let it BE

bismillahirrahmanirrahim.. 
yang dipertua dewan, barisan kerajaan barisan pembangkang serta hadirin, warga dewan yg bersidang pada malam ini. 

dear readers :)
kaifa haal? bikhair? wa kaifa imanukum? yazid au yanqus :) ?

oke, jumjum, kita mulakan sidang perkongsian kita pada malam ni.. let it be, maksud aku? biarkan,, *memang la bnda tu mksd biarkan, haishhH* oke, lets take a look on this picca ::


kan? hakikatnya tuan dan puan, serta cik zaiton di belakang sana, kita selalu takpuas hati, kita suka pandang ke belakang, kesal yang melampau dgn apa yang telah berlaku, sedangkan, kekesalan yang melampau tersebut tak perlu pun. yes, those who forgot history will condemn to repeat it. yes, aku takkate kita tak kena igt sejarah, kesilapan lalu yang menimba bUUKK *sound effect kot*  ke atas kita, but then, cukup la kita kesal, insafi dan jadikan sebagai pengajaran. yang sedihnya apabila masyarakat kita, mereka ni bukannya kesal, insaf dan jadikan pengajaran, tetapi terus hah jadikan tembok, putus asa, taknak dah cuba..
 ape ni?? 
salah konsep tu :) 
islam tak ajar umat dia putus asa, tak ajar umat dia menyerah... 

tak bercadang nak hurai lagi panjang, aku cuma nak tutup sidang kita dengan satu persoalan :

korang kenal kan puan cinderella? kan? kan? dia kan femes~
agak-agaknya la kan, kalo la masa dulu dia patah balik ambik kasut dia yang tertinggal kat ballroom raja hari tu, masa zaman ja'pa tonggek tu, agaknya, apa status dia sekarang ni hmm *tanya sambil angkat2 kening dua2 belah beberapa kali*
agaknya, dia dapat kawin tak dengan raja tu??
kenapa jadi mcm tu? sebab dia takpatah balik kan??

jalan tu mesti ke depan, ya.....  kita perlu pandang ke belakang, 
tapi bukan berpatah balik :)

got it genius reader??
rite??

*chill la dayah :) 
everything happens for a good reasons. insyaallah, u'll not repeat the same mistake. GO!
move further. 
dat is the real u !

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_