_tired of #%$#T

izinkan entry kali ini buat kita menyentuh beberapa isu atau dalam kata lainnya izinkan aku meluahkan perasaan di sini.. baiklah. di dua keadaan atau posisi.. 
bercakap tentang tempat praktikal, of course. yang mana rasanya tak payah nak sebut la di mana tempatnya sebab orang pun dah boring nak tahu.

dulu, aku sebagai customer dan sekarang aku sebagai crew. aku bukan lah seorang yang cerewet nak mamp*s. kadang-kadang tak kesah pun, kecuali kalau melampua sangat ya itu aku kesah. 

dijadikan cerita sehari dua ni memang crowded gile restaurant. pack. non stop operation. large orders. maigodd. yang kitchen stress buat produk. yang counter stress dengan kerenah customer. yang lobby lagi la stress nak kemas. makan macam hanj*ng. sepah. tulang buang je. sos melimpah-limpah. menatang bagai minyak yang penuh pun rasanya makan kemas lagi daripada tu. 

aku di counter. kisahnya baru semalam memang most of the customer memang ringan je rasa tangan nak kasi lempang siket. order satu bila siap order claim dia order 4set. order satu kata order 5. aii aku dah repeat order yang kau iya kan tu pahal? cakap la salah. kata taknak set pastu tanya mana air. kata nak set pastu tanya kenapa ada air. mula-mula nak makan ini, pastu cancel nak makan itu. pastu cancel nak makan yang mula-mula tadi. pak hang. 

korang ingat once korang masuk ke tempat tu korang king la? bang*ng lah. memang bayar service tax, tapi cuba tanya berapa gaji kami? stress la beb. bermanis muka aku yakin plastik je lah. cuba lah jadi manusia siket. bertimbang rasa lah. jangan tunjuk sangat kita ni bang*ng. 

penat tahu tak penat?
dengan semayang kadang-kadang entah ke mana. stress. 

mental fizikal sakit macam ni tahu tak.

Comments

  1. Kalau kita minta praktikal di hospital bhg dietatik mudah tak nak dpt.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_