kenapa bukan aku,

bismillahirrahmanirrahim..
assalamualaikum wbt dear bloggers terr~

kenapa bukan aku? apa yang kenapa?
jom kita bergosip.

isunya sekarang ni, byk ramai orang yang berkata pasal : alah, pakai tudung tapi bukannya bak sgt. err. oke, bukan itu yang aku nak kate. yang tu macam boleh tahan lagi mendengau nya,, yang tak tahan bila dengar orang kata : alah, pakai je tudung labuh tapi perangai?

nah quote itu yang aku rasa macam nak lempang je, bukan nak lempang org yang cakap tu, tapi rasa nak lempang orang pakai tudung labuh tu.

aku zalim? err, kalo aku zalim, mmg mereka-mereka yang terlibat tu dh jadik brand body glove, dgn cop lambang body glove kat pipi tu hah.. now listen, eh read,, agama kita, bila kita pakai tudung labuh, bila kita pakai satu pakaian yang org label kita sbg seorang yang berjurus atau warak atau alim dan sebagainya yang tak kuasa dah aku nak tulis semua,, jagalah tingkah laku kita... satu, mulut tu jagalah. jangan dok cakap benda yang merepek-repek.. jangan hidup tu tau nak bergosip entah pape buat dosa free dengan niat nak bagi pahala free kat org, atau dengan bahasa mudahnya mengumpat, kalo nak gelak tu slow2 sudah la,, kalo nak tegur org tu baik-baik la,, kalo nak marah pun cover-cover la..  kalo U yang pakai tudung labuh tapi perangai macam setan jugak, aku rasa baik ko pakai je dulu tudung biasa, baiki balik ur attitude, then, baru U sarung balik tudung labuh tu.. tutup aurat, yes, tu salah satu tuntutan islam,, tapi ape fungsinya kita terima islam separuh-separuh??

aku bukan nak menghasut korang jgn pakai tdung labuh, no, bukan nak kate kat korang, pakailah tudung singkat. nope! mksud aku : pakailah tudung tu cukup syaratnya,, yang tutup ape yang perlu ditutup,, yang tu wajib kan.. sebab ape? ape gunanya korang pakai tudung labuh yang selabuh-labuhnya tapi korang yang perangai ntah pape ni buat fitnah kat islam dgn perangai korang yang jelek tu? dats why aku kate : kalo nak pakai tdg labuh, biarlah perangai seiringnya.. yes, kita manusia, maybe tersalah silap,, dalam proses belajar.. betulkanlah.. so,, kpd yg pakai tudung labuh, sila lah jaga kelakuan anda..

me myself, maybe ade yg kenal who i am, background aku akan kata : alah, dulu sekolah agama, jadi itu jadi ini kat sekolah, tapi bila keluarnya hampeh,, xpakai tudung labuh pun,, pakai tudung macam biasa je?
aku pernah terasa nak pakai tudung labuh,, tapi bila aku sedar diri aku ni yang gile, macam,, lebih baik aku betulkan diri aku dulu so that bila aku betul-betul dh betul baru aku akan sarung tudung labuh tersebut. ape? takde, mana ade aku free hair,, aku pakai tudung, woii mulut! sedaya aku boleh, aku jaga,,  kalo tdung jarang, pakai inner. kan.. cuma : aku tak pakai tudung labuh standard sekolah dulu : labuh 2inci dari pusat dan belakang tutup bontot. hehe. still mematuhi garis panduan bertudung cuma kadang-kadang dlm certain situation memaksa aku utk mnjadi seksi sedikit : masa kena tigh-in tudung : kelas serving juga kitchen. itu sahaja.. hah. melencong pulak,, so,, dats all. bukan nak bagi ajaran sesat bukan nak ape, cuma satu pesanan kepada pemakai tudung labuh : behave urself!

Comments

  1. salam ziarah.
    ohooi. tegasnya adik ambo sore ni.
    rasa cam im the one yg kna ats btg hdg.
    hehe. p nice words(shoot):)

    ReplyDelete
  2. fosure buke oyak ko k.ilah la~heheh

    ReplyDelete
  3. terrrrbaekkkkk..!!! I support you lah kak dayah !!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_