mocktail feelings

so this is penjelasan kepada status di fesbuk dan tweet di twitter yang mana akaunnya twitter di rahsiakan pandai-pandai la cari sendiri sbb twitter tempat mengutuk orang. ehh.

*sounds track bruno mars when i was your man playing*

taktau. mix feeling. kenapa guna kiasan mocktail? sbb nak gambarkan campuran yang halal. hurm.

sem yang penuh dengan kekecewaan, kekesalan, rasa nak maki diri sendiri, penuh dengan keterkejutan, mainan hati, seprais. pendek kata, semua nya beyond expectation. most of them, aku tak pernah rancang dan tak pernah terbayang pon walau sedetik nak lalui semua ni. tak melampau mana kalau nak kata it is too much! wuwuuu.. tension uols. konflik sana konflik sini whereas i am the middle person. kelas cara kelas. itu cara itu ini cara ini. pening. tension. stress. nah. tiga serangkai ni mmg kawan baik aku lerr sem ni.

owh plis. i need rest. i need someone to speak to. yang mana tahu keadaan semua ni. yang mana bila aku cerita dia dapat bayang keadaannya. and then give me solution. and work with me. susah. kawan bukan takde, in fact ramai. tapi nk jumpa yang tahu semua bnda ni dan boleh bagi the good solution it is hard to. end up, sama je macam orang lain. boleh je buat senyap. seriusly sekarang dah sampai tahap aku malas dah nak fikir. malas. taknak. and that is what im doing now.

bersalah. ye. hati ni robek juga sedikit bila dengar 'nama' itu. ya allah, bila nak ikhlas ni?
:(

yes. keihklasan benar-benar diuji. keikhlasan. kesabaran. berat juga ujian kali ni.

another thing, kecewa. kenapa kau demand lebih? aiyaa.. cuba tutup buku lah macam ni. putus harapan dah.

its already July. August. September. siket lagi nak habes sedangkan banyak lagi bnda that need to be catched up! persoalannya, sempat ke? mampu ke? balance ke?

ya allah semoga sempat. semoga segalanya berjalan ikut flow dan perancangan balik. but then, sebelum tu semoga sempat merancang dan merangka.

bismillahi awwaluhu wa ausotuhu wa aakhiruhu....

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_