yang paling banyak kat Malaysia ni..
walaupun yang namanya PLASTIK SAMPAH tu wanenya HITAM, but still walopon apepun warnanya plastik, its either PUTIH, PINK, HIJAU, MERAH, atau ape2 sahaja,, PLASTIK YANG DIBUANG MERATARATA TETAP SAMPAH OKE!! 

bukan setakat plastik yang HAKIKI, tapi, plastik MAJAZI pon byk kat Malaysia ni.. anda tahu apa itu plastik MAJAZI?? apabila orang yang hidupnya tahu berpura-pura. 
HELLOOOOOOOOOOOO~
 perlu ke berpurapura hah? anda nak ape dgn berpurapura??

tunjuk baik,, KONONNYA la baik kan.. hakikatnya??? tanak tuduh, wallahu a'lam! 
but, kalo ye pon u nak capai keinginan u, jadik terbaik,, jadilah PLASTIK sorang2 u, takpayang nak pakai kePLASTIKan u tu buat cerita pasal orang lain. HELLO! be professional oke!
tolong la..

and one more, kalo anda namanya salah seorang mujahid au mijahidah islam, islam tak ajar kita naik dgn menjatuhkan orang lain,, oke. malu la siket,, jgn la tunjuk contoh takbek.. kita ORG YG MEMPERJUANGKAN islam, tapi cakapnya? haih. macam org tak belajar agama.
 LOOK. 
ilmu tanpa amal ibarat pokok xde buah oke. pliss. 
SAYE TK SUKA ORG YG GUNAKAN ISLAM UTK KEPENTINGAN PERIBADI.
 jika anda muslim sejati, amalkan cara hidup islam sebenar, faham baik2.. 
sebelum anda "ceramah" org len, anda muhasabah diri tu dulu..
 kok ye pon, jgn la hentam org len oke.. PROFESSIONAL CKET!

mohon maaf andai terkasar bahasa!
ye, mgkn sy tak sebaik anda, tapi AT LEAST sy tak keluarkan PERKATAAN2 KESAT utk hentam anda, walopon kata2 sy agk kasar =)

till then, PERmISI!

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_