kekurang ajaran

marcapada ini kita lihat  **err. okay macam pelik je.**

 semakin meningkat usia semakin banyak ragam manusia yang kita boleh tengok dan alaminya sendirii (cakap dengan ada yang semakin meninggi tanda eksited)

yang paling banyak ialah yang menikam dari belakang, yang cakap belakang, apa lagi yang belakang-belakang? baiklah, sebelum tu, pada mereka-mereka yang suka buat benda di 'belakang' kita ni makna katanya, kita di depan mereka. so, takpayah risau, takmau sentap-sentap :P

ramai juga yang berlaku kurang ajar pada kita. sama ada dari segi perbuatan mahupun kata-kata.


yeahh. tindakan yang paling bijak. tapi, might be sometimes, kita kena lawan jugak, (kasi sakit hati dia, kehkeh) sebab some people ni kalau kita senyap lagi sedap dia pijak kepala. lagi sedap dia maki hamun kita. aku sendiri, kalau orang macam ni, aku senyap je. senyap selagi boleh senyap. pastu bagi laa sebijk. pastu kita senyap balik. kesannya : tadaaaaaaa.. biasanya orang yang kena sebijik dengan aku akan senyap la lepas tu. hewhew :3 

sape nak cuba? try laa buat onar dengan aku (ini bukan ugutan)


tak di nafikan la sakit hatinya berdepan dengan spesies manusia yang begini. geram. rasa nak bagi hadiah penumbuk sebijik kan. tapi takpe, dia jangan ingat dia terlepas *cliche*

ingat, apa yang kita buat itu yang kita dapat balik.
kebaikan atau kejahatan sebesar zarah ada balasannya
kalau Tuhan nak tunjuk awal masa hidup atas dunia lagi kita akan dapat balik, tapi takdir kalau balasan lewat, menanggung la ye di akhirat nanti.

bagi mereka yang tertindas, yang di aniaya, yang di tipu, dan yang sewaktu dengannya, sabar je lah.
besar nikmat sabar, inshaAllah.
sebab kadang-kadang tak guna banyak cakap.
kadang-kadang buat apa pun takde kesan juga. kan?
so, sabar. ingat, senjata mukmin itu doa.

cuma satu, pesan aku kepada aku dan kepada kamu,
jangan cepat melatah.
sebolehnya kawal la perasaan, jangan selalu memaki dan jangan tunjuk kita melatah.

okay, part ni mengaku laa, aku susah juge nak buat. haha.

ni semua salah FB, salah Twitter :P

okay, teruskan menyalahkan benda lain..


so guys, stay cool, stay calm.
rilex ah, orang kalau dengki dengan kita mesti sebab kita lebih dari dia,

bersyukurlah.

di pihak kita, muhasabah diri.
dengan ikhlas antara diri kita dengan Tuhan, tanya kepada diri, kenapa sampai ada yang buat begitu kepada kita. betul, itu salah dia.
dan mungkin kita juga ada salah sehingga mengundang perkara itu sehingga berlaku?

mungkin.

selamat berfikir *kenyit mata*

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_