ibrah

bismillahirrahmanirrahim.. salamullah 'alaikum wbt :)

*fuuuuuuu.. fuuhhhh. >> amboi, berdebu dh incik belog ye.. *

lama jugak rasanya tak menulis dgn siyes kan. 
hehe. and, harini macam terpanggil nak update beberapa perkara. *this is one of them* 
alhamdulillah kan, di beri kelapangan.. 
and, utk post ni , just sekadar respon atau lebih kpd feedback utk maklumat : ini..

nak di cerita semua hikmah di sebalik kejadian alam, 
penciptaan mana2 pun makhluk, tak tercerita .. 
manakan lagi nak dikupas ibrah disebalik setiap satunya..
tak cukup ilmu manusia itu sendiri,,

kesinambungan la SEDIKIT perihal jari, 
atau part tgn kita.. 
cuba lihat, urat2 di tapak tangan kita. 
kalau anda kenal aksara2 bahasa arab, tgk di tangan kiri anda, tertulis 81 

* yang mana nombor 8 dalam tulisan arab ialah dalam bentuk huruf V terbalik * 

manakala di tangan kanan anda tertulis 18. 
bila anda tambah pula, jadi 99. 

and number itu? 

YUP. 
bilangan nama2 allah, yang disebut dalam alquran.. *hakikatnya banyak tak terkira kan nama2 yang allah ada.. * 

*actually aku pernah tahu sumthing related dgn pusaran2 cap jari kita, bentuk telinga kita, but i lost that info- tanak jadi ajaran sesat pulak.. nanti kita share len kali yupp *

so, dats it. *aku dh bagitau SEDIKIT, so mmg sedikit*

share lagi? 

lau biiznillah, insyaALLAH :)

till then, ilalliqa' wa ma'assalamah ~

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_