ea???

dale carnargie dalam bukunya stop worrying and start living berkata * ini ialah unsur personafikasi ke?? buku berkata ataupun kiasan, berkata tu merujuk kepada pemikiran dia?? abaikan! * 

" jangan mengharapkan terima kasih daripada mereka yang menerima kita kerana umumnya manusia yang hidup di dunia ini tidak pandai berterima kasih. jika kita dibalas tuba atas madu yang kita berikan,itu perkara biasa "

itu adalah perkara biasa. perkara biasa?? EA??
urm, it should be, biasakan yang betul dan betulkan yang biasa oke!

sedang hakikatnya, manusia yang tak berterima kasih kepada manusia yang lain itu ialah manusia yang tidak berterima kasih kepada allah. hadis kate begitu. and, aku berpegang kepada itu. kalau kita menerima kebaikan, sila berterima kasih kepada manusia ye sebagai tanda kita mengucapkan syukur kepada allah yang pemberi nikmat yang hakiki. jangan bongkak. jangan leka dgn nikmat yang hanya 1 daripada 99 nikmat yang allah bagi ni * nabi SAW bersabda, allah menciptakan 100 rahmat, satu rahmat dibahagikan kepada seluruh isi dunia ini sedangkan 99 bahagian lagi dibahagikan di akhirat-iaitu didalam syurga- hadis riwayat muslim * 

dan aku tetap nak kata, mereka yang menerima kebaikan sila berterima kasih. and, korang??

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_