tak cakap sape la kan

bukan nak kate ape la kan.. cuma bila terkesan di hati terasa jugakk. aku ni manusia biasa... setakat mana orang lain rasa letih, aku pun rasa letihh, kalo orang lain tahu sakit hati, aku pun tahu sakit hati. even robot pun kalo dah overload keje meletopp jugak. tapi sebab aku ni manusia,, so yang meletupya bukanlah diri aku, tapi mulut aku. hah. jangan sampai kau tggi suara lah. dah kau tggi suara jangan nak sentap2 sangatlah..

aku nih, korang nak bagi banyak mana keje pun bagilah, aku tak kisah. cuma aku mintak, kalo aku mintak tolong korang bnda ciput sekali sekala, tolong la buat. bukan semua bnda aku boleh buat sorang. sebab aku manusia biasa. bak kate sir didi : dayah ni kalo aku campak dalam convec avon tak payah tekan2 nak sumbat, aku lempar je tros masuk, nah, ape maknanya, maknanya aku ni badannya tak besar. ape yang aku boleh buat pun terhad la. selagi aku boleh buat, aku kata ye. kalo aku dah mintak tolong org tu maknanya ade sebab la tu aku tolak dan kate tak. biarlah orang kate aku suka buat keje sorang. sebab ape? aku lagi suka paksa diri telan ubat (yang aku mmg alergik nak telan) bila diri dah demam sebab tak sempat rehat  daripada aku tahan telinga dengar rungutan orang sebab aku mintak tolong. yang lagi best, bila kerja yang aku mintak tolong tu bukan utk kepentingan aku sorang. takpelah, len kali, semua benda aku buat sorang. takpe, kalo sampai tengah2 malam tersedar sampai menangis sorang-sorang, teresak-esak tengah malam sampai basah bantal dengan selimut sampai tesumbat hidung takpe, dah tuhan kasi air mata, dah tuhan kasi satu waktu di mana orang semua tidur dan tak sedar kita tengah menangis tension sorang2 tengah malam. takpe, syukur, kita masih punya nikmat dari tuhan.alhamdulillah kan.

tak,
kalo sesape sentap dgn ape yang aku bagitau ni, dan individu yang tersentap tu rasa aku tuju kat dia, aku tak marah kau. aku tak sakit hati dgn kau. aku cuma nak remind org len dan diri sendiri, supaya consider jugak keadaan org len. walaupun seseorang tu nampak happy go lucky gelak tak igt dunia ke ape, still inside dah nama pompuan gtu jugaklah sifatnya, tak setabah mana. tak secekal mana.

kalo aku banyak keje nak kena buat samai kesuntukan masa, n ade kerja yang aku boleh mintak tolong org buatkan, why not aku mintak tolong? kan? tapi ginilah masalahnya..

takpelah, aku mmg dah biasa tolak kepentingan diri sendiri dan utamakan orang lain. dalam hal ape pun, sesakit mana diri aku, aku tak kisah. selagi aku cuba untuk tak sakitkan dan buat orang lain menyampah.
kalo perlu aku buat semuanya sorang ade aku kisah?
macam la tak biasa berdiri atas kaki sendiri kan?

satu benda yang aku pegang : biarla diri susah sampai nak mati skalipun, jangan susahkan orang lain!

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_