perjuangan kita.

bismillahirrahmanirrahim..

assalamualaikum wbt, salam selamat malam, eh, ucap gudnite jap lagi lah.
this week is the first week of minggu-balik utk pelajar asrama for this year ya. status itu status ini. hehe. takleh pijak rumput la, study ssh upper form la, pening la,, taktahu nak buat ape la.. tggl sorang diri sbb kawan sibuk laa.. macam2 lah.

so dear adik2 naimians la kan *especially*

satu step kita naik, satu cabaran baru kita tempuh.. satu kesusahan baru yang kita perlu rungkai.
jangan mengeluh, kecuali pada ALLAH. tapi term tu bukan mengeluh, tapi mengadu ya.
kuatkan hati, hadapi cabaran. yang baru naik upper form, ya, a bit shock la kan.
konfirm ah korang lagi rela nak struggle utk PMR daripada duduk f4 rite?
dgn admath chemi bio bagai. haha.. and i dulu pon demam kot mggu fes nek f4.
PENAT. balik pukul 3.20 ptg *sbb masa tu kan batch kitorang ade EST*

dan , yang pegang tampuk kepimpinan, mula rasa berat tanggungjawab kan?
tapi still, syukurlah, anda di sebuah sekolah yang tak byk kerenah.
 sikit2 je mengada2 budak nih. alah. rilek ah.. hehe.. *padahal aku dulu separuh mati jugak berperang ng korang kan? haha* 

what i want to say is.
how hard the trial is, that will always suit u, suit with ur condition..
 ambik peluang selagi di sekolah AGAMA, belajar la ilmu agama baik2..
takjumpa dah bila adik2 kuar tau :)

bila rasa taktahu nak handle, pilih la mana yang aula..
 mana yang lebih utama.. jaga diri.. jaga tingkah laku,
bentuklah peribadi anda seampuh mungkin ya :)

mantapkan ukhuwwah, kukuhlan iman..

and always remember that allah is always by urside,,

chill. enjoy ur new year, ade masa kita jumpa lagi :)

*sayang korang :)

ma'assalamah :)

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_