call ???!

TAG DATANG LAGI~~

cara ::
1-   fikir jawapan terhadap soalan
2-  bagi respon ya atau tidak
3- boleh bagi sedikit explanation
4- bagi min 5sebab beserta sedikit ulasan
5- terpulang la korang nak tag org len ke tak, *senangnye citer*

bukak kisahnya, tentang, 
orang call saye, saya suka ke tak?????

oke, lets begin!

bagi aku,,
its actually, depends atas jenis panggilan la.. kalau yang kecemasan, i appreciate it very much, tapi, kalau sekadar borak2 kosong, honestly, 
AKU TAK SUKA.

aku tak suka orang call aku lama2 sebab ::

1. kadang2 aku tgh sibuk la.. 
nak jawab call lagi, nak buat keje lagi.. kalo korang sms dulu takpe gak.. taip, nanti u free, mcg ea, i nak call. ah, sumting like that one is much better!

2. tak adil.
kedit awak je yang habes. saya senang lenang pulak dgr citer.. len la kalo awak tu big boss! 
hehe. namun apakan daya, awak juga pelajar macam saya, yang duitnya masih bergantung kat mak bapak lagi, nak borak lama2, mcg je la. barulah fair and lovely~

3. boring
ye la. dah cakap pon lama2, kdg2 boring jugak. kadang2 sampai taksedar cerita sama berulang byk2 kali kan??

4. kesian kat si penelefon
kadang2, kita not in mood.. dan tak terlayan dgn baik.. kalo msg, boleh sembunyi2 lagi.. tapi, kalo dgr suara, tak ke haru biru nak cover2 suara????

5. bahaya!
eh, gayut2 lama2 ni, bahaya tau tak??
 sinar2 entah ape yang terhasil oleh gelombang2 telefon tu boleh memudaratkan! 
dah tu, panas telefon, pakej dgn telinga kita jugak panas cakap lama2 ni,,

6. buang masa
kalo tgh cakap phone, jarangnya orang boleh buat benda len.. kalo msg, sambil2 mesej pon boleh iron baju, masak, dan sebagainya! 

7. susah cari tempat private.
kadang2 kita nak cakap bnda yang rahsia, tapi depan2 org.. kan susah nak cari tempat?? nak ckap pelan2, susah pulak awak nak dgr... kan??

8. menganggu orang2 di sekeliling..
dah kite dok asyik layan phone, tak ke orang sekeliling rasa terganggu?? dengan gelak tawa, hilai macam hantu, tak pon, dgn suara separuh mati romantik la konon? what the??

9. membazir
dah cakap lama2, tentunya kredit pon habes byk. takke membazir??

so, tu jawapan aku la.. aku nak tag

aira
farahsyazwani
athirah bakhiar
cty
anan
sbie
adibah 
nik fatihah 

haha. DONE. tq~



Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_