serving~

hey.. assalamualaikum ^^

nak citer la siket ape yang berlaku hari ni.. ade la senior part 3 yang ajak kitorang pergi jadik customer kat dorang punye serving class. ah? ouh, serving class ni apabila students kena handle satu restoran.. dorang akan punya dorang punya supervisor, sape yg akan jadik waiter, sape yg akan jadik chef.. dan semua la, setiaptiap post yang ada dalam satu restoran.. so, kitorang pon nak la jugak tgk2 kan suasana macam mana.. lagipun, next semester kitorang pulak yang kena hadapi serving class ni.. so, book la meja~

hari ni dorang punya guna ala carte.. tak semestinya kita kena ambik full set, tapi kitorang just kena bayar apa yang kitorang makan la. and 10% discount utk students.. special weh ase. haha.. masuk,, ade orang sambut la kan.. since kitorang baru balik kelas, konfirm la bawak beg besar kan.. excuse me miss, can i have ur beg? wuuu~~ hebat2. haha.. dorang tolong simpan beg.. then, excuse me miss, would u like to have drink? cold or warm? haha.. excuse me miss,, this is our menu.. anything to ask or u want to order?? wah wah wah.. aku ase macam best giler kot! order then sampai la kan.. makan~ nice.. very nice.. thumbs up lah.

and tadi kitorang makan meja berenam.. sekalikan dulu bil, and 6 org makan xsampai rm50. *mmg la, xsemua ambik mkn byk la kan* siyes au cakap kat korang tau, makan tgh hari tu sampai malam kenyang! aku ambik appetizer, main course and dessert.. aku tolak soups dgn air. makan appetizer pon macam kenyang dah. tggu kejap, dorang serve main course.. ade yang ambik lasagna, tapi aku ambik chicken dgn honey. sedap! lasagna dorang bapak besar! hah ha.. korang bayang ea, 10inci darab sejengkal, bahagi empat! tu la saiz lasagna yg dorang serve. HAHA. nasib bek aku tak ambik lasagna! *lasagna ni muak siket since cheese banyak kan.. * and dessert, tiramisu! pergh! terbaekk. sedap giler, ade blueberry siket, ade strawberry.. mangga.. serve, sedap dan cantik! aku puji lah, terbaek!!
and habes RM12, berbaloi la bagi aku dgn layanan ala2 hotel kan..

dan, nak tgk gambar? haha. lets see~~




 
ni la S.O.D *supervisor of the day * hari ni 



this is my main course



tiramisu <3

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_