loveletter

bismillahirrahmanirrahim.

bila umur dah semakin hari semakin meningkat, ahah,, hmm, people keep asking about marriage. people ask who is your boyfriend whatsoever called. and the battle inside myself. menipulah kalau dalam hati takde rasa nak menyayangi dan disayangi. tipulah kalau tak pernah ada rasa nak mengadu dan nak ada tempat bermanja *deep breath* i want but I know the days will come. 

bila ada lagi yang bertanya, nak cari yang macam mana, jangan memilih sangat.

nope. nak kata aku memilih tak jugak lah. 
cuma aku mencari seseorang yang nak jadikan aku sebagai isteri. bukan sebagai kekasih. kalau dapat ni ha esok pun boleh bang u datang rumah kita nikah. akahkah. 

nak kata demand tak jugak.
I just want someone yang boleh terima aku apa adanya. yang boleh terima dah hidup dengan family aku. yang tak akan mengabaikan aku. yang akan sentiasa bersama-sama aku susah dan senang.

thats all. 

bunyi macam senang tapi tak ramai dah yang macam ni. 

tak pedulik lah siapa pun dia. 

kalau dia kaya, aku nak dia ada masa utk spend time together. 
aku nak dia ingat siapa diri dia.
aku nak dia ingat kekayaan tidak abadi selamanya.

kalau dia miskin aku nak dia rajin bekerja, cari rezeki halal

kalau dia biasa-biasa aku nak dia jadi dirinya
tak perlu berlumba jadi dan meniru gaya hidup orang lain.

no matter who you are
i've been waiting for you

aku harap kau menjaga diri dan cinta kamu. sebagaimana aku menjaga cinta aku, dan aku yakin, penantian ini bakal berbaloi. 

and I know Allah will bring you to me in the right time :)

take care of yourself, who ever you are :)

Comments

  1. Salam kak, saya ada baca post akak sblum ni pasal kos pkhdmatan makanan. So skrg akak tgh buat apa ya? Saya still konpius nak further apa. Saya lepasan matrik aliran sains yg tak minat sains tp minat masak. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam. akak sekarang tgh buat dgree foodservice. hehe. kalo minat masak further culinary la. dia kurang sket science, tapi still ada. foodservice and culinary lebih kurang je tahap belajar science dia, xde beza banyak. cuma kalo awak minat lebih pengurusan, ambik FS. kalo awak mmg minat masak dan berada di dapur betul2, dan betul2 involve dalam food production, ambik culinary :)

      Delete
  2. Slm kak.. Cne degree akak dlm kos ni ye? Lepas habis degree ni akak nak sambung mane?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_