hari guru_part1

bismillahirrahmanirrahim~~

*hidayahshukri dh addicted wat post berPART2 dh ni.. wat had happen?? huhu~*

hmm.. sambutan hari guru.. sepanjang kat naim, takpernahpernah asenya wat sambutan betolbetol pada tarikh 16 MEI... biasanya,, dah basi dah pon hari guru baru nak celebrate.. overall,, xtahu nak komen sgt. xleh nak citer byk sgt ah kat kengkawan sal majlis kat skul tadi.. kite men celupcelup je.. cikgu dok baca perutusan,, kite dok dengar tirah bakhiar citer sal kanakkanak kat tadika masa dia jadik cikgu tadika dulu. orang dok siyes, kita dok gelak dengar si tirah tu nyanyi lagu budakbudak tadika. haha.. hampehh..

hmm. berbalik la,, kita stat dari awal.. dah jji ng cik aira ng amnah,, nak pgi awl. sampaisampai,, kite sampai dulu. teman la cik ieda, prefect f2 jaga pagar blakang... engat nak pi lepak iktikaf  kat masjid tapi,, upenya ada smayang hajat. yang sembahyang kat medan.. yang bahagian makzurah yang kat masjid. so, xde pilihan,, aira ng amnah pon xsampai lagi.. jaga la pagar.. satu demi satu kete ckgu masuk.. hehe... xlama tu,, nampak kete cg rafidah.. sbb beliau parkim kete xjaoh, pgi la salam.. wish happy teacher's day and bla3.. ttbe beliau kate,, sayo egt ko cg mana dok jaga pagar dgn bdk tadi.. sy dok pk cg azimah, bakpo la cg azimah dok jaga pagar hari ni? hehe.... ramai yang kate ak cg azimah.. haha.. ye lah.. td pgi pon berjubah serba hijau.. us. halim tanya,,, awak pakai hijau ni abah xmarah ke?? tak ah, abah saya senyap je tadi,, haha...err, bahagian tu taknak citer pnjg2.. lalalalaa. isu sensitif~ then, tggu punya tggu, sampailah amnah ng aira.. sblm tu dh puas lepak ng bdk2 prefect dh. tolong jaga pagar. kejap pgi pagar depan,, kejap pgi pagar belakang,, last2 lepak kat belakang  masjid, kusi batu kat ctu~~ hmm~
then,, dah bdk2 kna kumpul kat medah tarbiah,, so,, kekanak yang teman ak,, iman atiqah, yuu,, ieda.. pon pgilah medan.. dok ng aira. nek masjd.,, tggu amnah. dy sampai,, bual2.. *aiyak,, bual2 kat dalam masjid??* then, tggu qilah sampai,, bila qilah sampai, ummi *ustzh hachinah* masuk  msjd... pgi ladies katenya.
then, kami ke medan, nak tgk la jugak cg2 men sukaneka nih.. hehe.. otw pgi medan,, terjumpa kak mirah aziz berseorangan.. hehe. tarikk sama itu kak mirah pgi medan. ALAMAK!!! sampaisampai, games over dah~~ haaa.. rugi~~~~ lambat sgt~~ xpe lah..
pgi kntin,, ummi belanja.... hehe.. tggu tirah bakh sampai. bila dy sampai,, kitorang dh abes makan, heading to d'mas utk acara dewan,, hehe.. pgi d'mas, taw2 cik zubaidah pon nak join da club! hehe.. then, pgilah kami sama2...

masok lam dewan,, cam kite citer tadi ah,, dok bual ng tirah .. hehe.. org len?? dgr la kot~~ hehe.. ttbe, terdengar satu suara memanggil,, dayah!! mase tu kite tgh tgk gambar lam phone tirah,, tengoktengok,, upenye kakakkakak batch 09~~~ xleh detect sape pggl.. kite nak pgi pon,, meja d'mas kan dy susun pnjg2.. jaoh maa~~ hehe.. terkesima sebenarnya,, so,, kakakkakak dok lambai2 pon, uleh sengih tunjuk gigi yang boleh ditunjuk je lah.. ntah nape takterangkat tangan nak membalas lambaian kasih itu. hikhik.. sorry kak,,, terkejot tengok kakakkakak segerombolan *segerombolan?? err.. abaikan*. haha.. ingatkan nak datang cket je.. hehe.. hmm~
then,, kawankawan dah kate nak blah dari dewan. dush. camne nih?? kite nak ambik buku ng cg azizam.. tapi xambik ag.. so,, pgi la.. wape kali tadi dok men kejarkejaran ng cg.. hehe.. last2 bukunya taksempat nk ambik.. upenye cg tggl kat ats mejanya kat bilik guru. malas daa mau rungkas itu tangga maa~~ so then, xambik la... cg ade pesan,, cg kate nak bg buku kat aku, ng dua ag org kawan *nama&alamat dirahsiakan* bila tanya buku ape,, cg kate,, ade ah.. huhu~~ so,, nak pegi ambik dh taksempat.. cg tanye, cg boleh krm kat sape?? ak tanya cg balik,, cg ngajar kelas mana?? haha.. cg pon wat keputusan,, gni la,, cg bagi kat hamizah,, boleh?? kitorang pon, iyakan sajelah.. huhu~~ xpe,, asal nama budak sekolah, bilabila masa boleh pgi cari.. huhu. xsabar nak tahu, buku ape cg nak bagi...
then,,
sambutan tadi?? ak taktengok sgt persembahan.. dekon,, etcetc~~~ sempat tgk nasyid je,, tapi tu  pon xpay attention sgt.. ntah ah.. hehe... hmm.. then, kuar dewan jap,, pgi cari cg ag.. ttbe terserempak ng kawankawan dulu. amik f6 naim. aahHHH.. jeles ah ng korang!! dapat skolah kat naim ag!!! xacixaci!! huhu~~ hmm.. gitu ah. tggu punya tggu. bla3.. *malas nak citer ah* sampailah masanya nak berpisah.. zue kn balik awl.. yg len pon nak pgi jalanjalan.. tggl ak ng tirah. kami nak jumpa anak2 buah usrah dulu.. so, stay ng tirah je la. tggu sampai majlis abes.. part paling tertarik,, masa tayangan. haha. waloppon dgr dari jauh, terbaek ah!! haha.. and,, masa last tu,, kononkononnya ada serangan dari askar yang tak bertauliah dari mana entah. dy masuk dewan,, serbu,, tawan sorang student n bgai ape nth kat pkp... haha. ak takpaham,, sbb intai dari tingkap jek.. nampak cam besh je. hehe.. nak masuk dh malu~~ hehe.. then, bila majlis dh abes,, kite pon pggl ah ank2 buah kte,, say goodbye.. bual2 for da last. tapi taksemua ada.. tirah asma' takhadir.. ziqah, xleh detect.. takpe ah.. yg ade pon cukop ah =)
nak pgi,, peluk dyorang.. adek2 saye. anak2 saye.. huhu~~ t8 care sayangsayangku~~ xleh dh nak dgr citer adk2. rindu nak men masabilli tyme usrah, hehe~ da best anak buah ever ah korang!!
n dapat reply letter dar anak buah, dari tirah azlan.. so touchim dik.. huhu~~ tq ^^

athirah asma' najemuddin,, elliza hussin,, fatin nur athira haziqah ahmad aminuddin,, nor atirah nor azlan, nur awatif zulkefli.. nurul faqihah fauzi,, dan siti zulaiha azmi~~ *xpilih kasih dh ni,, ssn ikut abjad, haha*

then,, sempat la borak kejap ng aina kamil,, sorry aina,, xsempat nak berkatakata penutup ah tadi,, sory2.. pape hal, just text me !!

nak balik, gudbye jgk ke KPnaim.. sedari hamizah,, then, bila nak pgi masjd,,, nak smayang,, ttbe, OMG!!!! selipar i buat onar ditengahari yang hening *err,, tghari hening??* tercabut dari tapak maaa~~ adush!! naseb bek ieqah offer dy punya gamgajah,, so,, nek ah domz2,, tapi, xleh bukak!! dush! si aja tolong pulas2 xleh,, kak bella pulaspulas xleh.. then,, lastlast,, kak bella,, xdop prep kea?? oe pnje lippa kak bella,, nak g beli lippa baru leh?? blink3~~ ambik ah dayah! yuhhuuUUUU!! tq kak bella. pinje deh, pahni oe ata!  hakhak.. ape ah.. pakai slipar kak bella,
smayang ----> billion = makan + beli selipar + kasut utk pakai masa U haha.. *taley bla*
 jumpa lak, pakej kot, dua psang rm50. so, cukop ah,, selipar satu, kasut satu! hehe.. n, slipar ak, atau lebih tepat wedges,, haha.. 6inch kot.. tak pasal2 ak jadik sama tggi ng tirah bakh.. haha. lihatlah dunia~~ hidayah sudah tggi!!! yah,, drastik glo mg jd tggi..  katenye trah bakh. cehh!! bia ah! haha..
makan2, then, balik,, nek dormz2 balik, nak anta slipar kak bella.. n then jumpa si farihah,, xsay gudbye ag kat sorang nih! tgktgk,, semuanya bergelimpangan,, long i stood *ttbe masok ayt lam poem the road not taken* depan dorm uh, last sekali, decide ah,, ggu si ayie tu ah.. farihah2.. dgn penuh keayuan gerak si bdk tu,,, terkebilkebil bgn,, hehe~~ sorry beb,, ggu tdur kamu! hehe.. dh dy bgn,, dok bualbual ng dy,, sampai ah kol 5. 10 lbhkuang,, then,, tgk syok je org tdo, kite pgi kacau lagi itu budak, haha... dik2.. bgn!! haha.. xbek! nakbalik, ade ke patot si ayie sggp antar smpai kat tgga,, kes nak tgk slipa ak yang errrr tu!! haha. lantak ah, xleh halang bdk dh besr! hmm~ otw trun, jumpe mas.. alahai~~ dy xtahu ag upenye ni last visit ak ke naim for this year..


hmm.. tggu kejap,, abah sampai.. 
daaaa everyone.. i'll  miss everyone, everytim at naim damn much!!!
tgk SMKA NAIM for da last bagi sesi 2011..
 daaa naim.. luv ue!!! 
doakan aku akn mencintai almamater baru nnti seperti aku mncintai kamu, NAIM LILBANAT!!!

Comments

  1. why i cant remember all those things that happen on that day? tua dah ke. waaa. dasyat ni.....

    Pss : trah bukan nama sebenar

    ReplyDelete
  2. perh bukan nama sebenar. ni la guna tulis diari. I pon xigt sgt dh, kabur2 doh ingat pasal ni..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

diploma pengurusan perkhidmatan makanan > a view

#tipsDekan

be wise_