:: PROkok? ::

isu sensitif lagi :: rokok..

aku tahu, ramai insan2 di keliling aku yang merokok. yup. dah umpama fenomena. org dh taruk gambar macam2 kat kotak rokok, orang ambik inisiatif naikkan harga rokok, but, perokok lagi bijak kott,, perokok ambik inisiatif len, tak beli sekotak, but then beli beberapa batang je. LOL.

aku bukan nak jadik judgemental sgtt.. aku tahu, once sum1 tuu dah addicted dgn rokok, ssh nak lepaskan diri dh.. aku tahu ramai guys la especially kate tak macho la kalo tak merokok, tapi ketahuilah bahawa yang tak merokok tu lagi machoo kott. huhuuu.. 

perokok tegar atau tidak, bukan masalahnya.. perokok still seorang perokok.. tapi better la kan dari jadi yg tak tegar. satu kepuasan bagi perokok kalo dapat sedut asap rokok,, tapi bukan ke lagi puas kalo one day u all boleh lepas dari cengkaman rokok?? kan kan kan *wink3*  ??

ramai yang berusaha but still tak berjaya.oke la tuu.. dari mereka yang tak usaha2 kan.. tapi lagii oke kalo usaha kuat2 sampai berjaya.. yeahhhHHH! demi kegemilangan masa depan bersamaa . oo yeahhhH~

kesiaann la kat diri sendiri.. zalim kat diri sendiri tuu bro... sengaja dedahkan diri kepada bahaya.. dan yang lagiii zalim, bila kita libatkan manusia2 len sebagai perokok pasif, ye, org2 yang berada di sekitar anda merokok tu laa.. takpasal2 dorang pon tumpang rezeki sedutt asap rokok anda kan??? nasihat saya, kalo dh takleh tahan,, pegi laa merokok kat tempat yang xde orang, ataupon dgn geng2 anda je.. baruu la adil,
eh,, anda beli rokok tu mahal2 tau, anda hisap sikett je asap, then anda hembuss kat orang len asap yang lagiiii banyak.. untung la dorang, duet takhabes malahan dapat asap lebihh dari anda.. tak acii kan? 
so, seduttla asap rokok di tempat yang takde orang supaya anda tak rugiiii... 
pisss~

tapi,, jgn la sampai nak bolott semua,, anda hisap rokok kat bilik tertutup, dgn alasan,, semua asap rokok anaa yang punyaaa.. hah. bukan aku jeles, but then, takot mati di tempat kejadian je. 
oapsss :P
sowryyy~~
*alamakk, kang takpasal2 kena serang dgn perokok, dah lame tggl taekwondo nihh. aishh-takyakin pulak ase*

hehe.. pisssss sekali lagi.. no war ea.. kite tegur je.. hehe.. k lah..
 takot ah,, chow dulu yawww~ 

hihi~~

daaaa. thanx for reading :)

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_