result's matter??

bismillahirrahmanirrahim..


oke, semua tahu yang hari ni warga uitm menyaksikan result masing2 la yea..


tahniah kepada semua yang nama anda dalam dean list.. tahniah juga kepada mereka yang dapat pointer 3 ke atas.. dan tahniah juga kepada semua.. ni la hasil usaha kita..


yang dapat rendah, its okay la... hidup ni bukan la zalim sgt.. hey.. aku dulu pon pernah rasa dapat result rendah oke. mmg mula2 mmg pahit.. tapi bnda tu jadi indah kalo korang sudi nak discover hikmahnya.. tanpa korang sedar, masa ni allah nak uji kita tau.. mungkin korang jauh dari Nya.. 


'adakalanya kemenangan itu sementara.. supaya kau tak terlupa asalnya.. ' 


rite? alah, jgn sedih2 la.. ada byk lagi masa korang nak bgn balik.. jangan bagi peluang untuk kita rasa down. bangun balik. ya? 


and, kepada yang dapat cemerlang.. alhamdulillah.. ingat la ea, ni memang usaha kita, tapi jgn bongkak.. yes, ini usaha kita, tapi berlaku dgn izin dan rahmat Allah juga... dan ingat, dugaan kita lagi berat dari dugaan org2 yang dapat biasa2 saje.. especially those with dean award! jangan lalai. jangan leka.. inila masanya utk kita teruskan, tingkatkan lagi perjuangan berbakti kepada agama bangsa dan negara. masa utk bangun semula! YEAH! hehe.. 


*pesanan utk diri sendiri sebenarnya *


so, dats all. apa2 pun keputusan kita, muhasabah diri.. jangan kata yang dah dapat tinggi tu tak perlu muhasabah ye.. jgn nak lupa diri dulu, habeskan semuanya barulah bleh tarik nafas lega.. 


kepada semuanya.. ini baru permulaan, bukan pengakhiran lagi..


gotta go, ma'assalamah! 

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_