BIG suprise.

hmmm. oke then. actually tak banyak suprise yang blaku, 
tapi, semua bagi aku besar2 belaka. wuhuuu..
ape yang terjadi?

1- family matter *private n confidential*
1- masuk sem baru, baru tahu, rupanya kalo tak silap, 3 atau 4 / 50++ budak DFSM yang dekan.

1- punye la gaduh2 pgi AGM( Annual Grand Meeting) D'hoteliers ( satu persatuan yang gabung semua kos bawah fakulti hotel, dat is hotel management, tourism, culinary and foodservice). actually kitorang ada kelas malam tu, *kelas mandarin. laoshi -laoshi pensyarah in mandarin * pon dh sampai.. tiba2 kalut kate yang AGM wajib attend. memandangkan laoshi baik hati, dia ngajar dalam setengah jam ++ je, then lepaskan kitorang utk AGM. sampai2, dahla salah duduk tempat, sepatutnya kami penuh dan meriahkan kerusi DFSM, tapi, dah lambat kitorang tak tahu pulak row tu utk bdk2 tourism. lupakan. masa nak undi2 utk jawatan2, entah ape yang merasuk classmate aku, dorang pegi cadang nama aku. ya allah. punyela. nak bangun dgn tak sama byk. sampai sir faizal *penasihat D'hoteliers* panggil several time baru aku bgn. 
and keputusannya, i won that post! wat the??
dgn 182 undi. hah? 
mmg siyes ase nak pengsan mse tu. 
hmm? hoh. oke. urm, bendahari.
balik bilik mmg aku senyap la. tanak citer dah! 
and tomorrow will be our first meeting. *meeting dgn ahli2 len yg sumernye part 4,5. aku je yang part 2 utk MT. nasib bek ade teman utk satu biro khusus yang dia ambik dri junior, dat is biro perhubungan.

2- family matter *private n confidential* 

2- masa tggu sir zainal utk masuk kitchen pagi tadi, kitorang dok merempat la depan tu.. beberapa kali, penasihat akademik kitorang, sir razman lalu~~ then, dia tgk aku. dia kate, nnti habes kelas jumpa saya. 
oke. habes kelas, serata blok 15 aku cari dia. hehe. tak jumpa, rupanya tersembunyi dalam kitchen 15A6.. patut la taknampak.. terlindung~~ nasib bek teknologi canggih ade phone skang ni..bila dapat call, tahulah dia di situ.. ketuk2 pintu, bukak pintu xde org.. tiba2 dgr suara, "sini2."  then, masuk. tgk kat dalam tu ade sir razman, PA kitorang.. sir zulhelmi, yang gnti miss sharbana last sem utk satu hari, miss sharbana sendiri, yang ajar kitchen aku last sem, and masa borak2 tu sir izwan pulak masuk, dats is yang kate ura2 sbg lecturer kitchen aku this sem, tapi tak jadi since sir zainal yang ajar sem ni.. and,, mulalah bicara sir razman..
soalan fes,
" berapa pointer awak?"
"errr.. 3.55??"
*sir zelhelmi angkat kening sambil terangguk2 dgn penuh macho, tapi tgn still pgg entah ape mase tu.
"nama sape??"
"hidayah"
"ouh, oke. jadi betullah awak.."
*ye lah.. mmg dia akan kenal la aku sebab last sem aku la yg sibuk2 dok bertanya itu dan ini,, sebab tak reti lagi dgn sistem uitm ni.. debar dh ni*

"kenapa sir??"
"macam ni, saya nak hantar awak masuk competiton.."
*WAT??*
"competition??" jawab dgn muka separuh nak mati. aku tak tahu la macam mana punye teruk muka aku depan sir masa tu.. 
"yup.. since awak akn masuk competition tu, so, this is, kitchen yang akan jadi  tempat latihan utk persediaan competition nanti. "
"ohh.. oke.. " angguk2, separa mamai sebab terlalu terkejut.
"tapi jgn risau, urm, competition tu next year.. bla3~~ " *isi di sini adalah rahsia*
"ohh.. oke.. competition ape sir??"
"urm,, competition tu akan dibuat di singapore. so, sy bagitau awl2, supaya awk dpt get ready lah "
*oke, mmg sir tak jawab soalan aku, tapi yang macam jawapan dari dia ni sekali lagi buat aku terkejottt. SINGAPORE?? igtkan tanding2 atr bdk2 uitm. ni macamm...???? hmm. lupakan.

"ohh. oke.. hmm."
"oke?"
"oke, sir.... tq sir.." mula jalan nak kuar.. tgn pgg tombol pintu,,
" ke awak taknak join??" sir ty sambil cuci tangan.
"eh, no no.. saya cuma terkejut..hehe.. tq sir~~" 
* YA. mmg tu reaksi terkejut aku. tapi sumpah, takkan nak tolak peluang yang sekali seumur hidup atau mungkin dan hakikatnya berapa orang je yang akan dapat join benda gini! 
*cepat2 blah*

so, dats it!!!

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_