takku sangka begini~

n seusai spm~
mula2 mmg best utk hari2 pertama,, haha.. tapi, bila bdk2 dah start skolah,, dui~~ tggl sorang2 kat umah~ culture shok ak !!!!!!! ye la. dolu2,  biasa di kelilingi ramai org.. skang ni??? dok umah sorang2.. uih!!! xbest ! hmm.. jadik la surirumah sepenuh masa.. rugi gilak ase xwat rayuan nak masuk plkn ! hmm~ nasik dh jadi bubur~~
xde dh nak dgr suara cg ngajar lam kelas.. teringat2 masa lam kelas,, tyme tersengguk2. tyme blurr xsabar nak balik pgi belasah mknn kat dmas,,,, tyme xkaba apo,, tyme nyenyak.. tyme lucu~~ terbayang2 muka cg2 ak dgn pelbagai reaksi lam kelas,, masa f3, paling egt, sir zack dgn penuh cool tnjk jln kira kat white board.. dgn pnh cool pecet kalkulator.. masa blaja geog dgn cg mat yunus,, dok pakat kira wapo kali cg ulang citer sama,, yg paling femes, sal g pulau kapas, HAHA.. masa f4.. tringat2 ayt cg azimah,, nampak kembar cg ke?? tringat kelembutan tc zuriyana n tc rosmayati lam lab,, huhu~~ tc aniza yg caring~ sir let dgn ppotorm2~~ us li dgn lawak bersahaja... ngaja2 meta phone bunyi,, meta deh,, urusan negara.. skali masuk kelas, assalamualaikum ! gah! sekelas tersentak !! dy dok ajuk2 hantu masa dy ngaji2 dulu,, yg paka kebaya merah jalan heret kaki la.. HAHA.. mmg lawak,, sir radzemi,, a.k.a papa ahmad, dgn mathilde yg gilo bbesi ! gersang ! pensil cap itik *kalo sir zack cap ayam * dok ngepek2 sal SKuba * SKB* yg sokmo wat masa dy burn dan paling xleh blah bila dy kotakan janji dy,, saya nak tggl eh so poem f4,,bia cg awk nnti f5 tlg ajr,, HAHA. poem IF kalo xsilap.. meme dy tggl la. bajet2 xmasuk xm, last2,, xm akhir thn masuk, HAHA,, kantoi~~ nasib bek la dey trg kasar2,, mmg kasar gilak la ditrgkan,, HAHA.. xpe, namapk kbur2 pon oke la~~ f5 pulak,, cg yaa.. ya naddey salley !! dgn ke sungai besar.. astagfirullaha innallaha ghafururrahim~~ ahahaaaa~~ bakpo wat gni ko cg ?? miyak ath monggek.. berat ue ! 
dan macam2 lagi dari papa yaa.. ustaz mat yunan,, haha.. dgn pujuk rayu dari kami nak balik awl,, ayam seramanya.... merce.. hehe~ ustaz sayyidi~ tah dyo !! jauh lagi assalamulaikum warhamtullahi wabarakatuh~~ sdey molep abih slam sdey molep sapa muka pntu klas,, tc rasyidah~~ tc rohani.. us syed ali... cg azizam dgn semangat berkobar2 ngaja sejarah.. tc zahinah,, hehe,, cg paling ak takot sbb ak xmnt mate =.=! masa bi ng tc zurinal, besu nak book lab.. addmath ak msh ng sir let n sama cam fzk la.. ng tc aniza..tc rafidah.. masa chemi~ pon ak takot,, huu~~ ad lagi xsebut ek?? hmmmm.. missnye~~ paling miss masa ngantuk lam kelas n kena hentam ng tc zahinah, HAHA.. ak egt lagi,, act ak xwape sihat hari tu tambah pulak  tgh stress sal gapo tawlah.. mmg niat xsey tdo pon,, tapi ya allah~~ bakpo la xleh thn ea?? last2, tc kate,, hidayah, kalo nak tdo sgt gak, esk bawok bantal la masuk klas,, huu~ sedih ak... huu~~ xsengaja tc !! n ad gak satu hari tu, terkesan tyme sir let ty,, gano dayah?? markah oke?? tawlah sir.. naek pon cket jah.. degil dih addmath ni?? hmm~ malu ak ko sir let,, markah admath gak dui~~~~ cket lajop2 !! n satu lagi, masa tgh ejah2 nak g seminar fizik,, masa tu ak tgh sengggugut, heee~~ dey ak senggugut gak, alah ko nak g gastrik la .. kait kok mana pon xtaw.. ak mals la nak g mntak, xlarat kot~ ramai kwn2 ak g.. jeles gak, p nak wat gano, tmbh2 lagi ak mmg xsuke tmpat ramai2, nak ngadap cg, lebih prefer sorang sama sorang,,, xla malu sgt,, mugo kito ilmu di dada xbyk lah mano tu gak.. hmm, n hari tu, sir ty, awk g x?? dop sir.. bley2 gura dy kate,, ho la.. org len g lakow, tggl awk la tlg jaga skul + asrama.. dup ! berhenti kejap dgupan jntg ak ! bkn xsey g, tp keadaan xmengizinkan.. ak bkn jenis yg pntgkan dri sendiri.. xsey amik hak org len walopon ak act berhak,, tapi dh ramai dh, tambh ng stuasi pribadi ak gtu, nak wat ganoo,, pehe~ sir gurau je.. hmmm. sedih molep hari tu ='( 

ye lah. smua tu tggl kngn dh . mana2 hop pahit tyme skul dulu, hop tu la yg jadik sweet skang ni.. huu~~~ kalo dolu, masa rehat pon tadak,, skang ni, terlebih masa rehat la pulak,, ak nak wat ape ye??? tv?? sungguh eh,, xreti nak tgk tv gano ! radio? lagi la ak xreti nak drg,, lama sgt dh tggl,, sejak ak f3 masuk ostel, mmg xdgr radio bermula dari tu.. yang masih blh diterima ialah, ngadap lappy.. on9... nasib ak agk baek la, sbb kakak2 ak yg dah keje ni masukkan line streamyx kat umah.. HAHA. so,, xde la keboringan... macam nak celebrate ak abis xm je kan?? haha.. time kaseh, sb masukkan line tenet kat umah ye~ hehe.. so, dats y la status ak kat fb hari2 brrubah.. borim la beb !! ak x biasa hiduo gni,, pliss la~~~ nak cari keje nak amik lesen, nak amik kelas gapo2,, xkot, abh xbg~ so,ak pon redha je la.. xpe la. tlg umi kat umah, lagipon, bdk2 asrama ni masa kat umah mmg krg.. ak ni, asyik dok tlg cg n bdk2 kat skolah xde khdmat pon kat kuarga,, so, xpe la. ak wat program latihan khidmat keluarga~ dh program latihan khidmat negara ak kn reject,, xpo2~~ egt la wat gni ko ak ! * ngaju la konon *
awl2, ak dok ng kakna,, tapi, nak msk bulan 2, dy dapat keje.. kat psr puteh, kat pejabat ukur kat sana la.. so, dush ! bermula dari itu, ak nek pangkta jd surirumah bertauliah soram diri~ huu.. dh kena wat semua keje soram2 la kan.. takut gak dok umah sorang ni,, * korrang gelak kat ak  ke?? hy femly ak je yg tahu ape yg dh jadik akt umah ni, sbb tu ak takot * so, amik decision,, pagi2 lepas smayang sbh, tdo balik, lam pkl 10.30 baru bgn  
* awl2,, last2 nak tdo pon dh x best,, dok kelip2 je la...* ,, sapu2 rumah, kemas2,, basuh pggn mangkuk... basuh kain baju n mandi sejurus slps itu,, pakai baju * tu pon nak gtau ka?* jemur kain,, n last skali, prepare lunch ! hmm~ masuk kursus masak ng umi ak kat umah je.. free of charge.. biasanya, akn cyap masak lam kul 1.40 gitu la.. then, makan, smayang zohor... blaja tgk2 tv.. *skrg dh tahu cara nak menghayati citer kat tv, yes2!!* n adk2 balik~~ 
taw satu bnda tak?? org len kan, dok umah tambah berat badan.. ak ni, dok umah berat badan dh turun ma~~ huu~~ sbb perut ak masih xstabil gastriknya, schedule makan berubah kat umah ni,, so, kdg2 kn serang~ lam 1 malam je boleh ilang 2 kg.. n one more, bila dh masak sdiri ni, jd xlalu nak makan,, terkenyang awl2 masa tgh masak dh..  haha.. ak xtaw pon, p ad yg ckp,, eih,, kurus nampak?? hmm~ bila ak pakai sluar yang dulunya xleh masuk n kalo masuk pon scr paksa dan ketat, skang ni? longgar beb ! haha~ apo la.. xbyk pon, 3kg je turun brt ak.. HAHA.. cam xcaye je.. huuu~ n bila ak ke skolah, ade yg cakap, kak dyh koho putih la.. erkk?? ad ke istilah tu?? paka gapo2 k?? huu~ kat umah ni xdop eh nak paka gapo2.. yolo la koho putih, sbb dok ats rumah jah, chy matahari pon xkena, HAHA.. tapi, jolo k koho putih?? ak sero supo jah ?? hmm~ lantak la..

n bila jadi surirumah ni, baru ak tahu btp besar perann sorang ibu,, nak sediakan makanan berkhasiat.. n basuh baju ank2.. eip,, kat umah ak xguna washim machine oke~ so, tiap2 pagi, ak basuh baju guna tgn la,.. kuantiti baju?? paling cket, cam xbsh baju sminggu masa kat asrama dulu~ xpe, dh biasa.. cuma kalo kat asrama dulu,, sminggu skali jumpe baju byk tu, skang ni, kn basuh baju byk tu tipa2 pagi~~ haha.. nek muscle kat lengan ak wat cebok air nak bilas baju,, HAHAHAHA..

sementara tggu result ni, ak kn cyapkan album utk dokumentasi asrama.. xtualy, qilah yg kena wat, tapi ak ambik alih sbb qilah g plkn,, haha,, suke2 ! puas hati dgn hasil kerja ak, mmg  ak concentrate 100% la nak cyapkan labum tu.. huuu~~ mggu 2nd januari,, ak serah kat ustaz li,, n noe wat?? ustaz bagi A+ kat album ak,, hehe.. mekasihh ustaz~~ n byk kali gak trn ke skolah,, fes tyme utk tamrin mursyidah mumtazah, TMM.. a.k.a tamrin naqibah la.. n second tyme utk kem pematapan organisai prefect, k-pOp.. haha. yg ni mmg xley blah.. ak egt kan si ketua pengawas tu, cik mzah gurau.. tgh mcg2 pada ustu malam yg hening,, dy ty,, boleh x nak pggl kak v ceramah sal organisasi utk k-pop?? ak pon dgn konfiden jwb. owh~ boleh.. insyaallah~~ haha.. xpk pnjg kot masa tu~~ cume ty la dy, xpe ke kak? bkpo xpggl org2 yg lebih arif,, kaunselor ke.. n ak paham la,, nak rushim2 ni bkn sng nak berurusan dgn mrk yg berprofesion kan?? hmm.. n one dayy,, dy hello ak,, kak.. jadi deh.. hahahahaha. dui~~~ kantoi~ bila ak try egt2 balik, dush,, byk la ilmu ak dh ilang sal ni, dh la lame xbercakap di depan,, n ak mmg xnak egt la hari tu,, dh ke tgh xde suara,, batuk teruk.. nsb bek mama ad, tlg back up. hui ! ape la yg ak dok ngarut dpn prefct hari tu hah?? huhu ~~ malu3~~ n malam tu, ak stay kat ostel, sbb abh ad keje.. best gak,, lepak2 lam kem ng adk2.. hmm ~ nice kem,, congrate r KD2 ^^

n now,, kalo dihitung dari hari ni, 2 hari lagi nak tahu result spm.. takut ye !! huuuu~~ tggu je la camne muka slip result yang berangka giliran DA201A069.... 

huh ! sabo2~~ tarik~~ lepas~~ tarik~~ lepas~~ huuu~~

Comments

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_